منو
 صفحه های تصادفی
هدایت توپ در فوتبال
شاتون2
گل یاس
زیست شناسی
شب قدر
بازاریابی چند سطحی ماتریسی
زمین شناسی
سؤالات ابرش کلبی
طیف سنجی تشدید مغناطیسی کربن 13
فیزیک الکترونیک
 کاربر Online
736 کاربر online
 : هنر
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه هنر 3 ستاره ها ارسال ها: 252   در :  دوشنبه 09 شهریور 1388 [08:09 ]
  هنر قلم‌زنی
 

ارمغانی از گنجینه‌ها
آنچه امروز به عنوان «قلم‌زنی» شناخته می‌شود و مصنوعات فراوانی اعم از س و برنج به وسیله آن تزیین می‌گردد در ایران سابقه‌ای بسیار طولانی دارد. از آثار فلری دوره هخامنشی نمونه‌های بسیار به دست نیامده تا درونمای رواج این هنر را در آن دوران مشاهده کنیم، ولی مجموعه ظرف‌ها و بشقاب‌های نقره و طلایی عصر ساسانی که به دست هنرمندان ایرانی قلم خورده است، زینت‌بخش موزه‌های دنیاست که رواج هنر قلم‌زنی را در آن عصر تایید می‌کند. در دوران اسلامی قلم‌زنی رواج فوق‌العاده داشته‌است. ظروف برنزی و آثار زیبای فلزی که به شکل حیوانات و پرندگان ساخته شده و بیش‌تر آن‌ها در خراسان، همدان، ری و سمرقند به دست آمده گویای فعالیت دوران اسلامی است. اوج این رشته هنری در دوره سلجوقیان بود که در دوره صفویه به درجه کمال خود رسید و آثار ارایه شده هنرمندان ایرانی در این دوره از بهترین کارهای مفرغی جهان به شمار می‌رود.
مواد اولیه در قلم‌زنی عبارتند از : مس، برنج و آلیاژهایی از این دو و ابزارهایی که در مرحله ساخت محصولات مورد اسفاده قرار می‌گیرند، شامل: دستگاه خم‌کاری، موتور فرچه، کوره برقی، سندان، چکش، دسته دیگری از ابزار که در مرحله قلم‌زنی مورد احتیاج است مانند دستگاه قیرآب‌کنی، پرگار، انواع قلم آهنی و غیره.
از مراکز مهم قلم‌زنی در ایران: اصفهان، زنجان، کرمان، خراسان، فارس و ... را می‌توان نام برد.
حمید محمدظاهری

تصویر


  امتیاز: 0.00