کلسترول نوعی چربی است و از مواد مهم غشای سلول است. کلسترول در خون هم وجود دارد. کلسترول خون از دو منبع اصلی یکی از طریق رژیم غذایی و دیگری توسط کبد تولید می شود.
کلسترول رژیم غذایی به طور عمده از گوشت، جگر، تخم مرغ و غذاهای لبنی به بدن میرسد. غذاهای گیاهی کلسترول ندارند.
تفاوت کلسترول LDLو HDL : مقدار زیاد کلسترول LDL با بیماریهای کرونری قلب در ارتباط است و به آن «کلسترول بد» گویند.
کلسترول LDL روی دیواره رگها رسوب کرده و موجب شکلگیری ماده سخت و ضخیمی که همان پلاک کلسترول است میشود.
با گذشت زمان مجرای رگ خونی نازکشده و عبور خون سخت میشود، این فرآیند تصلب شرائین نامیده میشود.
چون کلسترول HDL مانع تشکیل پلاک رسوبی روی دیواره رگ خونی می شود «کلسترول خوب» نامیده میشود.
بنابراین مقدار LDLبالا و HDL پایین، از فاکتورهای خطر ایجاد تصلب شریان است در حالی که نسبت پایین LDLبه HDL برای بدن بسیار سودمند است.
دو عامل ارث و رژیم غذایی تأثیر چشمگیری بر LDLو HDL و کلسترول فرد دارند.
اگر سطح کلسترول شما غیر طبیعی است، احتمالاً شما هیچ علامت یا نشانه ای نداشته اید، بنابراین انجام آزمایش کلسترول یک روش مهم برای ارزیابی خطرات بیماری های ذکر شده است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!