منو
 کاربر Online
283 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  چهارشنبه 09 اردیبهشت 1388 [18:13 ]
  تردیدهایی درباره ...
 

تردیدهایی درباره علت انقراض دایناسورها!
دیرینه شناسان آمریکایی و سوئیسی با انجام تحقیقات جدیدی نشان دادند که می تواند تردیدهای در خصوص تئوری برخورد شهاب سنگ به زمین که تاکنون به عنوان مهمترین دلیل انقراض دایناسورها شناخته می شد وجود داشته باشد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان دانشگاه پرینستون و دانشگاه لوزان در تحقیقات خود به دنبال پاسخی برای این سئوال گشتند که آیا برخورد یک شهاب سنگ بزرگ به زمین در 65 میلیون سال قبل موجب نابودی و انقراض تمام 65 درصد از گونه های جانداران به خصوص دایناسورها بوده است؟

برخی از دیرینه شناسان معتقدند که آثار ژئولوژیکی در نزدیکی حفره `چیکسولاب` در مکزیک می تواند عامل این فاجعه باشد.

حفره چیکسولاب در سال 1978 در شمال `یوکاتان` کشف شد. قطر این حفره در حدود 180 کیلومتر است و آثاری از برخورد یک جرم فرازمینی بسیار بزرگ در آن دیده می شود. به اعتقاد محققان این برخورد می تواند موجب نابودی دایناسورها و بسیاری دیگر از گونه های گیاهی و جانوری باشد.

اکنون این محققان که نتایج یافته های خود را در `ژورنال انجمن زمین شناسی آمریکا` منتشر کرده اند با انجام بررسیهای جدیدی دریافتند که لایه هایی با چهار تا 9 متر عمق در رسوبات این حفره وجود دارند که یک فاصله دو تا سه سانتیمتری را در هزار سال پس از برخورد شهاب سنگ ایجاد کرده اند. آثار انقراض دسته جمعی را می توان در رسوبات بالای این فاصله مشاهده کرد.
این درحالی است که طرفداران تئوری برخورد شهاب سنگ معتقدند که علت فاصله میان حفره و انقراض دسته جمعی تنها به دلیل یک زلزله و یا یک سونامی ناشی از همان برخورد شهاب سنگی بوده است.

دیرینه شناسان در پاسخ به این مورد اظهار داشتند: `مشکل تئوری سونامی این است که این شکاف پیچیده بعد از چند ساعت و یا چند روز ایجاد نشده است به طوری که برای ایجاد این فاصله یک دوره زمانی طولانی تری وجود داشته است.`

این محققان در مطالعات خود کشف کردند رسوباتی که دو حادثه انقراض و برخورد را از هم جدا کرده اند ویژگیهای شرایط نرمال را دارند و بدون آثاری از تخریبهای ساختاری هستند.

همچنین دانشمندان نشان دادند که در این سایت دیرینه شناسی 52 گونه در رسوبات زیر لایه حاصل از برخورد شهاب سنگ وجود دارند و 52 گونه دیگر در لایه بالای آن هستند.

در ادامه این تحقیقات مشخص شد که فوران آتشفشانهای `جلگه دکان` در هند می توانند مسئول انقراض دسته جمعی گونه های گیاهی و جانوری باشند. پرتاب ذرات گرد و غبار و گازهایی که جلوی تابش نور خورشید را گرفته و یک اثر گلخانه ای قابل توجه را ایجاد کرده بودند علت نابودی جانداران بوده است.

  امتیاز: 0.00