منو
 کاربر Online
398 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  پنج شنبه 24 مرداد 1392 [20:54 ]
  مواد غذایی موثر بر رفع خستگی
 

مواد غذایی موثر بر رفع خستگی

اگر خستگی و شدت آن به حدی است که متوسط فعالیت روزانه را در حدود 50 درصد و به مدت حداقل 6 ماه کاهش داده پس شما به خستگی مفرط دچار شده اید.

مطالعات نشان می دهند که خستگی مفرط در زنان 2 برابر مردان است و معمولا در سنین 25 تا 45 سالگی بروز می کند.
از دیگر علایم ونشانه های خستگی مفرط عبارتند از: عدم تمرکز، افسردگی، عصبانیت، ترس، زود رنجی، سردرد، حساس شدن غدد لنفاوی، تعریق شبانه، ضعف سیستم ایمنی و کاهش یا افزایش وزن.

کمبود برخی از ویتامین ها و مواد معدنی، احتمال ابتلا به خستگی را افزایش می دهد. پس با مصرف غذاهای زیر از خستگی پیشگیری کنید.

اسید فولیک
کمبود اسید فولیک (فولات) منجر به اختلال در عملکرد مغز و در نهایت خستگی و افسردگی می شود.
اسید فولیک یکی از ویتامین های گروه B است و در سبزی ها، میوه ها، قارچ، حبوبات، غلات سبوس دار و گوشت یافت می شود.

ویتامین B12
کمبود ویتامین B12 ارتباط مستقیمی با خستگی، افسردگی و اختلالات عصبی دارد.
ویتامین B12 تنها در منابع غذایی حیوانی یافت می شود و منابع گیاهی فاقد این ویتامین می باشند. جگر، تخم مرغ، شیر، گوشت، ماهی و مخمرها از منابع غنی این ویتامین به شمار می روند.

ویتامین های گروه B
کمبود سایر ویتامین های گروه B از جمله B1، B2، B3 و B6 نیز در بروز خستگی مزمن مشاهده شده اند.
ویتامین B1 در گوشت، لوبیا، نخود، جوانه گندم، غلات سبوس دار و سیب زمینی یافت می شود.
شیر و سبزیجات برگ سبز از منابع غنی ویتامین B2 به شمار می روند.
ویتامین B3 در گوشت، ماهی، ماکیان و بادام زمینی به فراوانی وجود دارد.
ماهیچه، جگر، تخم مرغ، غلات سبوس دار و دانه سویا نیز منابع خوبی از ویتامین B6 هستند.

ویتامین C
کمبود ویتامین C موجب بروز خستگی، فقدان انرژی و افسردگی می شود.
ویتامین C در مرکبات، فلفل دلمه ای، انواع کلم، اسفناج، گوجه فرنگی، سیب زمینی، توت فرنگی و کیوی وجود دارد.

منیزیم
هورمون های استرس موجب کاهش سطح منیزیم در بافت های بدن می شوند. تحقیقات نشان می دهند بسیاری از علایم مرتبط با خستگی مزمن از جمله دردهای مفصلی و عضلانی ناشی از کمبود منیزیم می باشند.
مغزها، سبزیجات برگ سبز، غلات سبوس دار، حبوبات، کاکائو و دانه سویا از منابع منیزیم هستند.

سدیم
دریافت ناکافی سدیم موجب افت فشارخون، خستگی، فقدان انرژی، سردرد، خواب آلودگی و عدم تمرکز می شود.
علاوه بر نمک طعام تقریبا تمام مواد غذایی به صورت طبیعی حاوی سدیم هستند. اسفناج و کرفس نیز در بین سبزیجات بالاترین میزان سدیم را دارا می باشند.

روی
کاهش عنصر روی، در بدن موجب تضعیف سیستم ایمنی شده و منجر به خستگی و دردهای عضلانی می گردد. ایجاد لکه های سفید رنگ بر روی ناخن ها از اولین علایم کمبود روی در بدن است.
گوشت، ماکیان، غذاهای دریایی، تخم مرغ، حبوبات، بادام زمینی و لبنیات از منابع غنی عنصر روی می باشند.

  امتیاز: 0.00