ده نکته دربارهی تخم مرغ
1. ضریب پروتئینی تخممرغ 100 است، یعنی تخممرغ از نظر مقدار اسیدآمینه که در سفیده تخممرغ دارد و هم از نظر تنوع اسیدآمینه بالاترین میزان را نسبت به سایر منابع پروتئینی دارد.
2. سفید یا قهوهای بودن تخممرغ به نژاد مرغ بستگی دارد و بر ارزش غذاییشان اثری نخواهد داشت.
3. تخممرغهای سنتی خیلی تایید شده نیستند چون در سیستم سنتی مرغ آلودگیهای سالمونلایی را به همراه داشته و این موضوع سبب آلوده شدن تخممرغ میشود.
4. رنگ زرده به نوع تغذیه مرغ بستگی دارد. هر چه قدر مواد رنگدانهای زرد در تغذیه مرغ بیشتر به کار رود، رنگ زرده پررنگتر میشود. این که بعضی تخممرغها زرد رنگتر است هیچ مشکلی از نظر تغذیهای ندارد.
5. دو زرده بودن نه به معنی خوب بودن است نه به معنی بد بودن؛ بلکه یک ویژگی ژنتیکی است مثل یک خانمی که دوقلو میزاید!
6. در برخی مرغداریها در تغذیه مرغ اسیدهای چرب امگا 3 به کار برده میشود و برای سلامت مصرفکننده سودمندد است. ثابت شده که امگا 3 تا حد زیادی میتواند جلوی بیماریهای قلبی عروقی را بگیرد.
7. مصرف هفتهای 3 عدد تخممرغ توصیه میشود. برخی مراجع و کتابها مصرف روزی یک عدد تخممرغ را هم سفارش میکنند. اما زیادروی خوب نیست.
8. افرادی که چربی خونشان بالاست، در مصرف زرده تخممرغ باید محدودیت به خرج دهند. زرده تخممرغ منبع چربی است ولی سفیده آن منبع پروتئین است و مصرف سفیده آن مشکلی ایجاد نمیکند.
9. در افرادی که مشکلات کلیوی دارند برعکس این موضوع مطرح است، یعنی در مصرف سفیده تخممرغ باید پرهیز کرده و میتوانند زرده را مصرف کنند.
10. تخممرغ تازه را وقتی میشکنید، زردهاش به شکل گنبدی در وسط و سفیدهاش دور زرده است. هر چه زمان میگذرد، زرده پخش و تختتر میشود. تخممرغ برای تازه ماندن باید در یخچال قرار گیرد.
lمنبع
شما باید یک عنوان و متن وارد کنید!