شیر مادر بهترین تقویت کننده سیستم ایمنی: دلیل عمده کاهش بروز انواع عفونتها از جمله آنفلوانزا در کودکان تغذیه شده با شیر مادر، تاثیر مثبتی است که شیرمادر بر سیستم ایمنی دارد.
در صورت ابتلای شیرخوار به آنفلوانزا، بهترین غذا برای او شیر مادر است. همچنین در صورتیکه مادر به آنفلوانزا مبتلا شد، شیردهی باید ادامه پیدا کند تا هم مواد مغذی مورد نیاز به کودک برسد و هم فاکتورهای ایمنی ترشح شده در شیر مادر، از کودک در مقابل ویروس آنفلوانزا محافظت کنند.
البته بهتر است که در این حالت مادر در زمان شیردهی از ماسک استفاده نمايد و قبل از آن، دستها را به خوبی با آب و صابون بشويد.
میزان تغذيه: چاقی سیستم ایمنی بدن ما را ضعیف ميكند و احتمال بروز بيماريهای عفونی از جمله آنفلوانزا را افزایش ميدهد.
از طرف دیگر لاغری نیز با ضعف سیستم ایمنی همراه است و بسیاری از عفونتها بویژه عفونتهای تنفسی در افراد لاغر شایعتر ميباشد.
بنابراین همیشه وزن خود را در محدوده نرمال نگه دارید.
پيشگيري: پیشگیری از شیوع آنفلونزا با شستشوی مکرر دست و تغذیه ی مناسب امکانپذیر است. تغذیه مناسب با بهبود سطح ایمنی از بروز آنفلوانزا جلوگیری ميكند. همچنین استفاده از غذاهای مناسب ميتواند به کاهش دوره و شدت علائم آنفلوانزا کمک کند.
سوپ سبزيجات: مصرف سوپ سبزیجات، بویژه در صورتی که گرم باشد نیز بسیار کمک کننده است. اضافه کردن مقداری گوشت مرغ یا ماهیچه نیز با تامین پروتئین و روی کمک بیشتری برای مقابله با آنفلوانزا ميكند. برخی مطالعات حاکی از اثر ویژه سوپ مرغ در بهبود علائم آنفلوانزا است. غذاهای توصیه شده دیگر، سیب و شلغم پخته بویژه قبل از خواب میباشند.
ميوهها و سبزيهاي تازه: مصرف میوهها و سبزيهای تازه را فراموش نکنید. تاثیر ويتامينهاي A و C در تقویت سيستم ایمنی ثابت شده است. میوهها و سبزيهای تازه بهترین راه تامین این مواد مغذی هستند.
مايعات: مایعات بیشتری بنوشید. نیاز به مایعات در زمان مقابله بدن با عفونتها بویژه با مصرف داروها افزایش مییابد. به علاوه، ابتلا به تب نیاز را چند برابر ميكند. همچنین مصرف مایعات بویژه مایعات گرم علائم عفونتهای تنفسی را کاهش ميدهد.
آب و آبمیوهها بهترین انتخاب هستند.
ادويهها: مصرف برخی ادویهها بویژه ادویههای تند ممکن است موجب تحریک سرفه شود، در این صورت از مصرف آنها اجتناب کنید. در صورت عدم تحریک سرفه، فلفل به دلیل طبع گرم ممکن است به بهبود آنفلوانزا کمک کند. مصرف سیر نیز موجب تقویت سيستم ایمنی ميشود. اثر ضدمیکروبی زردچوبه نیز در برخی مطالعات ذکر شده است.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!