منو
 کاربر Online
763 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  سه شنبه 22 تیر 1389 [06:18 ]
  گزارش رصد ماه و زهره از فشافويه
 

به نام خالق زیبایی های شب
نام گزارشگر: مریم السادات مومن
تایپ و ارسال: سحر شکری
تاریخ رصد:6 ارديبهشت 1389
مکان رصد:تهران- حسن آباد- فشافویه
باران شدیدی می بارید و ما با ماشین در حال حرکت به سمت هنرستان فدک، محل برگزاری رصد بودیم. همه ناراحت در فکر این بودیم که نکند به خاطر شرایط بد جوی امکان رصد پیش نیاید. بالاخره به محل رصد رسیدیم و با جمعی از دانش آموزان که زیر آلاچیق جمع شده بودند، رو به رو شدیم. همه در حال نوشیدن چای بودند و درباره رصد، گفت و گو می کردند.
کم کم باران متوقف شد و یکی دو ستاره در آسمان به چشم می خورد که مسئول رصد، وارد مدرسه شدند. همه اطراف ایشان جمع شدند و با رقبت مشغول شنیدن صحبت های ایشان شدند. سپس ما برای اقامه نماز در مکانی جمع شدیم. بعد از استقرار تلسکوپ توسط مسئول رصد، آماده رصد ماه شدیم.
بچه ها یکی یکی پشت تلسکوپ می رفتند و برای لحظاتي به تنها قمر طبیعی زمین می نگریستند. قمری که پوشیده از سنگ است و قطرش حدود یک چهارم زمین است. نوری از خود ندارد و تنها نور خورشید را منعکس می کند. آب و حیات در آن یافت نمی شود و به خاطر جاذبه بسیار ضعیفش نمی تواند ذرات گاز را نگه دارد. بنابراین فاقد جو است. بعد از رصد همگی درباره ی شگفتی و زیبایی های این قمر و گودال های عظیمش که حاصل بمباران های شدید شهاب سنگ است، صحبت می کردند.
زمان رصد دومین سیاره منظومه شمسی یعنی زهره که ما بین عطارد و زمین واقع شده است، فرا رسید. سیاره ای که پس از ماه و خورشید، پرنور ترین جسم آسمانی است. ونوس که معادل لاتین زهره است، به معنای الهه زیبایی است. کره ای با ابرهاي چگال که به هنگام شب از زمین دیده می شود. بعد از آن نوبت رصد سياره زحل و چند جرم غير ستاره اي رسيد.
کم کم زمان رصد در شرف اتمام بود و همه آماده ی رفتن می شدیم. همه واقعا` خوشحال بودیم که با وجود دانش بسیار اندک در این علم نا محدود می توانستیم خود را یک منجم آماتور بنامیم. همه به هم قول دادیم که همیشه به دنبال علم شیرین نجوم باشیم و فراموش نکنیم که ایرانیانی همچون جمشید کاشانی پیشگامان علم ستاره شناسی بوده اند.
( پایان ***آسمان*** شب***هایتان*** پر*** ستاره****)

  امتیاز: 0.00