منو
 کاربر Online
716 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 04 اسفند 1391 [12:49 ]
  توفان‌های خورشیدی !!
 

سازمان ناسا اخیرا از شکل‌گیری یک لکه خورشیدی عظیم در حدود شش برابر قطر زمین در کمتر از 48 ساعت بر سطح خورشید خبر داده که می‌تواند نشانگر آغاز توفان‌های خورشیدی در روزهای آینده باشد.
لکه‌های خورشیدی به نقاط تیره رنگ در سطح خورشید گفته می‌شود که در نتیجه چینش مجدد میدانهای مغناطیسی آشفته سطح این ستاره شکل می‌گیرند.
این لکه غول‌پیکر خورشیدی که در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه (اول و دوم اسفند) شکل گرفته، به سرعت به یک پیکربندی بی‌ثبات تبدیل شده و می‌تواند منجر به شکل‌گیری جرقه‌های خورشیدی شود که ارتباطات رادیویی زمین را مختل خواهند کرد.
دانشمندان ناسا با استفاده از رصدخانه دینامیک خورشید که یکی از چندین فضاپیمای در حال رصد فعالیتهای خورشید در فضا بوده، شکل‌گیری این لکه را شناسایی کردند.
لکه‌های خورشیدی در اثر فعالیت شدید مغناطیسی ایجاد شده و در حقیقت سردتر از سایر بخشهای خورشید هستند که باعث تیره‌تر دیده شدن آن در فوتوسفر می‌شود.
در واقعیت اگر این لکه‌ها از فوتوسفر اطراف جدا شوند، بسیار درخشانتر از یک کمان الکتریکی خواهند بود.
این مشاهدات در پی ورود خورشید به فعالترین دوره خود در چرخه 11 ساله خورشیدی شکل گرفته است.
خطوط میدان مغناطیسی خورشید از آشفته‌ترین شکل خود در این زمان برخوردار بوده، چرا که میدان مغناطیسی در استوای خورشید با سرعت بیشتری نسبت به قطبها می‌چرخد. این امر باعث ایجاد تعداد زیادی از لکه‌های خورشیدی شده و خروجی تابش خورشید تا 10 درصد افزایش می‌یابد.
خروجی فزاینده انرژی بیشینه خورشیدی می‌تواند بر آب‌وهوای جهانی تاثیر گذاشته و پژوهشهای اخیر نشان‌دهنده ارتباطاتی با الگوهای آب‌وهوایی منطقه‌ای بوده‌اند.
دوره خورشیدی از یک حداکثر خورشید تا حداکثر بعدی محاسبه شده و از میانگین 11 سال برخوردار است؛ اگرچه دوره‌های متغیر 9 تا 14 ساله نیز برای این چرخه گزارش شده است.
جرقه‌های بزرگ خورشیدی اغلب طی حداکثر خورشیدی شکل می‌گیرند. آخرین حداکثر خورشیدی در سال 2000 بود و طبق پیش‌بینی ناسا، حداکثر بعدی در پائیز 2013 با کوچکترین دوره لکه‌ خورشیدی از سال 1906 تاکنون شکل خواهد گرفت.

  امتیاز: 0.00