منو
 کاربر Online
1771 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  یکشنبه 22 دی 1387 [16:29 ]
  آتشفشان وخنکی موقت اقلیم!
 

اقلیم شناسان نشان داده اند که فوران های آتشفشانی بزرگ طی 450 سال گذشته آب و هوای مناطق حاره را به طور موقت خنک کرده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، پژوهشگران رصدخانه زمینی دانشگاه کلمبیا نشان داده اند برخی فوران های آتشفشانی سده های اخیر کمک مهمی به خنک کردن آب و هوای مناطق استوایی کرده است اما چنین تاثیراتی تحت الشعاع افزایش درجه حرارت های جهانی در خلال قرن بیستم نادیده گرفته شده اند.

دانشمندان پیش از این پذیرفته بودند که طی سده های اخیر، فوران های عظیم در عرض های جغرافیایی بالاتر، درجه حرارت را پایین آورده است زیرا ذرات آتشفشانی باعث بازتاب نور خورشید به سوی فضا شده اند. مثال بارز این پدیده فوران عظیم آتشفشان تامبورای اندونزی در سال 1816 است که به سال بدون تابستان مشهور شد و درجه حرارت پایین موجب از دست رفتن محصولات کشاورزی در اروپای شمالی و شرق امریکای شمالی شد.

محققان با تجزیه و تحلیل حلقه های رشد درختان، هسته های یخی یخچال های طبیعی و مرجان های برداشت شده از ناحیه گسترده ای از مناطق حاره پی برده اند که با سرد شدن محیط، نه تنها درختان به رشد کمتر گرایش می یابند بلکه ایزوتوپ های اکسیژن در مرجان ها و یخ منجمد ممکن است تغییر کنند.

تحقیق دانشمندان بر اساس نمونه های گرفته شده در فاصله زمانی سال های 1546 تا 1998 است که گستره ای وسیع از نپال تا اندونزی و از میان اقیانوس های آرام و هند و کوه های آند را شامل می شود و علاوه بر موارد جمع آوری شده از آرشیو سایر دانشمندان نیز استفاده شده است.

بر اساس گزارش ساینس دیلی، داده های دانشمندان نشان می دهد پایدارترین فرآیند سرد شدن اقلیم زمین به دنبال دو رویداد فوران عظیم آتشفشانی در سال های 1809 و 1815 به وقوع پیوسته که در نتیجه آن درجه حرارت استوایی به میزان هشتاد و چهار صدم درصد درجه سانتیگراد تنزل یافت.

  امتیاز: 0.00