منو
 کاربر Online
1204 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه زمین شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 513   در :  شنبه 14 بهمن 1391 [17:26 ]
  مغزاندازه یک توپ تنیس!!
 

مغز بزرگترین دایناسورهای روی زمین اندازه یک توپ تنیس بود
محققان اظهار داشتند که پیشرفته ترین دایناسور از گروه بزرگترین دایناسورهایی که تاکنون روی زمین وجود داشته اند مغزی به اندازه یک توپ تیس داشتند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان با بررسی جمجمه فسیلهای 70 میلیون ساله از دایناسور بزرگ Ampelosaurus که در سال 2007 در اسپانیا در جریان ساخت یک خط آهن سریع مادرید به والسیا ساخته شد به این نتایج جدید دست یافته اند.
این دایناسور شبیه سوسمارهای عظیم الجثه گیاه خوار و گردن بلند داشته است.
جمجمه های این نوع دایناسورها بسیار شکننده هستند و تعداد معدودی از آنها به قدری سالم باقی مانده تا دانشمندان بتوانند روی آنها و مغزشان مطالعه کنند. محققان با اسکن داخل جمجمه ها به وسیله دستگاه تصویر برداری سی تی مغز دایناسور نژاد Ampelosaurus را به صورت سه بعدی بازسازی کردند و مشخص شد که اندازه آن از توپ تنیس بزرگتر نبوده است.

فابین نول دیرین شناس بخش علوم طبیعی موزه ملی اسپانیا طی بیانیه ای اظهار داشت: ممکن است اندازه این دایناسور سوسمار شکن 15 متر باشد درحالی که اندازه مغز آن از 8 سانتیمتر تجاوز نمی کند.

نخستین دایناسور سوسمار شکل حدود 160 میلیون سال پیش از این فسیل در زمین وجود داشته است.
لارنس ویتمر کالبد شناس و دیرینه شناس دانشگاه اوهایو گفت: برخلاف پستانداران و پرندگان که می توان رشد اندازه مغز را طی زمان مشاهده کرد، ما توضیح چندانی درباره اندازه این گروه از حیوانات نداریم
ویتمر گفت: طی سالهای متمادی دانشمندان نسبت به اندازه مغز کوچک این بزرگترین حیوانات خشکی ابراز تعجب کرده اند اما شاید اکنون زمان آن فرارسیده است که اندازه مغز کوچک آنها را به اندازه سر آنها نسبت داد. اما امروز، حیوانات مدرن مغزهای بسیار بزرگ خنده داری دارند. برای مثال اندازه مغز گاو ها سه برابر مغز انیشتین است و قرار دادن این اندازه درمقابله اندازه مغز دایناسورها پرسش چرایی این اندازه را مطرح می کند.

این مدل رایانه ای همچنین نشان می دهد که این نوع دایناسورها گوش میانی کوچکی هم داشتند.

ویتمر کالبد شناس و دیرینه شناس دانشگاه اوهایو اضافه کرد: بخشی از گوش میانی به شنیدن ارتباط دارد، بنابراین این حقیقت که آنها دارای گوش میانی کوچکی بودند به این معنا است که آنها در شنیدن صداهای هوایی مهارت چندانی نداشته اند. شاید از یک سیستم شینداری استفاده می کردند که برای ما ناشناخته است.

درحال حاضر دانشمندان این مسئله را بررسی می کنند که آیا این نوع دایناسورها سر خود را نزدیک زمین نگاه می داشتند و یا به گیاهانی که روی زمین رشد می کرد توجه داشتند یا تنها شبیه زرافه ها از برگهای بالایی درختان را مصرف می کردند. یادگیری درباره گوش میانی دایناسورها می تواند اطلاعات بیشتری درباره وضعیت قرار گیری گردن آنها را به دانشمندان ارائه می کند.

جزئیات این نتایج در مجله PLOS ONE منتشر شده است.

  امتیاز: 0.00