منو
 کاربر Online
1048 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  شنبه 30 بهمن 1389 [11:03 ]
  مفاهیم پایه برای مدیریت شبکه در ویندوز هفت
 

4- Default Gateway

default gateway که در شکل 3 با 10.0.1.1 نشان داده شده است، جایی است که کامپیوتر شما از آن برای برقراری ارتباط با کامپیوتری که در شبکه LAN وجود ندارد استفاده می کند default gateway در حقیقت روتر محلی شماست. وجود یک default gateway ضروری نیست ولی اگر وجود نداشته باشد قادر نخواهید بود با کامپیوترهای خارج از شبکه خود ارتباط برقرار کنید. (مگر اینکه از یک سرور پروکسی استفاده کنید.)

تصویر

شکل 3 جزئیات ارتباط شبکه



5- NAT و آدرس IP خصوصی

امروز تقریبا همه شبکه های محلی یا LAN از سیستم آدرس IP خصوصی استفاده می کنند. و سپس آن آدرسIP خصوصی را به IP عمومی ترجمه می کنند. این عمل بوسیله NAT یا مترجم آدرس شبکه انجام می گیرد. آدرس IP خصوصی همیشه با 192.168.X.X یا 172.16-31.X.X یا 10.X.X.Xشروع می شود (اینها آدرس های IP تعریف شده در RFC1918 هستند)

در شکل 2 می توانید آدرس IP خصوصی را مشاهده کنید چون با عدد 10 آغاز شده است. و این تجهیز روتر/ وایرلس/ فایروال/ سوئیچ است که نقش مترجم یا NAT را بازی می کند و آن را به آدرس IP عمومی ترجمه می کند.

در اینجا این عمل توسط روترانجام شده است و آدرس IP عمومی از ISP گرفته شده است.



6- فایروال

فایروال ها شبکه شما را از تاخت و تاز هکرها و افراد بداندیش دور نگه می دارند. شما در ویندوز خود یک فایروال نرم افزاری دارید و در روتر خود یک فایروال سخت افزاری دارید یا ممکن است یک فایروال سخت افزاری اختصاصی داشته باشید. فایروال مانند پلیس ترافیکی است که فقط به اطلاعاتی که باید رد و بدل شود اجازه عبور می دهد.



7- WAN و LAN

شبکه محلی یا LAN شما معمولا در یک ساختمان جا می شود. و شبکه LAN شما احتمالا فقط یک آدرس IP برای subnet داشته باشد شبکه LAN معمولا با سوئیچ های اینترنت کار می کند و برای کار کردن شبکه لازم نیست حتما روتر داشته باشید. و به خاطر داشته باشید که شبکه LAN شما «محلی» است.

ولی یک شبکه گسترده WAN یک شبکه بزرگ است که شبکه LAN شما می تواند به آن متصل شود اینترنت یک شبکه WAN بسیار بزرگ و جهانی است.

اگر چه بیشتر شرکت های بزرگ شبکه WAN مخصوص به خود دارند. شبکه های WAN می توانند بین چند شهر، استان، کشور و قاره گسترش یابند شبکه های WAN بوسیله روتر به یکدیگر متصل می شوند.



روتر

روترها مسیر عبور ترافیک را برای sub net ها را مشخص می کنند. روترها در لایه 3 مدل OSI کار می کنند. معمولا روترها ترافیک را از یک شبکه LAN به یک شبکه WAN هدایت می کنند اما در شبکه های LAN بزرگ که در محیط های دانشگاهی و مکان هایی مانند خانه های بورس و اوراق بهادار از روتر برای هدایت ترافیک مابین چندین IP sub net استفاده می شود.

در یک شبکه کوچک خانگی هم می توان از روتر به عنوان فایروال، سوئیچ چند کاناله و محل اتصال به شبکه بی سیم استفاده کرد.



9- سوئیچ ها

سوئیچ ها در لایه دوم مدل OSI کار می کنند و همه تجهیزات موجود در شبکه را به یکدیگر متصل می کنند. سوئیچ ها براساس آدرس MAC مقصد قالب بندی می شوند. سوئیچ ها در اندازه های مختلف از خانگی که در خود روتر/ فایروال/ ابزار شبکه بیسیم را در خود دارند تا سوئیچ های بزرگ مانند سوئیچ های سیسکو کاتالیست سری 65000 وجود دارند.



10- دسته بندی مدل OSI

یکی از مفاهیم اساسی شبکه مدل OSI است. OSI الگویی است که مشخص می کند پروتکل های مختلف شبکه که در لایه های مختلف شبکه قرار دارند به گونه ای کار کنند تا بتوانند در یک شبکه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند.

OSI برخلاف مفاهیم دیگری که درباره آنها صحبت شد چیزی نیست که یک مدیر شبکه هر روز با آن سروکار داشته باشد. اطلاعات دقیق درباره OSI بیشتر به درد کسانی می خورد که می خواهند گواهینامه سیسکو یا مایکروسافت را بگیرند.

اما برای آشنایی بیشتر با مدل OSI آنها را به شما معرفی می کنم:

برنامه ها یا لایه 7: هر نرم افزار یا چیزی که از شبکه استفاده می کند مثلا نرم افزار FTP یا مرورگر اینترنتی

ارائه یا لایه 6: اطلاعات ارسال شده و نمایش آنها اطلاعاتی مانند یک فایل xml، تصویر Jpg و ASC║و ...

جلسه یا لایه 5: برای برنامه هایی که جلسات را دنبال می کنند مثلا برنامه ای از SQL استفاده می کند.

نقل و انتقال یا لایه 4: این لایه ارتباطی منطقی در شبکه فراهم می کند تا از رسیدن اطلاعات به مقصد مطمئن شود این کار بوسیله TCP به عنوان معمولترین لایه نقل و انتقال انجام می شود.

شبکه یا لایه 3: این لایه مراقب آدرس دهی در شبکه است که بسته های اطلاعاتی در مسیر خود قرار گیرند پروتکل IP معمولترین پروتکل این لایه است روترها در لایه 3 فعالیت می کنند.

لینک اطلاعات یا لایه 2: این لایه قالب ها را با استفاده از پروتکل هایی مانند PPP و اترنت انتقال می دهند. سوئیچ ها در لایه 2 عمل می کنند

فیزیکی یا لایه 1 : سیگنال های الکتریکی واقعی ارسال شده در اینترنت را کنترل می کند و شامل کابل ها، هاب و اتصالات فیزیکی شبکه است.

درست است که مدل OSA یک الگوی تئوری است ولی درک مفهوم آن برای مدیر یک شبکه بسیار حیاتی و مهم است تا بتواند تجسم کند هر قسمت از اطلاعات در شبکه از بالا تا پایین این مدل بین لایه های مختلف چگونه سفر می کند. برای انتقال اطلاعات به هر لایه بالایی باید اطلاعات در لایه قبلی به بسته های اطلاعاتی تبدیل شود و در برگشت دوباره این بسته ها تبدیل به اطلاعات می شود.

با درک مفهوم این مدل و نحوه عملکرد سخت افزار و نرم افزار شبکه و سازگاری آنها با یکدیگر می توان یک شبکه را به بهترین نحو راه اندازی کرد و به شکل مؤثرتری هر شبکه ای را عیب یابی و رفع عیب نمود .

در پایان باید بگویم اگر اکنون در زمینه IT فعالیت می کنید یا می خواهید چنین حرفه ای را انتخاب کنید باید به اندازه کافی از شبکه بدانید و یا به هنگام مصاحبه استخدامی احتمالا فردی که شما را محک می زند می داند که علم شبکه چقدر مهم است و برای آن امتیاز ویژه ای قائل خواهد بود.



نوشته: دیوید دیویس

مقدم

  امتیاز: 0.00