منو
 کاربر Online
1254 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  دوشنبه 17 تیر 1392 [17:42 ]
  مشکلاتی که تنفس از راه دهان، ایجاد می کند.
 

مشکلاتی که تنفس از راه دهان، ایجاد می کند.

امروز ه به دلیل آلودگی هوا، حساسیت های تنفسی فراوان است و تنفس از طریق دهان، زیاد دیده می شود.
برخی از افراد به دلیل حساسیت های تنفسی مجبورند که از راه دهان نفس بکشند . چون مخاط بینی بر اثر این حساسیت ها متورم شده و مسیر تنفسی بینی مسدود می شود.

اما تنفس از راه دهان، مشکلاتی را برای افراد ایجاد می کند.
عوارض تنفس دهانی را بیش از همه دندان پزشکان احساس می کنند و ممکن است تشخیص اولیه آن را دندان پزشک تان به شما بگوید.

- خشکی دهان، افزایش پوسیدگی دندان ها، خشکی لب ها، التهاب و بیماری های لثه به دلیل تغییر پوشش طبیعی میکروبی دهان، بوی بد دهان و اثر روی فک ها و صورت از عوارض مهم تنفس دهانی است. بازماندن مداوم دهان، فشار جانبی روی فک بالا را نیز افزایش می دهد.

- همچنین اگر تنفس شدید دهانی در طول سال های رشد -از کودکی تا زمان بلوغ- ادامه داشته باشد، فک بالا می تواند دچار تنگی یا کاهش عرض شده و سقف دهان عمیق و کام گنبدی شکل شود که می تواند روی تیغه بینی فشار بیاورد و انحراف بینی ایجاد کند.

- باز ماندن مداوم دهان، موقعیت زبان و شکل فک پایین را هم می تواند تغییر دهد و صورت، حالت دراز و کشیده پیدا می کند. از سوی دیگر، فردی که دچار تنفس دهانی است، برای آنکه راحت تر نفس بکشد، سر خود را به عقب خم می کند و این مساله روی اندام او اثر منفی می گذارد.

- وجود لوزه سوم یا لوزه های بزرگ در سنین ۷ تا ۸ سالگی باعث تنفس دهانی در کودک می شود. با تشخیص به موقع و درمان تنفس دهانی، به خوبی می شود از ایجاد مشکل در کودک جلوگیری کرد. برای درمان باید از یک متخصص ارتودنسی و یک جراح گوش و حلق و بینی کمک گرفت.

- افرادی که دچار تنفس دهانی ناشی از گرفتگی بینی هستند، از لحاظ تکلم مشکل دارند و معمولا تودماغی صحبت می کنند که این مساله در شکل گیری شخصیت کودکان اهمیت خاصی دارد. افرادی که در اثر تنفس دهانی دارای فک بالای جلوآمده هستند، معمولا در ادای برخی کلمات و تلفظ شان دچار مشکل می شوند.

درمان:
ابتدا باید تشخیص صحیح داده شود و با ارزیابی و معاینه دقیق بالینی و با کمک رادیوگرافی علت تنفس دهانی مشخص شود. اگر مشکل انسدادی به دلیل بیماری هایی مانند پولیپ یا التهاب لوزه ها و… باشد، درمان توسط متخصص گوش و حلق و بینی و با روش های دارویی یا جراحی انجام می گیرد.

اما اگر تنفس دهانی، صرفا از روی عادت باشد، برای درمان می توانید از یک روش تمرینی استفاده کنید. به این ترتیب که یک تکه کاغذ را بین لب ها نگه دارید و از بینی تنفس کنید. به محض باز کردن دهان کاغذ می افتد و شما نسبت به تنفس دهانی خود آگاه می شوید. این تمرین به تدریج تنفس دهانی عادتی شما را رفع می کند.

تنفس از راه بینی دارای مزیت هایی است که تنفس از راه دهان فاقد آن است، از قبیل گرم شدن هوای تنفسی، گرفته شدن گرد و غبار موجود در هوای تنفسی توسط مژک های بینی

  امتیاز: 0.00