منو
 کاربر Online
784 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  چهارشنبه 24 اسفند 1390 [03:55 ]
  بیماری‌ تیرویید
 

بیماری‌ تیرویید

مهم‌ترین ‌کار غده ی تیرویید ، تاثیر روی سیستم سوخت و ساز بدن است و یکی از شایع‌ترین بیماری‌های تیرویید، کم‌کاری و پرکاری تیرویید است.

‌علایم پرکاری تیرویید:
بیمار از تپش قلب و ضربان غیرعادی شکایت می‌کند و در موارد شدید دچار نارسایی قلبی می‌شود. گاهی اوقات بیمار به دلیل تنگی نفس به پزشک مراجعه می‌کند.
علایمی چون کاهش وزن و افزایش اشتها ظاهر می‌شود مگر در سنین بالا که میزان اشتهای افراد کاهش پیدا می‌کند. سیستم مغز و اعصاب بیمار درگیر می‌شود که با نشانه‌هایی مانند اضطراب و عصبانیت غیرعادی ظاهر می گردد. عدم تحمل گرما یا تعریق بیش از حد نیز از موارد دیگری هستند که در سیستم سوخت و ساز بیمار رخ می‌دهند.

پرکاری تیرویید اگر بیش از حد معمول طول بکشد یا توسط پزشک تشخیص داده نشود روی استخوان تاثیر منفی می‌گذارد و تراکم آن را کم می‌کند.

‌علایم کم‌کاری تیرویید:
بیمار معمولا از خشکی بیش از حد پوست و احساس سرما شکایت می‌کند. پف غیرعادی دور چشم و کم‌خونی یکی دیگر از علایم کم‌کاری تیرویید است. یبوست و کاهش اشتها از دیگر نشانه‌های بیماری کم‌کاری تیرویید است. تاثیرات کم‌کاری تیرویید در سیستم مغز و اعصاب تقریبا شبیه پرکاری تیرویید است و نشانه‌های افسردگی، کم‌حوصلگی، کاهش تمرکز و فراموشی در کم‌کاری تیرویید رخ می‌دهد.
علایمی مثل درد عضلات، خستگی، ضعف، بی‌حالی، افزایش وزن، کاهش اشتها نیز جزو شایع‌ترین نشانه‌های این بیماری هستند.

گواتر:
اگر ما میزان مناسبی ید مصرف نکنیم غده ی تیرویید نمی‌تواند هورمون بسازد. بنابراین وقتی شما مقدار کمی ید مصرف کنید، غده تیرویید مواد اولیه برای ساختن هورمون را ندارد به همین دلیل این غده در ابتدا شروع به بزرگ شدن می‌کند که در نهایت به گواتر تبدیل می‌شود و به دنبال آن اگر خیلی کم از ید استفاده کنیم مثلا زیر 25 گرم در روز، غده تیرویید دیگر نمی‌تواند هورمون بسازد و بعد از گواتر دچار کم‌کاری هم می‌شود.

غذاهای دریایی دارای ید هستند و اگر غذای دریایی مصرف نمی‌کنید، مصرف نمک یددار که مقدار صد تا 150 میکروگرم ید در روز به بدن می‌رساند و خوردن کلم و کاهو نیز به دلیل داشتن ید، مفید است.

بیمارانی که به تیرویید کم‌کار یا پرکار مبتلا هستند باید هر شش ماه یک‌بار به پزشک متخصص خود مراجعه کنند و حداقل سالی یک‌بار آزمایش‌های لازم را انجام دهند تا میزان داروهایشان طبق آن تنظیم شود.

  امتیاز: 0.00