منو
 صفحه های تصادفی
بازی حافظه
آرتیت روماتویید
رابطه بین نهاد دین با فرهنگ و هنر در عهد صفویان
سرخس ها
.آغاز فروپاشی و انحطاط کامل دولت صفویان
هزار رکعت نمازدر هر شبانه روز
تکنیک در بازی فوتبال
جبهه موج
ویژگی های ظاهری معاویه
ایزوتوپ های هسته
 کاربر Online
701 کاربر online
 : تاریخ
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر دوره متوسطه 2 ستاره ها ارسال ها: 94   در :  یکشنبه 16 بهمن 1390 [09:57 ]
  دایره المعارف منابع ساسانیان( بخش بیست و هفتم)
 

textبخش بیست و هفتم
یک روش مفید جهت تحقیق در تمدن و فرهنگ ایران یه ویژه ساسانیان
یکی از بهترین روشهای آگاهی از تمدن ساسانی مطالعه مقالات عباس اقبال آشتیانی در مجله یادگار. این مجله مدت پنج سال در دهه 1330 در چاپخانه روزنامه اطلاعات به چاپ رسید. بنابراین لازم به همین انگیزه ملک المورخین معاصر یعنی اقبال عباس اشتیانی را معرفی می کنیم. در دانشنامه دانش گستر جلد دوم ص688 شرح زندگی عباس اقبال را به شرح زیر نوشته است:
عباس اقبال آشتیانی (آشتیان 1275-1334)، ادیب، مورخ و روزنامه نگار ایرانی در دارالفنون درس خواند و درهمان جا با بزرگان ادب آشنا شد و رفته رفته به مقاله نویسی در مطبوعات و نوشتن کتابهای درسی پرداخت. در 1303 شمسی به فرانسه رفت و از دانشگاه سوربن فرانسه در رشته ادبیات لیسانس گرفت در پاریس با علامه محمد قزوینی آشنا شد. در سال 1313 استاد دانشگاه تهران شد. در 1323 ماهنامه یادگار رابنیان گذارد که انتشار آن پنج سال ادامه داشت. در 1328 شمسی وابسته فرهنگی ایران در ترکیه شد و سپس به ایتالیا رفت و مقالات زیادی در مجله یادگار در زمینه های مختلف تاریخی منتشر نمود. کتابهائی در زمینه تاریخ و جغرافیا برای دبیرستان ها نوشت. کتابهای او بسیار زیاد است. او در حالی که کمتر از 60 سال عمر کرد ولی در حدود یکصد جلد کتاب و مقالات زیادی نوشت. مقالات او در زمینه تاریخ قدیم از هخامنشیان تا دوره معاصر است. او در ایتالیا به سال 1334 فوت کرد داشتن یک دوره مجله یادگار محققین تاریخ را از دانستن زوایای تاریک تاریخ ایران بی نیاز می نماید. بعد از 46 سال که از درگذشت او می گذشت جناب آقای دکتر محمد دبیر سیاقی مقالات آثار او را در مجموعه جدیدی منتشر کرد تا آثار او به بوته فراموشی سپرده نشود. در مجموعه مقالات عباس اقبال آشتیانی که به همت استاد ارجمند دکتر محمد دبیر سیاقی به سال 1382 از طریق انجمن اثار و مفاخر فرهنگی منتشر شده چند نمونه مقاله که مربوط به دوره ساسانی از این دانشمند در مجلات مختلف است می‌آوریم:
چند نمونه از مقالات عباس اقبال آشتیانی در زمینه شناسایی تمدن ساسانی
1- معرف ایران در عهد انوشیروان، مجله نوبهار دوره پنجم 1301 شماره 16
2- اردشیر پاپکان موسسه سلسله ساسانی ، مجله ایرانشهر، سال سوم 1303 شماره اول و دوم
3- خدمات ایرانیان به تمدن عالم، نشریه پرورش افکارف 1318
4- رینولد نیکسون و آرتور کریستین سن، مجله یادگار سال دوم 1324 شماره 2
5- سیراف قدیم، مجله یادگار، سال دوم، 1324 شماره 4
6- تاریخ جواهر در ایران فرهنگ ایران زمین سال نهم بخش آخر دربراه تاریخچه جواهر در دوره ساسانیان است.
7- به یاد پروفسور هرتسفلد، مجله یادگار، سال پنجم، شماره اول و دوم
خاورشناسانی که درباره تاریخ باستانی ایران به ویژه ساسانیان تحقیق کرده اند.
فردریش فون اشپیگل (1820-1905) freedrich von Spiegel، خاورشناس و زبان شناس آلمانی در ارلانگن تدریس کرده و همواره در زبان فارسی و دین ایرانیان باستان به ویژه زرتشت تحقیق کرد در 1867 برای مطالعه کتیبه های باستانی ایران به ایران سفر کرد. از آثارش چاپ اوستا در دو جلد (1851-1858) ترجمه اوستا به آلمانی در سه جلد، تفسیر اوستا، دستور زبان پارسیان، ایران سرزمین میان سند و دجله چاپ برلین، نوشته های مقدس پارسیان، پروفسور اشپیگل از هخامنشی تا ساسانی را مورد تحقیق قرار داده است.
پروفسور آرتور اپام پوپ (1881 آمریکا- 1969 شیراز) Arthur upham pope ایران شناس آمریکایی از 1906 از دانشگاههای براون، کورنال و هاروارد تحصیل کرد و در 1910 تا 1917 مدیر موزه هنر کالیفرنیا شد. او بارها برای مطالعه تمدن ایران از قدیم الایام تا دوره معاصر به ایران سفر کرد و در زمان نخست وزیری حسین علا مشاور هنری و فرهنگی دولت ایران شد و در کلیه سمینارهای باستان شناسی شرکت کرد. در 1966 به کلی به ایران مهاجرت کرد و به طور دائم در ایران اقامت کرد. او با تهیه عکس به تعداد ده هزار قطعه از آثار باستانی از قدیم ترین دوره ها تا زمان خودش و مطالعه در فرهنگ و تمدن دوره های مختلف خدمت بزرگی به فرهنگ ایران نمود و در دوره ساسانی بسیار حساس بود. کتابهای بسیاری دارد. از جمله مقدمه ای بر هنر ایران، قدیم ترین قالی های شرقی، شاهکارهای هنر ایران، معماری ایران، آشنائی با مینیاتور های ایران. او در 1969 در شیراز فوت کرد و بر طبق وصیت او در اصفهان مدفون گردید.
از دانشمندان دیگر می توان از نولدکه آلمانی nuldke، رومن گریشمن ghrishman و رنه گروسه rene groussetفرانسوی نام برد.
منابع:بخش 25،26 و 27 از آثار زیر استفاده شده است:
1- دانشنامه دانش گستر 18 جلدی بالغ بر 17200 صفحه
2- دایره المعارف مصاحب دوره سه جلدی
3- نادره کاران (سوگنامه ناموران فرهنگی و ادبی) به راهنمایی ایرج افشار تالیف محمود نکویه
4- تاریخ سیاسی ساسانیان نوشته دکتر محمد جواد مشکور جلد اول و دوم بر 1551 صفحه

  امتیاز: 0.00