منو
 کاربر Online
1089 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  یکشنبه 30 آبان 1389 [15:23 ]
  سرویس پیام کوتاه یا SMS
 

اگر این سوال یک دهه پیش مطرح می‌شد شاید درصد بسیاری از پاسخ ها به صبر کردن تا انتهای جلسه و یا برهم زدن نظم جلسه ختم می شد که هر دو گاهی عواقب بدی نیز در پی داشت.

باز به گذشته بازگردیم زمانی که به تازگی اولین سری سیم کارتهای تلفن همراه وارد جامعه شد و تعداد اندکی از مردم می توانستند از امکانات صوتی شبکه موبایل استفاده کنند اغلب پیش میامد که شبکه موبایل مناطق بسیاری را پوشش نمی داد و یا کیفیت انتقال صدا بسیار پائین بود و موبایل ها که انتظار می رفت وسیله ای برای سرعت بخشیدن به امور باشند باز هم نمی توانستند گره ای از مشکلات باز کنند.

درآن زمان اگر کار مهمی با شخصی وجود داشت منوط به یافتن وی و صحبت کردن با او بود. اما امروزه با توسعه شبکه موبایل در کشورمان در صد بالائی از افرادی که موقعیتهای مشابهی را تجربه کرده اند استفاده از یک سرویس ارزان, سریع, مطمئن و دوست داشتنی به نام SMSرا تنها راه حل مشکل می دانند.

هریک از ما روزانه به طور متوسط ده‌ها SMS فرستاده و یا دریافت می کنیم و برای برخی از ما زندگی بدون آن امکانپذیر نیست ؛‌ گاهی SMS ها به یاری ما در موقعیت های حساس می شتابندو شاید به وسیله ای برای اوقات فراغت تبدیل شده اند.

به زبان ساده SMS سرویسی است که به کاربران اجازه می دهد پیام‌های کوتاهی به صورت متنی از طریق تلفن های موبایل خود ارسال کنند.این پیام‌ها واقعاً کوتاه هستند.

160 حرف برای پیام‌های مشتق از لاتین وحداکثر70 حرف برای زبان های غیر لاتین مثل فارسی , عربی وچینی.

با وجود استفاده بالا از این سرویس آیا تا به حال به این فکر کرده اید که SMS هایتان چگونه به این سرعت فرستاده می‌شوند؟

چه مسیری را طی می کنند و چگونه امنیت‌شان تامین می‌شود؟

چرا تنها اجازه دارید160 کاراکتر تایپ کنید؟ و ده‌ها چرای دیگر که این مقاله سعی در پاسخگوئی به آنها دارد.

تصور کنید در جلسه مهمی نشسته اید؛ ناگهان به یاد می آورید که بایستی پیغام بسیار مهمی را به یکی از همکارانتان بدهید امکان خروج و یا تماس تلفنی وجود ندارد چه راهی به ذهنتان می‌رسد؟

پیدایش SMS

زمانیکه مردم اروپا در اوایل دهه 80 میلادی اولین تلفن بی سیم که می توانست رومینگ یکپارچه‌ای برای مشترکان در کشورهای مختلف را فراهم آورد را دیدند ؛

دانشمندان آمریکائی در تلاش برای گنجاندن صدای آنالوگ در لفافه دیجیتال بودند و اولین نسخه تکنولوژی TDMAو سپس CDMA را در دهه نود ارائه دادند و دقیقا در همین اثنی اروپائی‌ها با ارائه GSM که به عنوان سیستمی جهت انتقال صدای آنالوگ به همراه قابلیت‌های دیجیتال بالقوه پایه گذار شایع ترین سرویس ارتباطی موبایل دراروپا و آسیا شدند.

GSM, پرکاربردترین استاندارد مورد استفاده برای تلفن‌های موبایل در دنیاست که توسط 2 میلیارد نفر در 212 کشور دنیا مورد استفاده قرا ر می‌گیرد , فراگیری GSM باعث ایجاد ارتباط راحت بین سریس دهنده‌ها ( Roaming ) در کشورهای مختلف شده است.

دقیقا مانند دیگر سرویس های مبتنی بر GSM کسی نمی‌تواند ادعای پدری SMS را بکند تنها می‌توان گفت این سرویس از دامان GSM به رشد رسید و اولین پیام کوتاه در دسامبر سال 1992 از یک کامپیوتر شخصی به یک تلفن همراه تحت پوشش شبکه Vodafone GSM فرستاده شد و به تدریج به عنوان مهمترین سرویس بعد از سرویس Voice در شبکه های موبایل شد به طوریکه امروزه SMS بسیار فرا گیر شده است و هر ماه تعداد پیغام‌های ارسال شده بوسیله آن زیاد تر می‌شود.

SMS تمام مزایای دیجیتال را برای انتقال پیام‌های متنی بر روی شبکه GSM با خود به همراه دارد و در فرکانسی بالا از شبکه , جائی که کمترین ترافیک را دارد حرکت می‌کند پس سرعت بالاتر و استفاده بهینه از پهنای باند را در پی دارد این سیستم با قابلیت Point to Point ( از یک مشترک به مشترک دیگر ) و روش ارسال پیام به طور عمومی توانسته است از یک حرف جایگاه با ارزشی را به لحاظ اقتصادی برای اپراتورهای ارائه دهنده و از طرف دیگر تسهیلاتی را برای مشترکان فراهم آورد .

SMS نیز یکی از این مشخصه های دیجیتال سودمند است که یکی از بزرگترین زمینه‌های نسل دوم و سوم تکنولوژی بی سیم است که بررسی ساختار و پیدایش آن منوط به اطلاع در مورد تکنولوژی های بی سیم ونسل‌های آنها است.

سیرتکامل نسل های تکنولوژی موبایل

استفاده امروزه ما از تکنولوزی موبایل و سرویس های متنوع جانبی آن مدیون راه پر فراز و نشیبی است که در چند دهه اخیر پیموده شده است. از شروع کار با سیستم های نظامی آنالوگ گرفته تا انتقال پیام‌های چند رسانه‌ای تلاش‌های فراوانی برای بهبود سرعت , کیفیت و یکپارچگی سیستم های موبایل انجام شد.


نسل‌های موبایل به 4 نسل کلی تقسیم می‌شود که گاهی برای تقسیم بندی بهتر سرویس های مبتنی بر آنها این نسل ها را به چندین زیر مجموعه کو چکتر تقسیم می کنند.

جدول یک شامل این نوع طبقه بندی برای نشان دادن سیستم های ابداع شده در توالی 3 نسل اولیه است؛ نسل صفر در این طبقه بندی تنها نشان دهنده اولین تلاشها در این زمینه است و در حقیقت نسل اول مبدا حقیقی این دسته‌بندی به شمار می رود ؛ نسل چهارم نیز به عنوان جدید ترین عضو این خانواده مراحل تحقیق و بررسی را می پیماید.

نسل اول

اکثر تجهیزات این نسل در ابتدا کارکرد نظامی و امنیتی داشته و رفته رفته وارد استفاده های عمومی شدند تقریبا همه آنها آنالوگ بوده و بیشترین ترافیک شبکه توسط کانالهای صدا اشغال می شده است. در محدوده فرکانسی 800 مگاهرتز و نرخ انتقال اطلاعات 9.6 Kbpsقرار دارد و تکنولوژی‌هائی مانند Amps NMT ، AMPS ، Hicap ، CDPD ، Mobitex ، DataTac را تحت پوشش دارد. از لحاظ حجم ، محدود و از لحاظ امنیتی ناکار آمد است.

نسل دوم

تمامی استانداردها در این نسل دیجیتالی و با اهداف تجاری ایجاد شد و شامل دو گروه اصلی , یکی از اروپا و دیگری از آمریکا است. در حدود 60% بازار کنونی در دست استانداردهای اروپائی است. در محدوده فرکانسی 1900 ، 900 ، 800 مگاهرتز و نرخ انتقال اطلاعات9.6 تا14.4 kbps قرار دارد.

استانداردهای متنوعی از تکنولوژی‌های Cdma ،Tdma را مانند: GSM ، HSCSD ، PDC ، GPRS ، PHS ، CSD ، IS-95 ، D-AMPS ، iDEN ، EDGE ( EGPRS ) ،

CDMA2000 ( 1xRTT / IS-2000 ) ، WiDEN پوشش می‌دهد.
کانال‌هایData ، Voice در آن قابل انتقالند . امنیت بهتر ، حجم بیشتر و ظهور SMS در نسل دوم از مشخصه‌های آن است .

نسل سوم

برای پاسخگوئی به حجم وسیع مشترکان ( افزایش ظرفیت شبکه ها ) نسل سوم جهت ایجاد بستری پر سرعت برای انتقال اطلاعات چند رسانه ای شروع به رشد کرد در حقیقت سیستم‌های نسل 3 نوع تقویت شده نسل 2 هستند که در این میان نسل 5 / 2 در محدوده فرکانسی 1900 Mhz و نرخ انتقال اطلاعات56 تا Kbps 144قرار دارد. در نسل 3 محدوده فرکانسی به2 GHZ رسیده و نرخ انتقال اطلاعات بالا رفته است.

تکنولوژی‌های 3.75G – HSUPA ، 3.5G – HSDPA ، GAN/UMA ، TD-SCDMA ،

1xEV-DO / IS-856 ، FOMA ، UMTS ( 3GSM ) ، W-CDMA را پوشش می‌دهد.

علاوه بر انتقال Packet های Data ، Voiceانتقال با سرعت بالای پیام‌های چند رسانه‌ای را نیز پوشش می‌دهد . علاوه بر SMS و EMS ،MMS را نبز پشتیبانی می‌کند , SMSدر کنار این نسل‌های ارتباطی از قالب یک پیام کوتاه ساده به سمت سرویس پیام‌های بزرگتر و بهتر مثل EMS و MMS پیش می رود. به هر حال EMS و MMS با وجود انتقال اطلاعات حجیم تر و پر محتواتر باز هم از SMS مشتق می‌شوند .

نسل چهارم

ساختار زیربنائی و پایانه‌های این نسل تقریبا همه استانداردهای نسل دوم و سوم را دارا خواهند بود و در حقیقت یک نوعه Platform باز برای اضافه کردن نوآوری‌های جدید است. برخی استانداردها که درنسل چهارم قرار خواهند گرفت WIMAX ، WiBro و تکنولوزی‌های در دست ایجاد مثل HSOPA خواهند بود.

جدول 2 لیستی از مشخصه‌ها و توانائی‌های تکنیکی این تکنولوژی بزرگ ومهم را به طور خلاصه نشان می‌دهد. در هر صورت با مشاهده این جدول به روند پیدایش SMS تا حدی واقف می‌شویم.


جدول 3 نیز برای روشن‌تر شدن برخی از اصطلاحات اختصاری مفید است.



با این شرح مشخص می‌شود که GSM اروپائی متولد نسل دوم و راه‌‌حل ارتباطی سودمندی برای ارتباط بین شبکه‌‌های مختلف به حساب می رود؛ ابداع SMS در دامان GSM و سپس گسترش آن به دیگر تکنولوژی‌ها در نسل دوم قوت گرفت و در واقع لذت بردن از SMS چه بین دو دستگاه موبایل و چه از طریق اینترنت به لطف وجود GSM است. در اینجا نوبت به گرفتن پاسخ سوال‌هایمان است, اولین پرسش : SMS چگونه کار می‌کند؟

  امتیاز: 0.00