منو
 کاربر Online
944 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  دوشنبه 04 اردیبهشت 1391 [05:45 ]
  از عوامل بروز چاقی تا عواقب آن
 

از عوامل بروز چاقی تا عواقب آن

علت‌های شناخته شده به طور عمده عبارتند از:
- عوامل ژنتیکی: عامل ارث در بروز چاقی موثر است. مواردی مانند سوخت و ساز پایین، عدم سوخت و ساز کامل چربی و تمایل زیاد بدن برای استفاده از کربوهیدرات‌ها (مواد قندی) از علل ژنتیکی چاقی است.

- عوامل محیطی : کاهش تحرک بدنی از دلایل عمده اضافه وزن و چاقی در دنیای امروز است.
از طرف دیگر مصرف غذاهای آماده (فست فودها)، ‌غذاهای چرب و سرخ شده،‌ انواع سس‌های چرب مایونز، مواد قندی، شیرینی، شکلات و نوشابه‌های گازدار از عوامل موثر در بروز اضافه وزن و چاقی هستند.

- بیماری‌ها: بسیاری از بیماری‌ها با توجه به مکانیسم آن‌ها باعث چاقی می‌شوند. کم کاری غده تیروئید سبب کاهش هورمون‌های تیروئیدی می‌شود. این هورمون‌ها نقش بسیار مهمی در سوخت و ساز مواد غذایی در بدن دارند و کم شدن آن‌ها باعث ذخیره سازی چربی و در نتیجه چاقی می‌شود.
بیماری‌های دیگر مانند اختلال‌های عصبی - عضلانی، بیماری‌های استخوان و مفاصل به صورت غیر مستقیم و از طریق کاهش فعالیت بدنی باعث چاقی می‌شوند.

- داروها: بسیاری از داروها در افزایش وزن نقش دارند. این اثرات ممکن است مستقیم باشد مانند کورتون‌ها و یا در اثر پیامدهای ناشی از دارو مانند داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب باشد که با ایجاد خواب آلودگی و بی تحرکی سبب کاهش مصرف انرژی و در نتیجه اضافه وزن و چاقی می‌شوند.

- اختلالات عصبی و مشکلات روانی: در این نوع اختلالات به دلیل ماهیت بیماری یا اثرات داروهای مختلف معمولا افراد غیر فعال و کم تحرک شده و به دنبال آن دچار اضافه وزن و چاقی می‌شود.

زیان‌های چاقی :
- شانس بیشتر برای ابتلا به بیماری‌های قلبی - عروقی، سکته‌ها، بیماری قند و انواع سرطان.
- رسوب چربی در سرخرگ‌ها، گرفتگی‌ رگ‌ها در نهایت سکته.
- درد و سفتی در مفاصل، تخریب غضروف مفصلی و سایش مفصل‌ها.
- توقف تنفس در خواب.
- بیماری کبد و نهایتا نارسایی کبدی.
- سنگ کیسه صفرا.

  امتیاز: 0.00