منو
 صفحه های تصادفی
دیسکرازیت
گ.پیش از ولادت
تله موش رادرفورد
روان شناسی سالمندی
مکه؛ امن ترین شهر ها قبل از ظهور امام مهدی علیه السلام
انواع تقویم
کندرودیت
شگفتی‌های چشم
شروین پسر رستم
نسب آل بویه
 کاربر Online
692 کاربر online
 : بهداشت وسلامت
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه پزشکی 3 ستاره ها ارسال ها: 1819   در :  شنبه 24 اردیبهشت 1390 [07:28 ]
  تغذیه‌ ی مناسب برای افراد دیابتی
 

تغذیه‌ ی مناسب برای افراد دیابتی

تصویر

دیابت بیماری است که در آن قند (گلوکز) خون بیش از حد افزایش می‌یابد. اگر سطح گلوکز خون افراد بین ۱۰۰ تا ۱۲۵ )میلی گرم بر دسی لیتر) باشد فرد در آستانه ابتلا به دیابت و اگر سطح گلوکز خون ۱۲۶ و بالاتر باشد فرد مبتلا به دیابت است.

انسولین هورمونی است که قند خون را تنظیم می‌کند. حال اگر سلول‌های انسولین ساز بدن تخریب شوند (دیابت نوع اول) یا تولید انسولین در بدن کاهش یابد یا بیش از حد تولید گردد ولی به خوبی باعث ورود قند به سلول نشود، فرد مبتلا به دیابت (نوع دوم) خواهد شد.

مهمترین نکته در کنترل قند خون در افراد دیابتی نوع اول ایجاد تعادل در تزریق انسولین و رژیم غذایی است و مهمترین نکته در کنترل قند خون در افراد دیابتی نوع دوم بدست آوردن وزن مناسب است. سلول‌های بدن افراد چاق نسبت به انسولین حساسیت کمتری دارند و این بدان معناست که ممکن است انسولین به اندازه کافی ترشح شود ولی نتواند اثر کند. این نوع دیابت با رژیم غذایی مناسب و انجام فعالیت فیزیکی به‌خوبی کنترل می‌شود.

رژیم غذایی، قسمتی از درمان دیابت درنظر گرفته می شود. توصیه های زیر به کنترل بهتر این بیماری کمک می‌کند:
- مصرف انواع شیرینی را محدود کنید.

- مصرف روغن های جامد حیوانی یا نباتی را قطع کنید و بجای آن از روغن های مایع و به مقدار محدود استفاده کنید.

- مصرف میوه‌ها به دلیل داشتن فیبر به تنظیم قند خون کمک می‌کند. بنابراین مصرف 5-3 واحد میوه در روز توصیه می‌شود.

- اکثر سبزی‌ها برای بیماری دیابت مفید هستند. در مصرف سبزی‌های سرخ شده و یا همراه با انواع سس‌( چرب ) احتیاط کنید. برای مثال کدوی خام یا پخته مفید است ولی وقتی سرخ شود انرژی زیادی خواهد داشت.

- مصـرف مکرر گوشت‌هـای فـرآوری شده مانند سوسیس ،هات داگ و کالباس باعث افزایش خطر ابتلا به دیابت می‌شود.

  امتیاز: 0.00