منو
 صفحه های تصادفی
درخواست خواجه علی از تیمور
وجه نامگذاری شمشیر ذوالفقار
دستگاه تولید اشعه مادون قرمز
کشورداری شاه اسماعیل یکم
ذات الکرسی و قیفاووس
لشکرکشی محمود به هند- فتح سومنات
دودمان چهارم پادشاهی در ممفیس
پالایش نفت
پیاز خوراکی
معامله تجاری نوع نهم
 کاربر Online
277 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 11 شهریور 1387 [17:44 ]
  تئوری کمبود اکسیژن وانقراض توده ای از گونه های زیستی!!!
 

به گزارش خبرگزاری مهر، دانشمندان برای سالها نظریه های مختلفی را دلیل انقراض 90 درصد از گونه های زیستی که در حدود 250 میلیون سال پیش از بین رفته اند، می دانستند. بعضی معتقدند که این گونه ها بر اثر برخورد یک شهاب سنگ شبیه به آنچه در 135 میلیون سال پیش باعث انقراض دایناسورها شد از بین رفته و برخی دیگر به نظریه های انفجار بزرگ آتشفشانی و یا افت لایه های اقیانوسی اعتقاد دارند.

اما نظریه ای که اخیرا توجه محققان را به خود جلب کرده است، نظریه کاهش تدریجی اکسیژن است. طبق این نظریه در گذشته میزان اکسیژن هوا به دلایل نامعلومی کاهش یافته و جانوران به خاطر نداشتن اکسیژن کافی برای تنفس جان خود را از دست داده و نسل آنها منقرض شده است.

با این حال وجود ذغال چوب در صخره های متعلق به آن دوره شاهدی بر وجود اکسیژن بوده که گیاهان به واسطه آن قابلیت اشتعال یافته اند.

در راستای اثبات این نظریه، کلیر بیچر زیست شیمی دان دانشگاه دوبلین با استفاده از محفظه ای که میزان اکسیژن آن قابل کنترل بوده است، به کمک لباسی مخصوص تلاش کرد میزان اشتعال اجسام مختلف را در سطوح متفاوت اکسیژن بسنجد.

نتایج آزمایش های وی نشان داد که کاغذ در 14 درصد اکسیژن با شعله ای ضعیف مشتعل خواهد شد. همچنین شمع نیاز به 17درصد اکسیژن، چوب قابل اشتعال کاج به 18 درصد و خزه به 15 درصد اکسیژن برای سوختن نیاز دارند. این در حالی است که اکسیژن تنها 21 درصد از ترکیبات هوا را تشکیل می دهد.

بر اساس گزارش نیویورک تایمز، این محقق معتقد است نتایج به دست آمده توانایی رد فرضیه کمبود اکسیژن را نداشته اما برای اثبات این تئوری نیاز به جمع آوری شواهد بیشتری از صخره های آن دوره احساس می شود.

این مطالعات در 29 آگوست در مجله ساینس به چاپ رسیده است.

  امتیاز: 0.00