منو
 کاربر Online
752 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  چهارشنبه 22 شهریور 1391 [06:13 ]
  کوتوله های سفید امواج گرانشی تولید می کنند
 

کشف امواج گرانشی کار دشواری است. دانشمندان برای نخستین بار این امواج را به طور غیر مستقیم و به کمک سیگنال های رادیویی از سیستم دوگانه: یک پالسار و یک ستاره نوترونی کشف کردند.
سال گذشته، تیمی از اخترشناسان یک جفت کوتوله سفید (بقایای ستارگانی مانند خورشید خودمان) کشف کردند. این سیستم SDSS J065133.338+284423.37 یا به اختصار J0651 نامیده می شود، و شامل دو کوتوله سفید است که در فاصله کوتاهی از یکدیگر (یک سوم فاصله زمین تا ماه) قرار داشته و هر 13 دقیقه یک دور به دور هم می گردند.
هر 6 دقیقه یکبار یک گرفت (ستاره های J0651 یکدیگر را می پوشانند) در این سیستم رخ می دهد. این سیستم در فاصله 3000 سال نوری قرار دارد.
نظریه نسبیت عام انشتین پیش بینی می کند که اجرام متحرک، امواج ریزی را در ماده فضا و زمان به وجود می آورند که امواج گرانشی نامیده می شود. امواج گرانشی، با خود انرژی حمل می کنند و باعث می شوند ستاره ها به آرامی به یکدیگر نزدیک شده و سریع تر هم دیگر را دور بزنند. تیم توانست این اثر را در J0651 کشف کند.
طبق گفته یکی از اعضای این تیم، در مقایسه با آپریل 2011 که این زوج برای اولین بار کشف شدند، گرفتها 6 ثانیه زودتر از انتظار رخ می دهند.
تیم انتظار دارد که دوره تناوب، هر ساله کاهش یابد به طوری که در می ماه 2013، گرفتها 20 ثانیه زودتر از زمان مورد انتظار رخ می دهند. این ستارگان پس از دو میلیون سال با هم ترکیب خواهند شد (با هم برخورد خواهند کرد). اخترشناسان در رصدهای آینده به اندازه گیری ادغام مداری این سیستم ادامه خواهند داد و تلاش می کنند تا بفهمند که کشندها چگونه بر ادغام چنین ستاره هایی تأثیر می گذارند.
ترجمه شده از: Science daily



تصویر

  امتیاز: 0.00