منو
 صفحه های تصادفی
غیاث الدین محمد
عزیمت امام حسین علیه السلام از مکه به سوی کوفه
اعصاب سمپاتیک و پاراسمپاتیک
غزوه احزاب
ویژگی های گفتاری و رفتاری پیامبر - ص -
پریتونیت
غزوه الکدر
خصوصیات حق از نظر علی
دوره کامبرین
ساقه مولد گل
 کاربر Online
275 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 29 تیر 1388 [18:05 ]
  وجود میکروارگانیسمها..
 

تائید حضور میکروارگانیسمها در لایه های قدیمی صخره های رسوبی زمین
زمین شناسان آمریکایی با استفاده از دستگاههای طیف سنجی تائید کردند که در لایه های گنبدهای رسوبی که در بیش از سه میلیارد سال قبل تشکیل شده اند میکروارگانیسمها وجود داشته اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، `استروماتولیتها` ساختارهای گنبدی شکل و یا ستون مانند رسوبی هستند که در آبهای کم عمق تشکیل می شوند و در طول میلیونها سال از تاریخ زمین شناسی به صورت لایه لایه روی هم انباشته می شوند.

اکنون گروهی از محققان موسسه تکنولوژی کالیفرنیا با انجام یک آزمایش علمی دریافتند که بیشتر استروماتولیتهای سیاره زمین با کمک میکروارگانیسمهای بسیار قدیمی ساخته شده اند.

نتایج این تحقیقات که در مجله علمی PNAS منتشر شده است نشان می دهد که استروماتولیتهای جوانتر یک منشای بیولوژیکی دارند به طوری که صخره های رسوبی با کمک لایه هایی از میکروارگانیسمهایی که نوارهای باریکی در اعماق اقیانوسها می سازند تشکیل می شوند.

سطح میکروبها از مواد چسبناکی پوشیده شده که میکروب به کمک آنها می تواند ذرات کوچک رسوبی را به خود جذب کند.

این دانشمندان در این خصوص اظهار داشتند: `در 45/3 میلیارد سال قبل لایه های قدیمی تر استروماتولیتها مشابه فرایند ساخت لایه های جوانتر و با کمک میکروارگانیسمها ساخته شده اند اما با گذشت دوره های مختلف زمین شناسی و افزایش فشار و گرمای زیاد وارده به لایه های زیرین، هیدراتهای کربن این میکروارگانیسمها آزاد شده و تنها کربن این مواد آلی باقی مانده است.`

در حقیقت این میکروارگانیسمها با گذشت زمان در اثر دمای بالای صخره هایی که از میزبان آنها بودند پخته شده اند.

این زمین شناسان که با کمک آزمایشات طیف سنج پیشرفته ای به نام `رامان` به این نتایج دست یافتند اظهار داشتند که این فرایند می تواند در تشکیل رسوبات لایه های زیرین سیاره مریخ نیز وجود داشته باشد. به این ترتیب می توان امیدوار بود که با بررسی این رسوبات اولین نشانه های حیات را در سیاره سرخ کشف کرد.

  امتیاز: 0.00