منو
 کاربر Online
422 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  شنبه 28 مرداد 1391 [10:30 ]
  اثر ناخالصی‌ها بر دمای انجماد و جوش آب
 

اثر ناخالصی‌ها بر دمای انجماد و جوش آب

اگر مقدار کمی نمک به یخ صفر درجه سلسیوس اضافه شود، یخ ذوب می‌شود. نمک موجب پایین‌تر آمدن دمای انجماد آب می‌شود و چون در این وضعیت دمای یخ بالاتر از دمای ذوب جدید است، پس به آب تبدیل می‌شود. اگر دمای یخ پایین‌تر از صفر درجه سلسیوس باشد باید نمک بیش‌تری اضافه کنیم تا یخ ذوب شود. اغلب در زمستان روی جاده‌های یخ‌زده نمک می‌پاشند تا یخ روی جاده را ذوب کنند، البته به شرطی که دما خیلی پایین نباشد.

نمک دمای جوش آب را نیز بالا می‌برد. هرچه به آب، نمک بیش‌تری اضافه کنیم، دمای جوش آن بالاتر می‌رود، تا این‌که آب به محلول نمک اشباع شده تبدیل شود. از آن پس دیگر نمک در محلول حل نخواهد شد و دمای جوش نیز بالاتر نخواهد رفت.

  امتیاز: 0.00