منو
 صفحه های تصادفی
هیدرومگنزیت
شرایط تعریف
خاک لمونی
واژگان نظریه احتمال
دانشکده‌ محیط زیست دانشگاه تهران
آپوفیز
فدک و تاریخ آن
ماهی مکنده
منیزیم
اقسام عفو
 کاربر Online
339 کاربر online
 : هنر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه هنر 3 ستاره ها ارسال ها: 252   در :  چهارشنبه 15 اردیبهشت 1389 [11:53 ]
  چهلستون
 

تصویر


تزیینات بنا:
کاخ چهلستون دارای اکثر هنرهای تزیینی زمان احداث خود بوده است اما مهم‌ترین هنر تزیینی در این عمارت که دارای شهرت جهانی شده نقاشی‌های دیواری آن است.
در سالن اصلی و اطاق‌های کوچک اطراف آن که مربوط به مرحله‌ی اول ساختمان می‌باشد نقاشی‌های دیواری متنوع ایجاد شده و دارای خصلت بزرگنمایی به شیوه‌ی مینیاتور‌های ایرانی است. چهار تابلوی بزرگ‌رنگ و روغنی روی گچ داخل سالن صحنه‌هایی از جنگ و مجالس پذیرایی پادشاهان صفوی را نشان می‌دهد و دو تابلوی بزرگ میانی از الحاقات بعدی با موضوعات مشابه است.
نقاشی‌های کوچک صحنه‌هایی به شیوه‌ مینیاتور مکتب اصفهان را منعکس می‌سازد.
در اطراف بنا خصوصاً در ایوان‌های شمالی و جنوبی نیز تزییناتی همراه با نقاشی‌های دیواری وجود دارد که تاثیر سلیقه‌های غربی و اروپایی در آن مشاهده می‌شود. کاخ چهلستون آغازگر دوران جدیدی در تزیینات معماری ایرانی به شمار می‌آید.

محوطه باغ:
باغ چهلستون دارای دو استخر بزرگ شرقی و غربی و تعداد زیادی آب‌نما و جویبار‌های زیبا بوده که به مرور زمان و متروکه شدن باغ در گذشته، از میان رفته و تنها استخر شرقی آن باقی‌ مانده‌است.
نتیجه:
عمارت چهلستون از جمله میراث فرهنگی، معماری، هنری کشورمان محسوب می‌شود و نمایانگر درجه اعلای مهارت معماران و استادان ایرانی است، و حفظ و نگهداری آن بر هر ایرانی علاقه‌مند به فرهنگ و هنر ملی واجب است.

تصویر


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه هنر 3 ستاره ها ارسال ها: 252   در :  یکشنبه 19 اردیبهشت 1389 [05:07 ]
  موقعیت بنای چهلستون
 

تصویر

موقعیت بنا:
عمارت چهلستون در میان باغ چهلستون و در مجموعه بناها و کاخ‌های محوطه دولت‌خانه صفوی در کنار باغ خلوت و عمارت اندرون حرمسرا ساخته شده‌است و ورودی اصلی آن از جبهه شرقی و از طریق میدان چهارحوض انجام می‌گرفته، و ورودی فعلی از زمان احداث خیابان سپه ایجاد شده‌است.

کاربری بنا:
این عمارت برای پذیرایی رسمی میهمانان و سفرای خارجی احداث گردیده و شرح این‌گونه جشن‌ها و ملاقات‌ها در سفرنامه‌های جهانگردانی که در آن زمان از اصفهان بازدید کرده‌اند آمده است.

مراحل ایجاد بنا:
کاخ چهلستون در سه مرحله مجزا طبق یک طرح واحد اولیه در اوایل قرن یازدهم هجری ساخته شده‌است.
مرحله‌ی اول: تالار اصلی و بزرگ که در غرب مجموعه واقع شده‌است.
مرحله‌ی دوم: ایوان آیینه و اطاق‌های طرفین آن .
مرحله‌ی سوم: ایوان ستون‌دار که از هجده عدد ستون و سقف چوبی تشکیل شده‌است.

وجه تسمیه بنا:
نام چهلستون دارای دو تعبیر است، یکی به نشانه زیادی و انبوهی دیگری عدد چهل است که به خاطر انعکاس تصویر بیست‌ستون در استخر شرقی بنا شده و از نقطه ورودی اولیه یعنی از ضلع شرقی استخر کاملاً قابل تشخیص است.

مشخصات معماری:
عمارت چهلستون با معماری سنتی یعنی طاق و چشمه ساخته شده و دارای خصلت برون‌گرایی است. اطاق‌های کوچک اطراف سالن اصلی همراه با ایوان‌های کوچک شرقی و غربی و ایوان‌های شمالی جنوبی مانند کمربندی مقاوم سالن را محاصره کرده‌است. کل بنا دارای محور تقارن شرقی و غربی است و نظم هندسی در پلان و در نماهای معماری، بنا را موزون و موقر جلوه می‌دهد.

تصویر


  امتیاز: 0.00