وقتى غذا بهطرز غیربهداشتى نگهدارى یا پخته شود ممکن است آلوده به باکترىها شود
که این باکترىها ایجاد مسمومیت غذائى مىکنند. معمولترین این نوع باکترىها عبارتند از:
استافیلوکوک که در مواد خوراکى تکثیر شده و ایجاد مواد سمى (توکسین) مىکند؛
دیگرى سالمونّلا که یک باکترى عفونى است و از طریق اشخاصى که بهداشت را رعایت
نمىکنند یا آشپزخانههاى غیربهداشتى انتقال پیدا مىکند.
- عوارض و نشانهها
۱. مسمومیت ناشى از استافیلوکوک
این عوارض و نشانهها بین ۲ تا ۶ ساعت پس از خوردن غذاى آلوده ظاهر مىشود.
- مصدوم دچار حالت تهوع شده و ممکن است استفراغ کند.
- مصدوم ممکن است از دل درد شکایت کند و ممکن است سردرد هم داشته باشد.
- در مراحل بعدى مصدوم احتمالاً دچار اسهال مىشود.
۲. مسمومیت ناشى از سالمونلا
عوارض و نشانههاى ناشى از سالمونلا ممکن است حدود ۲ ساعت پس از خوردن غذاى آلوده یا پس از یک یا دو روز ظاهر شود.
- مصدوم تب مىکند.
- مصدوم دچار اسهال خواهد شد.
- مصدوم حالت تهوع پیدا کرده و شروع به استفراغ مىکند.
- مصدوم از درد شکم مىنالد.
- درمان:
۱. مصدوم را وادار سازید که استراحت کند.
۲. به مصدوم مقدار زیادى مایعات بدهید.
۳. اگر در مورد وخامت حال مصدوم تردید دارید او را به بیمارستان بفرستید.
امتیاز: 0.00
وزارت آموزش و پرورش > سازمان پژوهش و برنامهريزی آموزشی
شبکه ملی مدارس ایران رشد
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!