منو
 کاربر Online
1093 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 03 مرداد 1388 [18:42 ]
  شفقهای قطبی....
 

شفقهای قطبی شمالی و جنوبی یکسان نیستند
پژوهشگران نروژی در تحقیقات خود نشان دادند که برخلاف تصور شفقهای قطبی قطبهای شمال و جنوب یکسان نیستند و هر یک از این دو قطب شفقهای ویژه خود را دارد.
به گزارش خبرگزاری مهر، شفق شمالی در قطب شمال و شفق جنوبی در قطب جنوب ایجاد می شود. تاکنون اعتقاد براین بود که این شفقها قرینه یکدیگر هستند اما اکنون دانشمندان دانشگاه برگن در نروژ دریافتند که این دو شفق قطبی هیچ شباهتی به هم ندارند و هریک به طور کاملا مستقل از دیگری تشکیل می شود. تصویر

تحقیقات دانشمندان ناسا که در سال 2005 انجام شد نشان می داد که هر دو شفق از ذرات تابیده شده از خورشید که در میدان مغناطیسی زمین از مسیر خود منحرف شده اند تشکیل می شوند. با انحراف در میدان مغناطیسی زمین این ذرات به سمت قطبهای سیاره در طول خطوطی که دو نیمکره را در این میدان مغناطیسی به هم متصل می کنند مهاجرت می کنند.



به محض آنکه این ذرات وارد یونیسفر می شوند با نیتروژن و اکسیژن ترکیب شده و تحریک می شوند و پرتوها، طاقها و یا نوارهای نوری را به لایه های بالاتر اتمسفر می تابانند (یونیسفر لایه ای از اتمسفر است که در آن گازها یونیزه شده و بنابراین از نظر الکتریکی باردار می شوند). اثرات فصلی و چند ده درجه تفاوت در طول جغرافیایی قطبین موجب می شود که این شفقها متقارن به نظر برسند.

براساس گزارش نیچر، اکنون دانشمندان نروژی تصاویر نور گرفته شده از `دوربین تصویربرداری پهنای باند` و `دوربین سیستم تصویربرداری قابل رویت قطبی زمین` که 12 می 2001 گرفته شده اند را بررسی کردند. در این تحقیقات مشخص شد لکه های مشاهده در شفق جنوبی در مدت زمستان دائمی هستند در حالی که این لکه ها در شفق شمالی تابستانی به صورت گذرا رویت می شوند.

این نشان می دهد ذرات خورشیدی به صورت یکسان بین دو نیمکره توزیع نمی شوند و با شتاب مختلفی به قطبهای شمال و جنوب می رسند.

  امتیاز: 0.00