منو
 کاربر Online
543 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 27 دی 1390 [11:20 ]
  انواع خوشه ها
 

سلام. من کتایون حمیدی اول دیبرستان هستم. نوشته موقع مطالعه می کردم واقعا برایم جالب بود. برای همین هم آن را با نام منبع برایتان فرستادم. انیدوارم مورد استفاده قرار گیرد.
1) خوشه های باز (open cluster)
این خوشه ها را خوشه های کهکشانی نیز می نامند زیرا عمدتا در قرص کهکشانی ما واقع شده اند. خوشه های باز متشکل از ستاره های جوان و داغ نوع B و O هستند در این خوشه ها پیوند میان ستارگان سست است. بیش از 1000 خوشه باز در کهکشان راه شیری وجود دارد. یکی از معروفترین خوشه های باز شناخته شده خوشه پروین است.
2) خوشه های کروی (Glbular cluster)
این نوع خوشه شامل 100000 ستاره است. این ستارگان چنان در هم فشرده اند که حتی با تلسکوپهای بزرگ هم نمی توان تک تک آنها را از هم تفکیک کرد. حتی در چگال ترین بخش، احتمالا بیش از 64 ستاره در هر مکعب سال نوری وجود ندارد. فاصله متوسط مابین این ستارگان به گونه ای است که سه ماه طول می کشد تا نور از یک ستاره به نزدیکترین ستاره مجاورش (در فاصله تقریبی 2.4 تریلیون کیلومتری) برسد. خوشه M31 نمونه ای از خوشه های کروی است.
این خوشه ها مستقیما در چرخش کهکشان شرکت ندارند بلکه بیشتر به نظر می رسد که با داشتن مدارهای بیضوی در ناحیه مرکز کهکشان وارد و از آن خارج می شوند. مدار آنها و رابطه ای که با کهکشان دارند تا حدی شبیه به مدار و رابطه دنباله داره ها با منظومه خورشیدی است.
نجوم دینامیکی، صفحه 409
عکسها را از سایت برداشتم


تصویر



تصویر

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  سه شنبه 27 دی 1390 [11:35 ]
  انواع خوشه ها
 

دانش آموز گرامی سرکار خانم کتایون احمدی
از ارسال مطلب علمی تحت عنوان تشکر می کنیم. کار بسیار خوب شما ذکر منبع است که انجام دادید. لطفا در ارسالهای بعدی آدرس سایتی را که از آن عکس تهیه می کنید را نیز بنویسید.
دبیر گروه نجوم سایت رشد

  امتیاز: 0.00