منو
 صفحه های تصادفی
میکروب و بیماری
علیقلی خان برادرزاده نادر
اصول تئوری اتمی دالتون
برخی انتقادهای امیرالمؤمنین از خلیفه اول
کریل
جدول توزیع فراوانی
پریدرم
زندگینامه مسعودی
الکترولیت
ابوالمظفر احمد بن محمد
 کاربر Online
231 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  دوشنبه 06 تیر 1390 [18:54 ]
  پاسخ به سوال در مورد ستاره نوترونی
 

دانش آموز محترم سعید نامی
با سلام و همچنین آرزوی توفیق روز افزون برایتان دارم.
ستاره های نوترونی گونه ای از لاشه های ستاره ای هستند. در این نوع ستاره های در حال انقباض، پروتونها و الکترونها به هم فشرده می شوند تا نوترون به وجود آید، در واقع گاز نوترونی شکل می گیرد. در چگالی ای در حدود، ده به توان هفده، کیلوگرم بر متر مکعب، قوانین کوانتوم در مورد نوترونها کاربرد پیدا می کند و نوترونها به صورت یک گاز تبهگن در می آیند. یک گاز نوترونی تبهگن تولید فشار داخلی کرده و باعث تشکیل یک جرم پایدار می شود که همان ستاره نوترونی است.
ستاره های نوترونی بسته به جرمشان قطرهایی در حدود 10 تا 20 کیلومتر دارند. یک ستاره نوترونی نمونه با شعاع 12 تا 15 کیلومتر، داخل آن شامل گاز نوترون با چنان چگالی بالایی است که به صورت مایع می باشد. 3 کیلومتر خارجی آن شامل مخلوطی از یک نوع ابر مایع نوترونی و هسته های غنی از نوترون که در یک شبکه بلور جامد مرتب شده اند، می باشد. در خارجی ترین قسمت ستاره نوترونی که در حدود چند متر است، چگالی به سرعت کم می شود و شامل جوی مرکب از اتمها، الکترونها و پروتونها است. بیشتر اتمهای موجود در این قسمت، اتمهای آهن هستند. گرانش در سطح ستاره های نوترونی فوق العاده زیاد است. به عنوان مثال، گرانش در سطح یک ستاره نوترونی با جرمی معادل خورشید و شعاع 12 کیلومتر، به اندازه، ده به توان یازده بار بیشتر از گرانش در سطح زمین است.
سرعت فرار در ستاره های نوترونی بسیار بالا است. این سرعت تقریبا 8/. c می باشد. قرمز گرایی حاصل از یک ستاره نوترونی نیز مقدار قابل ملاحظه ای است. به عنوان مثال: نور گسیل شده از یک ستاره نوترونی به جرم خورشید و شعاع 7 کیلومتر در طول موج 600 نانومتر، تا زمانی که به یک ناظر خارجی برسد به طول موج 720 نانومتر تغییر پیدا خواهد کرد.
منابع:
نجوم و اختر فیزیک مقدماتی، ترجمه دکتر جمشید قنبری، دکتر تقی عدالتی- با تلخیص
تصویر از: www.science.psu.edu



تصویر

  امتیاز: 0.00