منو
 کاربر Online
848 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  سه شنبه 06 فروردین 1392 [18:52 ]
  گرفتگی عروق قلب
 

گرفتگی عروق قلب

وظیفه سیستم گردش خون در بدن ، رساندن اکسیژن و دیگر مواد مورد نیاز به بافتها، جمع آوری مواد زاید ناشی از سوخت و ساز سلولها و سپس دفع آنها به وسیله کلیه ها و پوست است. سیستم گردش خون از قلب و شبکه شریان ها تشکیل شده است.

علل ایجاد بیماری گرفتگی عروق کرونری:

• اختلالات مادرزادی

• اسپاسم (انقباض مداوم) سلول های ماهیچه ای مجاور رگ ها

• معمول ترین علت انسداد سرخرگی، آترواسکلروز (Atherosclerosis) است.

آترواسکلروز، تجمع مواد چربی، داخل و روی دیواره سرخرگ است. انسداد هنگامی آغاز می شود که کلسترول موجود در خون روی دیواره داخلی سرخرگ ها، رگه‌های چربی ایجاد کند. اگر این دیواره آسیب ببیند یا سطح آن ناهموار شود، تشکیل رگه های جدید تسریع خواهد شد. این روند می تواند از اواخر نوجوانی آغاز شود.
اما در خانم ها هورمون های زنانه تا حدی از ایجاد آترواسکلوز جلوگیری می‌کند. این رسوبات چربی، به تدریج انباشته شده و با بافت فیبری، اجزای متفاوت خونی و کلسیم به هم متصل می شود و یک پلاک سخت را ایجاد می کند، در این هنگام دیگر خون نمی تواند با جریان آرام از سرخرگ بگذرد.

گاهی اوقات سرخرگ تنگ شده، ناگهان و به طور کامل با یک لخته خونی مسدود می شود و حمله قلبی رخ می‌دهد. وجود پلاک خود می تواند به تشکیل لخته کمک کند، زیرا وقتی یک پلاک شکسته و پاره می شود، بدن پلاک هایی را برای بستن محل پارگی می فرستد، این پلاک ها می توانند در محل پارگی لخته هایی ایجاد کنندکه سرخرگ را کاملا مسدود کند.

بیشترین محل وقوع این بیماری ، شریان های کرونری و مغزی هستند بنابراین می توان سکته قلبی و مغزی را دو پیامد اصلی این بیماری به شمار آورد. در این بیماری تشکیل پلاک و افزایش ضخامت دیواره شریان ، اندازه مجرای عبور خون را کاهش می دهد.

افزایش فشارخون ، اعتیاد به سیگار، چاقی ، دیابت ، تنش عصبی و مصرف بیش از حد کربوهیدرات ها از عوامل خطرسازی هستند که زمینه ساز گرفتگی عروق قلبی هستند.

تنگی شریان در مراحل پیشرفته آن عوارض بسیار جدی داشته و نیازمند اقدامات کلینیکی ویژه ای برای مداوای آن خواهد بود. جراحی قلب باز (بای پس)، آنژیوپلاستی با بالن و کاشت استنت مهمترین اقدامات کلینیکی است که برای مداوای گرفتگی عروق کرونر استفاده می شوند.

  امتیاز: 0.00