منو
 کاربر Online
1085 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  چهارشنبه 26 مهر 1391 [17:56 ]
  فناوری علیه انسان
 

استفاده نادرست از فناوری های آی تی سلامت انسان را به مخاطره می اندازد


استفاده از فناوری در زندگی روزمره در حال افزایش است. این افزایش به گونه ای است که اگر استفاده از تکنولوژی های آی تی را در سال های اخیر با هم مقایسه کنیم، این افزایش شدید را احساس خواهیم کرد. تا چند سال پیش تلفن همراه همه گیر نبود، لپ تاپ وسیله ای لوکس محسوب می شد و تبلت وجود نداشت، اینترنت گران و خیلی کند بود و اگر بخواهیم کمی به عقب تر برگردیم هیچ یک از این موارد وجود نداشت. با ورود این فناوری ها به زندگی انسان همه جوانب زندگی تحت تاثیر قرار گرفته است؛ تاثیراتی که هم مثبت و سازنده بوده است و هم منفی و مخرب.
قبل از هر چیزی اجازه بدهید آماری از استفاده فناوری های آی تی در کشورمان ارائه بدهیم تا بیشتر با رشد استفاده و نفوذ آن در کشور خود آگاه شویم.
در پایان سال ۱۳۸۷ تعداد کاربران اینترنت در کشور حدود ۱۵ میلیون نفر بود. این آمار در پایان سال ۹۰ به ۳۲ میلیون نفر افزایش یافته است.
هم اکنون تعداد کاربران تلفن همراه بیش از ۵۵ میلیون نفر است، در حالی که تا ده سال پیش موبایل کالایی لوکس محسوب می شد.
در مهر ۱۳۸۳، تعداد خودپردازهای بانکی ۲۴۰۳ دستگاه بوده که این رقم در آبان ۹۰ به ۲۳ هزار و ۷۶۳ دستگاه افزایش یافته است.
آماری معتبر از میزان استفاده از نرم افزارهای اداری که نقش چشمگیری در میزان سهولت انجام کارها دارد، در دست نیست، ولی با مقایسه میزان سهولت انجام امور اداری می توان متوجه رشد در این قسمت نیز شد.
چیزی که معلوم است با پیشرفت فناوری و در دسترس قرار گرفتن ابزار لازم، پرداخت قبوض آسان تر می شود، براحتی و سرعت می توان از آخرین اخبار دنیا آگاه شد و اگر دلمان برای کسی تنگ شد می توانیم گوشی موبایل خود را برداریم و با او تماس بگیریم. ولی هر ابزاری جنبه های منفی هم دارد و وابستگی به آنها چیز خوبی نیست. با وابستگی به ابزارهای نوظهور مفاهیم جدیدی شکل گرفته است و دوری از فناوری برای بسیاری اضطراب آور می شود، تا حدی که در مواردی به یک بیماری یا اعتیاد تبدیل می شود، دوری یک یا چند روزه از اینترنت عذاب آور می شود، همراه نداشتن موبایل اضطراب و نگرانی به همراه می آورد و به طور خلاصه وابستگی بیش از حد به این ابزارها بیشتر از آنچه باید روی ما اثر می گذارد.
یکی از مهم ترین مزایای استفاده از فناوری صرفه جویی در وقت است، ولی اگر نگاه کلی تر به این قضیه داشته باشیم، موضوع طور دیگری نمود پیدا می کند. بعضی اوقات آنقدر غرق استفاده از فناوری ها هستیم که اموری را که باید همیشه انجام بدهیم فراموش کرده و به صورت تدریجی آنها را ترک می کنیم، مانند نشستن و همصحبت شدن با خانواده، ورزش کردن و...
سرعت رشد فناوری ها ما را مبهوت خود کرده است، در طول روز ذهن ها بیشتر معطوف پیشرفت های فناوری است، گویی در این پیشرفت ها، انسانیت گم شده است و کمتر به معیار های رشد انسانیت توجه می شود؛ چیزی که اندازه گیری اش سخت تر است نیاز به دقت و وقت بیشتری دارد. هیاهوی دستاوردهای فناوری این موارد را در خود حل کرده است. این جمله مشهور را به یاد داشته باشیم که: «فناوری ما از انسانیتمان پیشی گرفته است» گویای این است که با حضور بیشتر دستاوردهای فناوری انسانیت در حاشیه قرار می گیرد.
نسلی که ابزار بازی کودکان کنسول های بازی و رایانه است با خطرات بیشتری مواجه است تا نسلی که با بازی های پرجنب و جوش بزرگ شده است. آمار ها نشان می دهد میزان چاقی و خطر ابتلا به بیماری ها در این نسل بیشتر است. اگر برنامه ریزی صحیحی در این زمینه وجود نداشته باشد باید نگران نسل های آینده باشیم. بیشتر کودکان امروز تمایل دارند با کنسول بازی خود سرگرم باشند تا با دوستان خود بازی کنند، در مواقعی هم والدین این رفتار را بیشتر می پسندند، چرا که کم دردسرتر است!
باید توجه داشت که فناوری توسط انسان و برای انسان خلق شده است و اصولا نباید از آن متضرر شد؛ ولی استفاده های نادرست و نابجا باعث به وجود آمدن اثرات جانبی می شود که گاهی لطمه های جبران ناپذیری می زند.
در نهایت باید گفت فناوری مدرن مدیون محیط زیست است و یک عذرخواهی به او بدهکاراست!

  امتیاز: 0.00