منو
 صفحه های تصادفی
آستیگماتیزم
اریتم مولتی فرم
بالن حجم سنجی
آیه
ساخت فتومتر
توابع صعودی و نزولی
مکاتبه عایشه و زید بن صوحان
محمد علی رجایی
پیتون فرشی
نقش انگشتر امام حسن علیه السلام
 کاربر Online
1197 کاربر online
 : کامپیوتر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه کامپیوتر 3 ستاره ها ارسال ها: 1679   در :  دوشنبه 03 اسفند 1388 [11:08 ]
  تفاوت بین ویندوزXPوLinux
 

قسمت اول:

سیستم عامل
تحقیق زیر در مورد تفاوت ویندوز XP و Linux است؛که در۲ قسمت ارائه می شود که قسمت اول فقط متن فارسی می باشد و تفاوت های دو ویندوز بصورت یک سری عناوین و توضیحاتی در مورد آنها می باشد و قسمت دوم حاوی 5 جواب اصلی در مورد تفاوت دو ویندوز می باشد که متن آن بصورت به فارسی می باشد.امیدواریم مورد رضایـت قرار گرفته واز نـظرات و پیشنهادات شما بهره مند شویم.

تفاوت بین ویندوزXPوLinux

الف)لینوکس چیست؟
لینوکس به خودی خود،یک هسته (Kernel)است.هسته،بخش اصلی سیستم عامل را تشکیل می دهد،که کار آن کنترل داده ها،مدیریت حافظه،سخت افزار،ورود و خروج داده ها وتمامی موارد اصلی سـیستم عامل می باشد.همانطور که گفته شد،لینوکـس به خودی خود یک سیستم عامل به شمار نمی رود،بلکه با استفاده از ابزار هایی که پروژه گنو(GNU) برای آن تولید کرده است،تبدیل به یک سیستم عامل می شود.(به همین دلیل است که لینوکس را معمولاٌ گنولیـنوکس می نامند)و با اضافه کردن سایر نــرم افزارهای باز متن به آن،می توان از آن در موارد متعددی مانند سرویس دهنــده ها، ایستگاههای کاری،کامپیوترهای رومیزی،ابر رایانه ها،ابزارهای صنعتی و پزشکی کــه دارای سیستم های درونه ای(Embeded )می باشند و ... استفاده کرد.
از نظر فنی ،گنو/ لینوکس را می توان نمونه باز متن و آزاد سیستم عاملهای خانواده یونیکس نامید.زیرا بر اساس استاندارد POSIX پیاده سازی شده و کاملاٌ با آن سازگار است . بنابراین کنو/لینوکس را می توان نواده سیستم عامل پر سابقه و مستحکم یونیکس دانست که البته خواص خوب آنرا به ارث برده است.اکنون تفاوتهای اصلی گنو/لینوکس و ویندوز را بررسی می کنیم:

ب)گنو /لینوکس:سیستم عامل آزاد
گنو/لینوکس یک سیستم آزاد و بازمتن است . کد منبع آن در اختیار همگان قرار داردو همه می توانند در کدهای آن تغییر ایجاد کرده و بنا به نیازشان از آن استفاده کنند ، آزاد ودر دسترس بودن کدهای منبع موجب می شود تا بتوانید از طرزکارکرد دقیق سیستم عامل مطلع شوید. شما بسیاری از توزیعهای گنو/لینوکس را می توانید به هر تعداد کپی کرده و بین دوستانتان پخش کنید . در سمت مقابل، ویندوز یک عامل اختصاصی است که کد منبع سری آن نگهداشته شده و برای همگان در دسترس نیست. شما نمی توانید بفهمید که واقعاٌ در زیر سیستم عامل ویندوزتان جه میگذرد ؟ آیا یک برنامه جاسوسی در آن پنهان نشده است؟ بعید نیست. سیستم عامل ویندوز رایگان نبوده و شما نمی توانید آنرا کپی کرده و پخش کنید، در اینصورت شما خلافکار هستید و جریمه و مجازات خواهید شد.(فعلاٌ نه در ایران ولی در 4-6 سال آینده اینگونه می شود.)
گنو/لینوکس را به هواپیمایی تشبیه کرده اند که هر قسمت از آنرا در جایی ساخته اند. گنو/لینوکس واقعاٌ محصول کشور خاصی نیست، تعداد زیادی از مردم سرتاسر جهان در حال کار روی بخش های مختلف آن و توسعه آن هستند. تعداد برنامه نویسانی که روی بخش های مختلف سیستم عامل گنو/لینوکس کار می کنند,به حدود 400هزار نفر می رسد, تفاوت کیفیت کار را مشخص می کند.
شما با گنو/لینوکس آزاد هستید, لازم ندارید تا از نرم افزارهای اختصاصی استفاده کنید و تحت انقیاد آنها درآیید .

ج)گنو/لینوکس:سرعت,قدرت,پایداری
همانطور که گفته شد,گنو/لینوکس نواده سیستم عامل یونیکس است.بنابراین ساختار کلی این سیستم عامل کاملاٌ با ویندوز متفاوت است. این به این معنی است که مثلاٌ شما نخواهید توانست برنامه هایی که در ویندوز دارید, روی گنو/لینوکس اجرا نمایید.(البته راههایی وجود دارد-شبیه سازها-ولی در حالت غیرعادی خیر.)یکی از خواص اصلی سیستم عامل های خانواده یونیکس, پایداری و استقامت بالای آنها است. این سیستم عامل ها به راحتی خراب نمی شود و به ندرت نیاز به بوت مجدد پیدا می کنند. گنو/لینوکس هایی وجود دارند که شما می توانید سالها بدون نیاز به بوت, از آنها استفاده کنید.در سمت مقابل, حتی جدیدترین وپایدارترین سیستم های ویندوز نیز اندازه گنو/لینوکس پایدار نیستند. برای بکارگیری سیستم های ویندوز بعنوان سرویس دهنده به حافظه وپردازنده قویتری دارید و مطمئن باشید اگر هر چند روز آنرا بوت نکنید, از کار خواهد افتاد! معمولاٌ سیستم عامل گنو/لینوکس به راحتی خراب نمی شود و برعکس ویندور مجبور نیستید تا هر چند ماه یکبار مجدداٌ نصب کنید. حتی برخی از انواع گنو/لینوکس به نصب «یکبار برای تمامی عمر» مشهور هستند. اینگونه سیستم ها را میتوانید حین کار و حتی بدون بوت, به نسخه های جدیدتر ارتقا دهید.



د)گنو/لینوکس:امنیت,امنیت،امنیت
امروزه در دنیایی متکی بر فناوری اطلاعات زندگی می کنیم که هر لحظه به خطر افتادن جریان اطلاعات منجر به بروز خسارت های تجاری جبران ناپذیری خواهد شد. امروزه همه به دنبال یک سکوی(Platform) امن تر برای اجرای برنامه های کاربردی وسرویس دهنده ها هستند. با اینکه مبحث امنیت یک مقوله نسبی است، گنو/لینوکس حرف های زیادی در زمینه امنیت دارد. بسیاری از قابلیتهای امنیتی که در ویندوز وجود ندارد و یا فقط با اضافه کردن نرم افزارهای اضافی قابل دسترسی می باشند، بطور درونی و بصورت پیش گزیده در گنو/لینوکس پیاده سازی شدهاند. گنو/لینوکس از ابتدا برای محیط های شبکه ای و چند کاربره طراحی شده است و همین باعث رعایت مسائل امنیتی از ابتدا در آن شده است در حالیکه ویندوز اینگونه نبوده و در حال حاضر از لحاظ امنیتی دارای نقاط ضعف فراوانی است. مثلاٌ یک برنامه مخرب با استفاده از همین ضعف های امنیتی می تواند کل سیستم عامل را نابود کند، ولی در صورتیکه مورد مشابهی در گنو/لینوکس وجود داشته باشد، حداکثر به دایرکتوری خانگی کاربر اجراکننده آسیب خواهد رسید، نه کل سیستم عامل.
اینطور نیست که گنو/لینوکس فاقد هر گونه اشکال امنیتی باشد، خیر، ولی باز بودن کد منبع آن باعث می شود تا بسیای از اشکالات امنیتی پیش از ایجاد خسارت و در مراحل توسعه و برنامه نویسی برنامه برملا شده و رفع شوند. در صورتیکه اشکالی در برنامه های منتشر شده یافت شود، بدلیل موجود بودن کد منبع سریعاٌ برطرف می گردد. در صورتیکه در سیستم عامل ویندوز شما باید منتظر مایکروسافت بمانید و بمانید وبمانید(مثلاٌ هم اکنون 21 اشکال امنیتی در مرورگر IE وجود دارد که مایکروسافت برای آن هنوز هیچ وصله ای قرار نداده است).
سیستم عامل ویندوز دارای اشکالات امنیتی بسیاری است که به راحتی هم کشف نمی شوند وهنگامی کشف می شوند که خسارت جبران ناپذیری در اثر حمله از طریق آن ضعف های امنیتی رخ دهد که امثال آنرا شاهد هستیم. در دنیای امنیت ضرب المثلی وجود دارد که می گوید:«امنیت با مخفی کاری حاصل نمی شود».
میتوان ادعا کرد که تقریباٌ هیچ ویروسی برای گنو/لینوکس وجود ندارد و این در حالی است که سالیانه بیش از 1000 ویروس مختلف برای سیستم عامل ویندوز ایجاد می شود. این بخاطر عدم گسترده بودن گنو/لینوکس نیست(حدود%70 از سایت های وب در جهان برروی سیستم عامل های خانواده یونیکس وگنو/لینوکس و سرویس دهنده وب آپاچی در حال اجرا هستند)؛ بلکه بدلژل وجود حفره های امنیتی متعدد ویندوز وسایت انحصارگرایی مایکروسافت است. یعنی مایککروسافت طوری سیاست گذاری کرده است که مشتریان خود را تنها به محصولات خودش عادت دهد. بسیاری از کاربران ویندوز از Internet Explorer یا Outlook برای مرور وب و پست الکترونیک استفاده می کنند. یک ویروس نویس اگر ویروسی را برای کاربران ویندوز بنویسد، بر روی کامپیوتر های %90 آنها اثر خواهد کرد. چون اکثراٌ از IE و Outlook استفاده می کنند. ولی در گنو/لینوکس چطور؟ در گنو/لینوکس شما طیف وسیعی از انتخاب و عدم اجبار دارید.امکان استفاده از مرورگرهای مختلفی همچون:موزیلا،Konqueror ،Opera، Mozilla mail،Kmail ،Evolution ،Pine و Mutt در گنو/لینوکس موجب می شود تا ویروس نویس فقط بتواند برای یکی از اینها ویروس بنویسد، چون روی بقیه کار نخواهد کرد و عملاٌ میزان اثر آن اندک خواهد بود. ضمناٌ هیچ یک از ویروسهایی که برای ویندوز نوشته شده اند، بر روی گنو/لینوکس کار نمی کنند.

ه)گنو/لینوکس:تعداد سکو های اجرایی
گنو/لینوکس برخلاف ویندوز بر روی تعداد زیادی از سکوهای مختلف سخت افزاری اجرا می شود و شما حتی قادرید آنرا برای کاربر روی سکوی موردنظرتان تغییر دهید. این قابلیت، گنو/لینوکس را برای بکارگیری در سخت افزارهای درونه ای((Embedded بسیار مناسب می سازد. هسته 6,2 گنو/لینوکس این امکان را فراهم می سازد تا گنو/لینوکس را بر روی دستگاههای بسیار کوچک و یا ابررایانه های بسیار بزرگ اجرا نمایید.

و)گنو/لینوکس گسترده ترین تنوع در کاربرد
بدلیل آزاد بودن سِستم عامل گنو/لینوکس, هر گروه یا موسسه تجاری, یک نسخه خاص از آن که به توزیع یا پخش(Distribution) معروف هستند, منتشر ساخته است.این توزیع های مختلف همگی گنو/لینوکس هستند, ولی هر یک معمولاٌ برای یک یا چند امر خاص مانند سرویس دهنده, دیوار آتش، میزکارو... طراحی شدهاند و هر یک قابلیتها و بهینه سازیث های خودشان را به کاربران ارائه میکنند. کاربران در این میان آزادی انتخاب زیادی داشته ومی توانند چیزی که کاملاٌ نیازشان را برطرف می کند، انتخاب کنند. چیزی که در ویندوز نمی توان مفهومی برای آن پیدا کرد.

ز)گنو/لینوکس:سیستم عاملی حرفه ای
گنو/لینوکس یک سیستم عامل حرفه ای است. یعنی ممکن است یک کاربرکاملاٌ غیر فنی برای مدیریت و انجام برخی از تنظیمات سخت افزاری دچار مشکل شود و نتواند به راحتی این کار را انجام دهد. البته برخی از توزیع های گنو/لینوکس این امور را بسیار راحت(و حتی راحتتر از ویندوز )کرده اند، ولی با اینحال بطور کلی، گنو/لینوکس یک سیستم عامل حرفه ای است که در عین سادگی، از پیچیدیگی های فنی بسیاری برخوردار است. البته تمام کاربران لازم نیست این امور را بدانند. مثلاٌ یک کارمند دفتری که اموری مانند تایپ وحسابداری را با کامپیوترش انجام می دهد، ممکن است از لحاظ فنی تفاوتی را احساس نکند، ولی گنو/لینوکس خوراکی 4 ساله برای کاربران خوره می سازد! برخلاف ویندوز، نکات بی پایانی برای یادگیری در گنو/لینوکس وجود دارد. این سیستم عامل 4 سال شما را به راحتی مشغول خواهد کرد و می توانید مطمئن باشید پس از آن باز هم مطالب جدیدی برای یادگیری وجود خواهند داشت! پس خوره های کامپیوتری از آن لذت وافری خواهند برد و هرگز آنرا رها نخواهند کرد. برخلاف ویندوز، در گنو/لینوکس راحت تر هستید تا بسیاری از کارهای پیکربندی و سیستمی را از خط فرمان بسیار قدرتمند و عالی آنرا انجام دهید. با اینکه برای بسیاری از امور مانند ویندوز ابزارهای گرافیکی طراحی شده است، یک کاربر حرفه ای واقعاٌ از خط فرمان گنو/لینوکس لذت خواهد برد. خط فرمان ویندوز را اصلاٌ می توان خط فرمان نامید!!؟

ح)گنو/لینوکس بهشت برنامه نویسان
گنو/لینوکس را بهشت برنامه نویسان نامیده اند. برخلاف ویندوز که اکثراٌ ابزارهای برنامه نویسی روی آن باید جداگانه نصب وخریداری نمایید، گنو/لینوکس به همراه تمامی ابزارهای برنامه نویسی موردنیازتان و با هر زبانی که فکر کنید ارائه می شود. کافی است آنرا نصب کنید و کار برنامه نویسیتان را با ابزار دلخواهتان شروع کنید.

ط)گنو/لینوکس:یک جعبه کامل
گنو/لینوکس برای کاربران حرفه ای، یک جعبه ابزار کامل بشمار می رود که در آن تمامی ابزارهای موردنیاز مانند برنامه های اینترنتی، ابزارهای امنیتی مانند ابزارهای آزمایش شبکه، ابزارهای برنامه نویسی، هزاران صفحه وراهنما درآن پیدا خواهید کرد. ابزارهایی که در اختیارتان قرار دارد چنان متنوع هستندکه می توانید %90 اطمینان داشته باشید که پس از نصب آن به چیز دیگری نیاز نخواهید داشت.

ک)گنو/لینوکس:یکی از زیباترین دستاوردهای بشری
گنو/لینوکس در سایه همکاری وتبادلات علمی هزاران نفر در سراسر جهان ایجاد شده و توسعه یافته است. این همکاری چنان گسترده وزیبا بوده وهست، که به سیستم عامل کنو/لینوکس لقب«یکی از زیباترین دستاوردهای همکاری جمعی بشر» داده شده است. فرهنگ حاکم در جامعه گنو/لینوکس و باز متن، فرهنگ کمک، اشتراک اطلاعات و تلاش برای بهبود هرچه بیشتر محصولات و«انجام هر کای که از دستت برمی آید »است. هرکس که می خواهد با این سیستم عامل کار کند، باید تمامی دیدگاهها وعقاید قبلی خود را درباره نرم افزارها و سیستم عامل کنار گذاشته و با یک دیدگاه جدید وطرز فکر متحول شده وارد دنیای گنو/لینوکس شود, زیرا با فرهنگ حاکم متفاوتی روبرو خواهد بود. گنو/لینوکس نوید دهنده آزادی نرم افزاری است.

  امتیاز: 0.00