منو
 کاربر Online
666 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 14 بهمن 1387 [19:33 ]
  متوقف کنید?!!
 

مرگ زمین را متوقف کنید/ بررسی شیوه های کنترل آلودگی هوا در جهان
آمارهای غیر قابل باور مرگ انسانها در اثر آلودگی هوا بدون در نظر گرفتن انقراض گونه های زیستی که کوچکترین تقصیری در آلودگی هوا ندارند و افزایش گرما و زوال تدریجی زمین تنها توجه معدود کشورهایی را به خود جلب کرده تا به منظور کنترل این شرایط اقداماتی را آغاز کنند.
به گزارش خبرنگار مهر، معلولیت ذهنی، ایست قلبی، ناباروری و سرطان، افزایش سطح دریاها، انقراض نسلهای جانداران و آلودگی زیستگاه ها کمترین اثراتی است که آلودگی هوا و انتشار کنترل نشده گاز دی اکسید کربن می تواند بر جهان داشته باشد. گازی که طی سالهای اخیر به عنوان یکی از مهمترین گازهای گلخانه ای به شهرتی جهانی دست یافته است و با ایجاد سپری حرارتی گرمای زمین را با افزایش مواجه کرده است.

گسترش و پیشرفت لجام گسیخته صنایع و تکنولوژی در زمینه های حمل و نقل زمینی، دریایی و هوایی به حدی رسیده است که توانایی کنترل انتشار این گاز از حیطه توانایی های کشور ها خارج شود و به همین دلیل کشورهای مختلف اعم از توسعه یافته و در حال توسعه با مواجه شدن با این بحران و پی بردن به عواقب ناگوار آن بر روی روشهای مهار انتشار این گاز که عموما از منابعی مانند وسایل نقلیه و خودروها، مراکز صنعتی و کارخانه ها، آتش سوزیهای عظیم و وقایع طبیعی از قبیل آتشفشان ها منتشر می شوند، تمرکز کرده اند.

به دلیل اینکه بیشترین منابع آلودگی در جوامع بشری اتومبیلها شناسایی شده اند، اکثر کشورهای جهان به شیوه های متفاوت سعی در کنترل تعداد اتومبیلها و میزان گاز منتشر شده توسط آنها را دارند. در عین حال جایگزینی وسایل حمل و نقل عمومی با آلایندگی پایین نیز از مواردی است که به منظور کاهش آلودگی در شهرهای بزرگ مورد استفاده قرار می گیرد. بر اساس آمار 820 میلیون اتومبیل در جهان در حال تردد است که این تعداد رو به افزایش بوده و میزان آلودگی ناشی از هر اتومبیل 4 تن در سال اعلام شده است که به طور کلی 3.3 بیلیون تن گاز دی اکسید کربن نتیجه حرکت این اتومبیلها در سطح کره زمین خواهد بود.

این در حالی است که مسئولان کشور ما همچنان در حالت بهت زدگی ناشی از افزایش آلودگی هوا در شهرهای بزرگ و پرجمعیتی مانند تهران هستند و تنها اقدامی که تا به حال به منظور کنترل این شرایط نابسامان انجام گرفته افزایش محدودیت عبور و مرور اتومبیلها در مناطق خاصی از شهرها است که اعمال آن خود عامل ایجاد ترافیکهایی سنگین در سطح شهر شده است. کنترل تعداد اتومبیلهای تولید شده توسط کارخانه های داخلی، کنترل میزان انتشار دی اکسید کربن از اتومبیلها و بهبود سیستم حمل و نقل عمومی ساده ترین روشهایی است که تا به حال اقدام جدی در مورد آنها صورت گرفته است.

60 هزار مرگ سالانه تحت تاثیر آلودگی هوا ناشی از آلاینده هایی مانند دی اکسید کربن در کشوری مانند ایالات متحده آمریکا امری است که می تواند نگرانی های جهانی را بر انگیخته و تلاشها را به منظور کاهش این بحران افزایش دهد. به همین منظور ایالت کالیفرنیا و در ادامه دیگر ایالتهای این کشور قانونی را به منظور کاهش آلودگی منتشر شده از اتومبیلهای تولیدی وضع کردند. این قانون که در سال 2004 وضع شد صنایع اتومبیل سازی را موظف می کرد میانگین آلودگی و انتشار گازهای گلخانه ای تولیدات خود را تا سال 2016 به میزان 30 درصد کاهش دهند.

اتحادیه اروپا نیز در همین راستا و در سال گذشته قانونی مشابه را در مورد تولید اتومبیلهای جدید وضع کرد که بر اساس آن میزان دی اکسید کربن ساطع شده از هر اتومبیل باید تا 130 گرم دی اکسید کربن/کیلوگرم کاهش یابد. به بیانی دیگر صنایع اتومبیل سازی طی این مهلت سه ساله باید محدودیت انتشار دی اکسید کربن محصولات خود را به 100 درصد برسانند. به این معنی که هر کارخانه از زمان وضع قانون تا ژانویه سال 2012 فرصت دارد 65 درصد از انتشار این گاز را محدود کند، تا ژانویه 2013 این میزان به 75 درصد رسیده و در ژانویه 2014 به 80 درصد افزایش خواهد یافت. در نهایت تا سال 2015 انتشار گاز دی اکسید کربن از اتومبیلهای هر کارخانه با 100 درصد محدودیت مواجه شده و صنایعی که نتوانند خود را با این قانون مطابقت دهند با جریمه مواجه خواهند شد. کشور استرالیا نیز از دیگر کشورهایی است که به این شیوه سعی در کنترل آلودگی های ناشی از اتومبیلها دارد.

از دیگر تکنولوژی هایی که به گفته متخصصان تاثیر 50 درصدی بر کاهش میزان آلودگی هوا خواهد داشت، ابداع، تولید، فرهنگ سازی و استفاده از اتومبیلهای الکتریکی است. استفاده از این نوع از اتومبیلها نیازمند تغییرات گسترده ای در ساختار شهرها خواهد بود زیرا انرژی الکتریکی جایگزین سوختهای فسیلی شده و اتومبیلها نیازمند ایستگاه های مخصوص برای شارژ مجدد خواهند بود. با این حال برخی بر این باورند با اینکه توسعه اتومبیلهای الکتریکی می تواند میزان آلودگی هوا را در کشورهای مختلف کاسته و تاثیر چشمگیری بر شرایط جوی زمین بگذارد، در عین حال بر قیمت انرژی الکتریسیته نیز تاثیر گذاشته و می تواند اقتصاد کشورها را با رکود مواجه کند.

کشور پرجمعیت چین نیز در همین راستا با ارائه تکنولوژی جدیدی موفق به افزایش کارایی سوختهای مصرفی در اتومبیلها، کاهش میزان مصرف سوخت و در نهایت کاهش میزان انتشار دی اکسید کربن شده است. به گفته مخترعان این تکنولوژی استفاده از این سیستم در اتومبیلها می تواند سالانه 165 میلیون تن از انتشار گازهای گلخانه ای ناشی از اتومبیلها را با صرف هزینه ای اندک بکاهد.

شرکتهای تویوتا، رنو، مینی، تسلا و بسیاری دیگر از کارخانه های تولید اتومبیل که شاید در زمینه فعالیت خود از شهرت چندانی نیز برخوردار نباشند تلاش و رقابت خود را به منظور تولید اتومبیلهای الکتریکی پرسرعت، کم مصرف و زمان شارژ اندک آغاز کرده اند تا از میزان نقش خود به عنوان کارخانه های آلاینده کاسته و در پاکی جهان سهیم شوند.

استفاده از سوختهای زیستی و هیدروژنی و همچنین تکنیکهای مختلف ذخیره سازی دی اکسید کربن در اعماق زمین در راستای استخراج سوختهای دیگر از زمین نیز از دیگر روشهایی است که طی سالهای اخیر و با افزایش نگرانی های جهانی نسبت به افزایش گرمای زمین آغاز شده است.

  امتیاز: 0.00