منو
 کاربر Online
850 کاربر online
 : نجوم
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه نجوم 3 ستاره ها ارسال ها: 1615   در :  جمعه 13 شهریور 1388 [17:43 ]
  سحابی سیاره نما PN G75.5+1.7
 

شبیه یک حباب صابون به نظر می رسد یا شاید اشکال دوربین باشد. ولی این تصویر یک سحابی سیاره نما(planetary nebula) است.سحابی های سیاره نما که به خاطر اشتباه ستاره شناسان اولیه در تشخیص آنها به این نام خوانده می شوند، زمانی به وجود می آیند که یک ستاره ای پیر با جرمی حدود 8 برابر خورشید ما لایه های خارجی خود را به شکل ابرهایی از گاز درخشان به فضا پرتاب کند.
بیشترآنها بیضوی، شبیه دود سیگار هستند که پس از فوران گاز از قطبهای ستاره به مرور زمان شکل می گیرند.
دیو جوراسویک از رصد خانه Mount Wilson در کالیفرنیا در 6 جولای 2008 زمانی که مشغول ثبت تصاویر از این ناحیه بود متوجه این سحابی حبابی شکل که `Cygnus bubble` نام دارد شد. چند روز بعد، دو منجم آماتور به نام های مل هلم و کیت کواتراکای هم آن را رصد کردند.
این حباب که مدتی از تشکیل آن می گذرد هفته پیش رسما PN G75.5+1.7 نام گرفت. نگاه دقیق تر به عکسهای گرفته شده توسط Palomar Sky Survey 2 نشان می دهد که درخشندگی این سحابی 16 سال پیش نیز به همین میزان بوده است. به عقیده جوراسویک این سحابی به دلیل کم نور بودن تا به حال از نظر پنهان مانده است.
ادم فرنک از دانشگاه راچسترنیو یورک میگوید :`این یک نمونه زیبا است`. سحابیهای سیاره نما_planetary nebulae کروی بسار کمیاب هستند. هرچند این احتمال وجود دارد که حباب دهانه ی سحابی استوانه ای باشد که ما از بالا به آن نگاه می کنیم ولی با این وجود حباب متقارن است.
مترجم:مریم نقدی
دانشجوی دانشکده فنی دکتر شریعتی
منبع خبر: universetoday

تصویر

  امتیاز: 0.00