منو
 صفحه های تصادفی
استخدام مستشار مالی آمریکایی در دوره احمد شاه
جامعه شناسی تربیتی
شیمی و محافظت از میراث فرهنگی
تکثیرکننده میگو
بار الکتریکی
خطبه امام حسین علیه السلام هنگام خروج از مکه
وصال شیرازی
گردش شیره پرورده در گیاهان
گزارشی از حادثه غدیر و خطبه پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم
تمرینات در تلویزیون
 کاربر Online
1030 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه زمین شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 513   در :  یکشنبه 12 تیر 1390 [18:06 ]
  هزار لنز!!
 

هزار لنز؛
کشف فسیلهای چشم مرکب با قدمت 515 میلیون سال
گروهی از دانشمندان استرالیایی فسیلهایی چشم مرکب بی مهرگان با قدمت 515 میلیون سال را کشف کردند که نشان می دهد قدرت بینایی جانوران دوره کامبرین بسیار بیشتر از آن بوده است که تاکنون تصور می شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دیرینه شناسان موزه جنوب استرالیا و دانشگاه آدلاید در جزیره کانگرو موفق شدند چندین فسیل با قدمت 515 میلیون سال را کشف کنند که مربوط به چشمهای مرکب با بیش از 3 هزار لنز است.

این محققان در این خصوص توضیح دادند: `این چشمها بسیار پیچیده تر از نمونه هایی هستند که تاکنون پیدا شده بودند. این چشمها با چشمهای مرکب مگسها، سنجاقکها، میگوها و خرچنگهای امروزی برابری می کند.`

این تیم با این کشف دریافتند که قدرت تیزبینی بی مهرگان، بسیار سریع و پس از پیدایش اولین جانواران شکارچی در 540 میلیون سال قبل، پس از بروز انقلاب کامبرینی به تکامل رسیده است.



براساس گزارش ABC، چشمهای مرکب در بسیاری از بی مهرگان مدرن امروزی وجود دارند. عملکرد این چشمها با چشمهای انسان و سایر پستانداران بسیار متفاوت است. به طوریکه یک چشم مرکب از تعداد زیادی لنز تشکیل شده که انتهای هر یک از این لنزها یک عصب قرار گرفته است. تمام این اعصاب در پشت مغز به یکدیگر متصل می شوند و چیزی که حیوان می بیند در واقع یک تصویر موزائیکی جمع آوری شده از تمام لنزها است.

به گفته این محققان، این فسیلهای چشم می تواند مربوط به یک بی مهره میگو- مانند باشد که در آبهای کم عمق زندگی می کرده است.

یک خرچنگ امروزی دنیا را با هزار لنز و یک سنجاقک آن را با 28 هزار لنز می بیند.

  امتیاز: 0.00