منو
 صفحه های تصادفی
سطوح تماس
بمب هسته‌ای
Ruthenium
بینایی همیشگی پیامبر اکرم
اعتراف انبیاء به امامت علی علیه السلام
جاذبه‌های بین یونی در محلول
دیوسکورید
ساختمان اتان
الکتروشیمی
دمشق
 کاربر Online
1309 کاربر online
 : هنر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه هنر 3 ستاره ها ارسال ها: 252   در :  چهارشنبه 26 بهمن 1390 [06:19 ]
  واژه‌های موسیقی - بخش پنجم
 

تصویر


رنگ‌آمیزی در موسیقی: یکی از عوامل بسیار مهم جستجو در جهت حصول زیبایی در موسیقی یعنی رنگ‌آمیزی صوتی است یا کیفیت صدای هر ساز و اختلاف شخصیت صداهای انسانی و احیاناً به تجزیه و تحلیل هرگونه ترکیبی از آن‌ها نائل آمد. توانایی تشخیص رنگ از بعضی لحاظ آسان‌تر از همه توانایی‌های دیگر به دست می‌آید. زیرا اغلب سازهای موسیقی دارای کیفیت صوتی کاملاً مشخص هستند و اختلاف رنگ در صداهای مردان و زنان به اندازه کافی واضح و قابل تشخیص است. بطور کلی شناخت خصوصیات کیفیت و رنگ، صدای هرکدام از سازها و یا مناطق صدایی انسان و درک این ویژگی‌ها در زیبایی موسقیایی بسیار مؤثر و با اهمیت است.

ریتم: به مفهوم وسیع کلمه، هر آنچه را که به نحوی از انحاء در طول زمان اصوات ملودی با میزان و میزان‌بندی موسیقی و با تأکید در رابطه باشد، ریتم گفته می‌شود.

فاصله: نسبت مابین فرکانس هر دو صوت موسیقی را فاصله آن دو صوت گویند.

فرکانس: ارتعاش جسم در مدت زمانی معین مثلاً یک ثانیه را فرکانس گویند.

هارمونی: هارمونی یا هم‌آهنگی، علمی از قواعد وصل و تنظیم آکوردها. روابط ضربه‌ها در میزان و آفرینش یک ملودی زیبا و منطبق با قواعد موسیقی و بالاخره ساخته شدن یک قطعه موسیقی چند صدایی با رعایت موازین علمی پذیرفته شده در موسیقی صحبت می‌کند. هارمونی وقتی به وجود می‌آید که دو صوت یا بیشتر توأماً به صدا درآید به بیان دیگر همان که ملودی ار ریتم ناشی می‌شود هارمونی نیز از ملودی به وجود می‌آید. بطور کلی هارمونی دانشی است برای چند بخشی کردن موسیقی، بر پایه خصوصیت‌های آکوردها و شایستگی وصلشان به یکدیگر به قصد ساختن و پرداختن و به هم بافتن ملودی‌های زیبا با توجه به تونالیته و نیز بافت‌های ناشی از ریتم‌های گوناگون که از وصل آکوردها نتیجه می‌دهد. هنرجویی که دست به آموختن هارمونی می‌زند ناگزیر باید به تئوری بنیادی موسیقی، یعنی شناسایی نت‌ها، گام‌ها، نشانه‌های تغییردهنده نت‌ها، انواع ریتم‌ پرده‌ها، انواع امتدادهای زمانی و نسبت‌های آن‌ها به همدیگر، میزان‌ها و خصوصیات هر یک و شناخت دانش آکوردشناسی را بداند و بیاموزد.

  امتیاز: 0.00