منو
 صفحه های تصادفی
آخرین خطبه امام حسین علیه السلام در برابر سپاه دشمن
مقایسه نفوذ اوربیتالی در دوره و گروه
سوره بقره
اسلام آوردن قبیله ثقیف
وولّیت
جلوگیری امام صادق علیه السلام از همکاری با بنی عباس
کلورآرژیریت
آشنایی با سیستم اطلاعات
آغاز و انتشار گسل
آزمایش اندازه گیری ضریب انبساط طولی در جامدات
 کاربر Online
980 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 03 مرداد 1391 [19:08 ]
  بهترین روز تابستان
 

سلام
من از دانش آموزان دبیرستان چهارده معصوم هستم. امسال تابستان، در کلاسهای فوق برنامه، یک کلاس نجوم هم پیش بینی شده بود. من هم ثبت نام کردم و در کنار سایر دوستانم به آموزش این علم زیبا و دوست داشتنی پرداختم. بهترین بخش کلاس مربوط به روز ساخت ساعت آفتابی بود. در ابتدای کلاس وقتی که معلم در مورد ساعت آفتابی و کاربرد آن صحبت کرد برایم عجیب بود. با خودم گفتم که، با وجود این همه ساعت مکانیکی و دجیتالی و اتمی، حالا ما ساخت ساعت آفتابی را تجربه کنیم؟ وقتی که کمی درس جلوتر رفت متوجه شدم که پایه و مبنای ساعت رسمی که ما از آن استفاده می کنیم همین ساعت آفتابی است. وقتی که به طراحی برای ساخت رسیدیم با کمال تعجب دیدم که از فرمولهایی که همیشه برایم بی روح و خسته کننده بود مانند: سینوس، تان‍ژانت، کسینوس و... چقدر زیبا در طراحی ساعت آفتابی به کار می آمد و شاید من برای اولیت بار کاربرد مستقیم ریاضیات در طبیعت را تجربه می کردم. با توجه به طراحی، هر دانش آموز دو ساعت آفتابی برای خود ساخت. ساعت آفتابی اول از نوع قطبی و ساعت آفتابی دوم از نوع افقی بود. سپس ساعتهای آفتابی ساخت خودمان را به حیاط دبیرستان آورده و به آزمایش آن پرداختیم و توانستیم به اختلاف زمانی بین ساعت آفتابی و ساعت رسمی پی ببریم. با توجه به تجربه ای که به دست آوردم، این روز یکی از بهترین روزهای تابستان امسال برای من بود.

تصویر زیر از ساعت آفتابی خودمان است



تصویر

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 08 مرداد 1391 [12:30 ]
  ساعت آفتابی
 

سلام
یه سوال
میشه در مورد ساعت رسمی و ساعت آفتابی و ارتباط این دو ساعت توضیح بدهی؟

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 08 مرداد 1391 [13:35 ]
  ساعت آفتابی
 

سلام
خوشحالم از اینکه گزارشم مورد توجه قرار گرفت.
ببینید: ساعت رسمی، ساعتی است که در همه نقات یک کشور یکسان است. وقتی ساعت در کشور ما ایران 12 ظهر است، در تهران و شیراز و مشهد و کردستان و اهواز و بوشهر و زاهدان و همه نقاط کشور ما ساعت 12 است. با ساعت رسمی همه ادارات و مدارس و.... با هم باز می شود و با هم دست از کار می کشند. اما ساعت آفتابی ساعت محلی است یا زمان را به وقت همان محل اعلام می کند. معمولا عبادات ما بر حسب ساعت آفتابی انجام می شود. مثلا اذان ظهر در هر منطقه بر حسب ساعت آفتابی است. یعنی هنگامی که خورشید 90 درجه با شرق و 90 درجه با غرب فاصله دارد هنگام اذان ظهر است. به همین دلیل در مشهد اذان زودتر از تهران است یا تبریز اذان دیرتر از تهران است.در واقع در طول جغرافیایی، زمان ظهر یا اذان متفاوت است. حالا شاخص ساعت آفتابی در لحظه ظهر یا سایه ندارد و یا کوتاهترین سایه را دارد. اما امروزه ما از ساعتهای مکانیکی یا دجیتالی استفاده می کنیم که ساعت را به وقت رسمی کشور نشان می دهد و هر کدام از ما یک ساعت آفتابی ندارد. ما از طریق یک فرمول ساعت رسمی را از روی ساعت آفتابی به دست می آوریم.
ساعت رسمی = زمان به وقت ساعت آفتابی + یا - تغییر زمان در طول جغرافیایی + ساعت تابستانی + معادله زمان
حالا اگر شما به زمان اذان مثلا ظهر در نقاط مختلف کشورمان نگاه کنید می بینید که با هم فرق دارد و این به خاطر متغیرهای فرمول فوق است.
امیدوارم این توضیحات اگر چه خیلی ناقص است، چون مطلب در این مورد خیلی زیاد است، در عین حال مورد استفاده قرار گیرد.
موفق باشید.

  امتیاز: 0.00