منو
 صفحه های تصادفی
یونوسپتیوم
مصاحبت با جبرئیل و میکائیل
روز شمار زندگی فاطمه علیهاسلام
مقدمه‌ای بر کیهان شناسی
شخصیت نوع A , B و استرس
ایتالیا
قاسط بن زهیر و شهادت در کربلا
امریکا
امتیاز بانک شاهنشاهی
کروکدیل نیل
 کاربر Online
391 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 06 اسفند 1389 [18:30 ]
  ابرهای سیروس..
 

فضاپیمای وویجر 1 ناسا که در سال 1980 به سمت قمر تیتان پرواز کرده بود نشانه‌هایی از امکان وجود ابرهای نازک یخی در استراتوسفر این قمر که دومین لایه جو آن است کشف کرد.

اکنون دانشمندان با استفاده از طیف‌سنج مادون قرمز ترکیبی در فضاپیمای کاسینی وجود ابرهای نازک ساخته شده از یخ‌های عجیب را در قمر تیتان تایید کرده‌اند. این ابرها به ابرهای سیروس زمین که مانند برف سفید هستند شباهت دارند.

دانشمندان گمان می‌کنند که ترکیبی از هیدروکربن‌ها یا ترکیبات نیتروژن و هیدروکربن موسوم به نیتریل‌ها که در بخش بالایی جو قرار دارند توسط یک جریان ثابت گاز که از قطب در نیمکره گرم‌تر می‌وزد به سمت قطب نیمکره سردتر حرکت کرده است.

همچنین دانشمندان بر این گمان هستند که نیاز به یک نیمکره سردتر باعث شده که این ابرهای یخی بیشتر در شمال دیده شوند. در زمان پرواز وویجر 1 نیمکره شمالی به تازگی زمستان را پشت سر گذاشته و وارد بهار شده بود، در حالیکه دانشمندان کاسینی این ابرها را زمانی مشاهده کردند که نیمکره شمالی در اواسط زمستان قرار داشت. آنها همچنین نتیجه گرفتند که احتمالا نیمکره جنوبی هم از میزان کمتری از این ابرها برخوردار باشد.

محققان در حقیقت پس از بررسی نیمکره جنوبی قمر تیتان و هردو سوی خط استوا این ابرها را در سه موقعیت شناسایی کردند اگرچه میزان ابرها در نیمکره شمالی سه برابر بیشتر بود.

در ابتدا ممکن است ابرهای سیروس تیتان نسبت به ابرهای جو زمین بنظر بی‌ربط بیایند. حتی اگر ترکیبات عجیب آنها را مورد توجه قرار ندهیم آنها در لایه استراتوسفر که در لایه‌های بسیار بالاتر جو نسبت به تروپوسفر که ابرهای زمینی در آن شکل می‌گیرند قرار دارند.

با این حال زمین از تعداد کمی ابرهای استراتوسفری قطبی که در قطب جنوب و گاهی اوقات در زمستان در قطب شمال وجود دارند برخوردار است. این ابرها در هوای فوق‌العاده سرد شکل می‌گیرند که در مرکز گردباد قطبی که در لایه استراتوسفر در اطراف قطب می‌چرخد قرار می‌گیرد. در تیتان نیز گردباد قطبی وجود دارد و حتی ممکن است مانند زمین لایه اوزون داشته باشد.

دانشمندان در سال 2017 مجددا تحقیقاتی در مورد این ابرها در تیتان انجام خواهند داد که در آن زمان نیمکره شمالی وارد فصل تابستان شده و نیمکره جنوبی زمستان است.

  امتیاز: 0.00