منو
 کاربر Online
976 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  جمعه 28 آبان 1389 [06:03 ]
  شبکه های Wi-Fi؛ چرا شبکه های بیسیم؟
 

حالا تصمیم دارم در چندین پست کامل، به معرفی شبکه های بی سیم Wi-Fi بپردازم. شما در آخر این سری پست ها، به طور کاملن عملی با شبکه های Wi-Fi آشنا می شوید و خودتان می توانید با خرید قطعات مناسب به نصب و راه اندازی چنین شبکه هایی بپردازید! در پست های اولیه کمی از مباحث پایه مطرح می شود و به تدریج به امید خدا، به مرحله ی نصب نرم افزاری و سخت افزاری هم خواهیم رسید. امیدوارم برای دوستان مشتاق مفید واقع شود.


چرا شبکه های بی سیم؟

شاید برای عده ای این سوال مطرح باشد که با وجود شبکه های کابلی که ظاهرن امنیت بیشتری هم دارند! اصلن چرا باید به شبکه های بیسیم فکر کرد؟ این سوال خوبی است که با هم به بررسی ابعاد آن می پردازیم.

کاهش هزینه ها:

شاید مدت ها قبل هزینه ی راه اندازی یک شبکه ی بیسیم زیاد بوده باشد اما این روز ها با پیشرفت قطعات مربوط به این نوع شبکه ها، دیگر چنین نیست. ضمن اینکه تصور کنید در یک محدوده ی 400 متری بخواهید کابل کشی راه بیندازید! هزینه های مربوط به کابل، هزینه ی مربوط به Repeater و موارد دیگر زیاد خواهد شد.(اگر هم بیشتر نشود تقریبن برابر می شود که مزایای شبکه ی بیسیم آن را برتر می کند!)

ظاهری مناسب:

مسلمن کابل کشی های موجود در کافی نت ها و یا ISP ها را دیده اید. از هر گوشه های یک کابل در میاید و حال اگر طراح شبکه کمی حوصله داشته باشد، نهایتن کابل ها درون یک حفاظ قرار می دهد که کمتر به چشم بیایند! اما خب مسلمن شبکه های بیسیم دارای چنین مشکلاتی نیستند و شما می توانید ضمن حفظ زیبایی محیط از داشتن یک شبکه نیز لذت ببرید.

موقعیت جغرافیایی:

شاید مهمترین دلیل استفاده از شبکه های بیسیم و به طور خاص Wi-Fi نبودن امکان کابل کشی در بعضی از موقعیت ها باشد. مسلمن خیلی از مکان ها وجود دارند که کابل کشی شبکه در آنجا میسر نیست و یا با هزینه های بسیار بالا امکان خواهد داشت. در اینجاست که شبکه های بیسیم به داد ما میرسند!

گستردگی:

دوستان دلایل بالا را اصلن فراموش کنید! فکر کنید فردا پس فردا به امید خدا پولدار و صاحب خانواده ای 5 نفری شده اید که 4 نفر از آنها به طور زیاد از کامپیوتر و اینترنت استفاده می کنند! حال این افراد نیاز به اشتراک اینترنت با سرعت بالا دارند. این افراد همیشه در یک جای ثابت دوست ندارند بنشینند. شاید مادر خانه هوس کرد در حیاط منزل و در هنگام آب دادن باغچه توییت کند! حال تکلیف چیست؟! مشخص است. شما باید یک شبکه ی بیسیم نصب کنید!


با تمام این اوصاف، حال این سوال مطرح می شود که آیا شبکه های بیسیم هیچ گونه ایرادی ندارند؟

چرا که ندارند. چیزی در دنیا نیست که مشکل نداشته باشد! شاید مهمترین مشکل این شبکه ها برد آنها که در حدود 30 تا 400 متر است باشد. البته بماند که شبکه ی WiMax بردی معادل با چند ده کیلومتر (البته با هزینه ی وحشتناک) در اختیار می گذارد. مشکل بعدی وجود برخی از موانع بر سر راه این امواج است. موانعی مثل دیوار، درخت، آب و … که باعث می شوند در انتشار امواج اخلال به وجود بیاید.

تا اینجا یک زمینه ی مناسبی برای شروع بحث به وجود آمده است. در قسمت های بعد در مورد شبکه های Wi-Fi توضیحاتی می دهیم و اینکه اصلن این شبکه چیست، در چه محدوده فرکانسی کار می کند، چه استاندارد هایی دارد و … . پست بعد به دلیل وارد شدن به مبحث اصلی جالب تر خواهد بود.

برای یک شبکه ی ساده ی خانگی، حداقل تجهیزات سخت افزاری یک شبکه ی Wi-Fi چیزی به غیر از یک عدد نقطه ی دسترسی و یک عدد کارت شبکه نیست. البته برای شبکه های بزرگتر نیز به نظر نمی رسد به تجهیزات بیشتری احتیاج باشد. شاید تنها فرق این دو شبکه در این باشد که در شبکه های بزرگتر احتمالن نیاز است چند شبکه بیسیم را از طریق کابل و هاب* به یکدیگر متصل کنند تا محدوده ی پوشش شبکه ی مذکور و همچنین تعداد کاربرانش افزایش پیدا کند. همچنین ممکن است نیاز به نقاط دسترسی افزایش پیدا کند.

نقطه دسترسی:

نقطه ی دسترسی یا Accsess point که به اختصار به آن AP گفته می شود دستگاهی است که وظیفه ی آن ارسال و دریافت اطلاعات در برد وسیع می باشد. در واقع کارت شبکه های بیسیم خود نیز می تواند به ارسال و دریافت اطلاعات اقدام نماید( و حتی به این طریق می توان شبکه هایی به نام Ad-hoc ساخت) اما به دلیل برد کم این کارت ها، نیاز به یک دستگاه جانبی به نام AP ها می باشد. در پشت این *دستگاه یک کانکتور RG-45 قرار دارد که از آن می توان به منظور کانفیگ کردن و یا اتصال به یک نقطه ی دسترسی دیگر و یا حتا اتصال به شبکه های کابلی (همان طور که در بالا ذکر شد) استفاده کرد.


در شبکه های که تعداد AP ها از یکی بیشتر می شود ممکن است تعدادی از این دستگاه ها در محدوده ی برد AP های دیگر قرار بگیرند. در این حالت تداخلی به وجود میاید که به Cross Talk معروف است. برای جلوگیری از این اتفاق باید از کانال ها ی مختلفی که به همین منظور به وجود آمدند استفاده کرد. اگر شما چند AP در کنار یکدیگر دارید بهتر است از کانال های 1، 6 و 11 استفاده کنید تا دچار تداخل فرکانس نشوید.

نصب نرم افزاری AP ها:

در این مرحله شما کار آنچنان سختی را بر عهده ندارید. کافیست ابتدا نقطه ی دسترسی را به کامپیوتر متصل کرده(با کابل RG-45) و سپس با استفاده از CD نصب، اقدام به تنظیم نقطه ی دسترسی کنید. در طی این مراحل شما می توانید خودتان نیز تنظیمات دلخواه را وارد کنید اما اگر اطلاعات کافی در این زمینه ندارید بهتر است از مقادیر پیش فرض استفاده کنید تا به راحتی کار نصب به پایان برسد.

نصب AP ها:

منطور از نصب نقاط دسترسی در این قسمت چیزی جز پیدا کردن نقطه ای مناسب که بهترین عملکرد را برای شبکه به ارمغان بیاورد نمی باشد. باید دقت کنید تا حد امکان AP ها را در مکانی قرار داد که کمترین موانع بر سر راهش باشد. اگر در فضای بسته ای قرار دارید شاید سقف، مکان مناسبی برای نصب AP ها باشد. اگر در محیط بیرونی قصد نصب نقاط دسترسی را دارید، بالای پشت بام، طوری که درخت و یا دیواری برای آن مزاحمت به وجود نیاورد می تواند مکان خوبی باشد. احتمالن برای پیدا کردن بهترین نقطه باید کمی وقت صرف کنید و مکان های گوناگون را آزمایش کنید. در این مرحله باید دقت کنید تا امنیت فیزیکی AP ها نیز به خوبی رعایت شود.

فقط همین؟
همان طور که در اول مطلب ذکر شد AP ها و کارت شبکه حداقل تجهیزات یک شبکه ی بیسیم بودند. تجهیزات بسیار زیادی برای استفاده در شبکه های بیسیم وجود دارند که عملکرد و قابلیت های این نوع شبکه ها را افزایش می دهند. شاید بهترین نمونه ی این تجهیزات پرینتر سرور باشد که پرینتر را بدون نیاز به کامپیوتر به شبکه متصل می کند و تمامی کاربران می توانند از آن استفاده کنند.

نصب سخت افزاری و یا حتا نرم افزاری چنین شبکه هایی برای خوانندگان این وبلاگ مسلمن کار سختی نخواهد بود. اما اگر به مشکلی حین نصب این شبکه ها بر خوردید، می توانید در اینجا مطرح کنید. در پست بعد انشاالله ابتدا بحثی پیرامون امنیت شبکه های بیسیم خواهیم کرد و سپس در پست های بعدی طریقه ی ایجاد شبکه، برای متصل شدن به نقاط دسترسی را باهم بررسی خواهیم کرد.

چرا شبکه بی سیم وقتی میشه از مودم ADSL وایرلس استفاده کرد؟

این سوالی بود که برای منم پیش اومد اما خودم جوابشو پیدا کردم! تا اونجا که من می دونم مودم نمی تونه نقشه شبکه رو ایفا کنه و نمی شه روش پرینتر و فایل share کرد.

من چه کردم!؟

اول access point رو با کابل شبکه وصل کردم به PC و تنظیماتشو با توجه به دفترچه راهنماش انجام دادم. دو توصیه مهم:

1) پیشنهاد می کنم طوری تنظیم کنید که IP ها اتوماتیک باشه.

2) حتما رو شبکه password بذارید که همسایه ها سو استفاده نکنن خدایی نکرده!

بعد مودم ADSL رو با کابل USB به PC وصل کردم. اینجوری PC نقش Server رو تو شبکه ایفا می کنه. بعد با یکی از لپتاپ ها شبکه رو پیدا کردم و بهش کانکت شدم. بعد تو Server رفتم به آدرس زیر:

Start/control panel/network connections

رو connection شبکه راست کلیک کردم بعد properties رو زدم بعد رفتم به قسمت advanced و گزینه allow other network users to through this computer network connection رو تیک زدم. حالا اینترنت هم رو شبکه share شد! اگه نشد یه restart بکنین درست می شه!

چه جوری file و printer رو share کردم؟

تا اونجایی که فهمیدم نمیشه فایل رو share کرد و شما باید فولدر رو شیر کنید. یک سیستم برای share کردن جناب شمسی توضیح دادن که یکم سخته من یه پیشنهاد دیگه دارم.

اول رو فولدر مورد نظر راست کلیک کردم بعد sharing and security رو زدم بعد share this folder on network رو تیک زدم و صبر کردم تا تموم شه! رو آیکون شبکه کنار ساعت دوبار کلیک کردم صفحه جدیدی که باز شد رفتم تو قسمت support و IP دستگاه رو یادداشت کردم. بعد از یک کامپیوتر دیگه رفتم تو run و عبارت IP\ وارد کردم مثلا اینجوری 192.168.0.1\ و enter رو زدم صبر کردم تا صفحه باز بشه به همین سادگی دسترسی پیدا کردم.

چیزی که بیش از همه حال داد بهم این بود که یکی از لپتاپ هام CD-Rom نداشت و من با share کردن DVD-Rom از روی PC این مشکل رو حل کردم.

برای share کردن printer هم اول رفتم به آدرس زیر:

Start/control panel/printers and faxes


بعد رو پرینتر راست کلیک کردم sharing رو زدم و share this printer رو تیک زدم. بعد از یک کامپیوتر دیگه با استفاده از run و وارد کردن IP کامپیوتری که از روش پرینتر رو share کردم دیدم که یک گزینه اضافه شده به اسم printers and faxes رفتم توش و رو پرینتر share شده راست کلیک کردم و connect رو زدم.

فقط یک نکته که در همه شبکه ها هست و واضح اینکه همیشه سرور باید روشن باشه مگر اینکه نخواین از شبکه استفاده کنین.

  امتیاز: 0.00