منو
 کاربر Online
358 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  شنبه 16 آذر 1387 [18:27 ]
  ساخت زلزله سنج اقیانوسی؟!
 

زمین لرزه همواره به عنوان ترسناک ترین پدیده طبیعی شناخته شده است و دانشمندان نیز با توجه به نگرانهای اجتماعی و اقتصادی مرتبط با آن همواره به دنبال ابداع فناوریهای نوین با هدف کاهش تبعات مختلف آن بوده اند.
به گزارش خبرگزاری مهر، یکی از تازه ترین دستاوردهای جهانی در زمینه مطالعه زمین لرزه از سوی شهرام شریعت پناهی، محقق ایرانی دانشگاه پلی تکنیک کاتالونیای اسپانیا صورت گرفته است.

وی با همکاری تنی چند از محققان دیگر این دانشگاه زلزله سنج اقیانوسی ساخته است که با استفاده از سیستم کسب و ذخیره ساز اطلاعاتی مستقر در کارتهای حافظه رایج در بازار عمل می کند.

مصرف انرژی در این سیستم جدید بسیار کم بوده و این امتیاز مهم به معنای آن است که بدون دخالت انسان تا دو ماه می تواند در اعماق اقیانوسها فعالیت کند.

همچنین طی هفته های اخیر در زمینه زمین لرزه های دریایی و شکل گیری سونامی نیز دستاوردهای مهمی ارائه شده است.

به گزارش مهر، یکی از این دستاوردها به متخصصان بین المللی باز می گردد که برای کاهش خسارتها و تلفات ناشی از وقوع تسونامی سیستم ردیابی تولید کرده اند که قادر به پیشگویی وقوع این پدیده طبیعی خواهد بود.

این سیستم با استفاده از یکسری شناورهای مرتبط با ردیابهای شناور بر سطح آب اقیانوس قادر خواهد بود زلزله های زیر آب دریا را ردیابی کرده و احتمال وقوع تسونامی را در کمتر از چند دقیقه اعلام کند.

در همین حال نیز به تازگی گروهی از محققان در مدرسه علوم و فناوری دانشگاه میسوری به بررسی چگونگی `مایع` شدن سنگهای درون زمینی در جریان وقوع زمین لرزه ها پرداخته اند.

در این بررسی محققان به این نکته پرداخته اند که چگونه می توان پلهای مختلفی در نواحی مستعد زمین لرزه احداث کرد تا کمترین آسیبها را در جریان وقوع زمین لرزه ها متحمل شوند.

  امتیاز: 0.00