منو
 کاربر Online
337 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 18 تیر 1389 [17:51 ]
  دمیده شدن حبابهای عظیم توسط نیروگاه سیاهچاله ای
 

ستاره شناسان موفق به کشف یکی از قدرتمندترین سیاهچاله ستارهاي پرتاب کننده ی حبابهای عظیم گازی ازطریق انطباق دادن مشاهدات انجام شده توسط تلسکوپ بزرگ ای اس او و تلسکوپی متعلق به ناسا موسوم به تلسکوپ اشعه ایکس چاندرا شده اند.
این سیاهچاله حبابهای عظیمی از گاز که حدود هزار سال نوری پهنا دارند و ده ها مرتبه قوی تر از یک کوازار هستند را به بیرون پرتاب میکند. این سیاهچاله ی ستاره اي متعلق به یک سیستم دوتایی میباشد. این حبابها و پرتابها از عظیمترین پرتابها وحبابهایی هستند که تا کنون دیده شده است. این به این معناست که این سیاهچاله ی کوچک در نوبه خود یک نیروگاه قدرتمند به شمار می آید.
اما نکته غیر معمول این سیاهچاله میزان انرژی که به بیرون می فرستد نیست بلکه این است که چگونه این انرژی را به بیرون می فرستد! پاکول سردبیر روزنامه ی امروز در طبیعت اشاره کرد، تصور اینکه این نیروگاه بیشتر انرژی خود را به صورت این فواره های عظیم گسیل میکنند و نه از طریق پرتو افشانی یک موضوع کاملا جدید است.
به صورت معمول سیاهچاله ها انرژی غیرقابل باوری را آزاد می کنند.همانطور که پاکول اشاره میکند پیشتر اینگونه تصور میشد که انرژی به صورت اشعه ایکس آزاد می شود اما این سیاهچاله که با نام اس 26 شناخته میشود باعث تغییر در این نگرش شد و آنرا اینگونه اصلاح کرد که برخی از سیاهچاله ها میتوانند انرژی خود را از طریق پرتاب های عظیم آزاد کنند. این سیاهچاله یا میکرو کوازار در فاصله 12 میلیون سال نوری از ما به فعالیت خود میپردازد. با وجود تمام این ویژگی های خارق العاده چه آینده ای در انتظار این میکروکوازار است؟
سرعت انبساط این میکروکوازار بسیار قابل توجه است(275ثانیه/کیلومتر)اما این سرعت ممکن است به مرور زمان تقلیل یابد.
پاکول میگوید اگر این سرعت کمتر از این حد بود امکان داشت ما هرگز متوجه این میکروکوازار نمیشدیم. اگر این میکروکوازار ناگهان از فعالیت باز ایستد متواند تا حدود 100000 سال دیگر بدرخشد و سپس به ابرنواختر تبدیل شود.
وی افزود این کشف جدید میتواند به ستاره شناسان کمک کند تا شباهتهای بین سیاهچاله های بوجود آمده از مرگ ستارگان و سیاهچاله های مرکزی کهکشانها را بهتر درک کنند. پاکول امیدوار است که این تحقیقات به انجام کارهای تئوری بیشتری در زمینه ی چگونگی تولید انرژی توسط سیاهچاله ها بیانجامد.
مترجم: نسرين ده نمكي
دانش آموز رشته رياضي عضو پژوهش سراي دانش آموزي منطقه اسلامشهر
منبع خبر: Universetoday.com

  امتیاز: 0.00