منو
 صفحه های تصادفی
جامد مولکولی
پرتاب ماهواره
نئودیمیم
انتقال ژن در باکتریها
فن آوری
آموزش و پرورش و تحرک اجتماعی
امام خمینی - عشق به اهل بیت
مقام ابراهیم
نوبیوم
لوله کشی عمومی
 کاربر Online
680 کاربر online
 : هنر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه هنر 3 ستاره ها ارسال ها: 252   در :  یکشنبه 22 خرداد 1390 [11:00 ]
  موزه سیار عکاسی
 

تصویر


معرفی یک طرح موفق
موزه سیار عکاسی ایران

پس از ایجاد اولین موزه عکاسی ایران با نام عکسخانه شهر که به پیشنهاد دفتر پژوهش‌های فرهنگی و با مساعدت‌های شهرداری تهران در اردیبهشت سال 74 ایجاد گردید، اولین موزه سیار ایران نیز به همین ترتیب با عنوان موزه سیار عکاسی راه‌اندازی شد.

در روزهایی که در همه جای جهان موزه‌ها در تلاشی رقابت‌آمیز برای جلب و جذب نوجوانان و جوانان هستند و سوت و کوری موزه‌‌ها هشداری است که تمامی سازمان فرهنگی ملی و بین‌المللی را بر آن داشته تا در صدد ابتکار و اندیشه‌ای نوین برای رفع این معضل باشند. راه‌اندازی موزه سیار با این تفکر که اگر نوجوانان و جوانان به موزه‌ها نمی‌آیند، ما موزه را به میان مردم به ویژه نوجوانان می‌بریم صورت گرفته بود. زیرا ممکن است برخی از دانش‌آموزان نتوانند به موزه بیایند؛ در این صورت موزه به سراغ آن‌ها خواهد رفت!

برای ایجاد موزه سیار از یک دستگاه اتوبوس دوطبقه خارج از رده استفاده شده بود که این خود تلاشی بود برای استفاده بهینه از آن‌چه که داریم، حتی آن‌هایی که دورانداختنی هستند!

از طبقه‌ اول اتوبوس به منظور تشکیل‌ کلاس‌های عکاسی، نمایشگاه عکس و عرضه‌ دوربین‌ها، ابزار و ادوات قدیمی استفاده می‌شدو در انتهای همین طبقه تاریک‌خانه‌ای نیز تدارک شده‌بود.

همچنین به منظور نشان دادن چگونگی عملکرد اتاق تاریک که پایه و اساس اختراع دوربین محسوب می‌شود، وضعیتی بسیار ساده طراحی و تدارک دیده شده‌بود تا دانش‌آموزان را با این پدیده آشنا سازد.

نمایشگاه عکس و موزه ابزار و ادوات عکاسی در طبقه دوم نیز ادامه داشت. کتابخانه تخصصی عکاسی هم در طبقه دوم بود و این امکان وجود داشت که از همه این فضاها در شرایط و موقعیت‌های متفاوت به صورت چند منظوره بهره‌برداری شود.
طراحان این طرح امیدوار بودند با حرکت موزه سیار عکاسی به سوی مدارس، آموزشگاه‌ها و مراکز طالب فعالیت‌های فرهنگی، بتوان حرکتی نوین و توجهی خاص را در این حوزه فرهنگی، هنری و فناوری ایجاد کرد.

اطلاع دقیق از گذشته و آشنایی با تغییرات برق‌آسایی که در جهان صنعت و هنر رخ می‌دهد و توجه به‌ آثار سریع آن در فرهنگ جوامع مختلف، فردای متفاوت با امروز را می‌باوراند. فردایی که کشور ما نیز باید نقش و سهم خود را در آن مشخص سازد.

موزه‌های تخصصی اگرچه کوچک یا سیار، از نوعی که در قالب عکسخانه شهر یا موزه سیار عکاسی متبلور و متجلی گشت، تلاشی کوچک، عمیق و امیدوارانه در این مسیر بود؛ تلاشی که متاسفانه به همین دو نمونه ختم شد!

  امتیاز: 0.00