منو
 کاربر Online
770 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  پنج شنبه 31 مرداد 1387 [15:29 ]
  رشد خلاقیت
 

گاردنر بین خلاقیت با c کوچک ( یعنی کارهایی که با امور روزمره و معمولی زندگی اندکی
متفاوت است ) و خلاقیت با c یزرگ ( یعنی نوآوری های عمده و نسبتا نادر که بر فرهنگ ها تاثیر می گذارند ) تمیز قائل می شود . خلاقیت با c کوچک را می توان افزایش داد . رشد خلاقیت مستلزم مجموعه ای از فرایند هاست که می توان آنها را تمرین کرد . به این منظور باید :
1- محیطی را برای خودتان تدارک ببینید که فرصت های انتخاب در آن زیاد باشد ؛ یعنی فرصت های زیادی برای انتخاب حیطه یا بخشی از محیط موجود باشد که بتوانید در آن به خلاقیت بپردازید . اگر می خواهید برای مساله خااصی راه حل پیدا کنید ، در این صورت یک محیط عاری از حواسپرتی به وجود آورید که بتوانید طرح ها و چارچوب بندیهای متعدد مساله را در آن مورد کنکاش قرار دهید . شما می توانید این کار را با در نظر گرفتن یک هدف که مایلید به آن برسید ، هر روز انجام دهید ، روی آن هدف برای مدتی بی وقفه کار کنید و آنچه را که بدست آوردید یادداشت کنید .
2- وقت خود را به دقت تنظیم کنید . فضاهایی به وجود آورید که بتوانید در آنها خلاق باشید . بیشتر به چیزی که دوست دارید بپردازید و کمتر سراغ کارهایی بروید که از آنها نفرت دارید .
3- در مورد جایی که می خواهید بروید ، مساله ای که می خواهید حل کنید ، یا اثر هنری که می خواهید به وجود آورید ، یک تجسم ذهنی داشته باشید . اگر هم نمی توانید ، دقیق باشید از استعاره ، زبان هیجانی ، و مبهم یا زبان شعر استفاده کنید . وقتی این تجسم ذهنی را احساس کردید به الهام های درونی خود گوش کنید .
4- برای ورود در یک حیطه ، مهارت های بنیادی را رشد دهید . این مهارت ها می توانند زبان شناختی ، ریاضی ، موسیقی ، هنری یا ورزشی باشند .
5- غرقه شدن در حیطه ، چیرگی بر تمامن دانش مرتبط و خاص حیطه و بازسازی حیطه در ذهن است . به عبارت دیگر ، شما باید در آن حیطه چیرگی بیابید . کار با نمود ساده ای از حیطه را شروع کنید ولی هدفتان در بلند مدت باید افزایش پیچیدگی آن باشد .
6- بافتی را ایجاد کنید که کنجکاوی و کاوشگری را تشویق کند . این امر مستلزم تمرین مشاهده دقیق ، گسترش دامنه تو.جه هم به جهان بیرونی و هم به اندیشه درونی درباره جهان بیرونی و امکان دادن به خود برای شگفتی و تردید در مورد گستره وسیعی از چیزهای مورد مشاهده است . این تردید موارد زیر را در بر می گیرد :
اجتناب از قبول پیش فرض ها ، قواعد و امور نامعمول به عنوان امور بدیهی ، زیر سوال بردن بی محابای سنت ها ، مثل یک کودک کنجکاوی نشان دادن در مورد این که چرا چیزها اینگونه اند و چرا به گونه دیگر نیستند و هر روز سعی کنید سه چیز بیابید که باعث شگفتی شما نی شوند و آنها را یادداشت کنید . همچنین سعی کنید هر روز چند بار دیگران را متعجب سازید و اینها را هم بنویسید .
7- خودتان را برانگیزید که نسبت به رشته کری خود پرشور باشید . این امر اقدام های زیر را می طلبد :
علاقه مندی اصیل به تکلیف ، توجه و دقت متمرکز بر انجام دادن کار و تکمیل آن فقط به خاطر خشنودی خود نه برای چشم داشت در مورد پاداش . تحسین و پاداش را فقط برای تمرکز بر تکلیف بپذیرید ، اما اگر توجه شما برای انجام دادن تکلیف ، مدام بر پاداش متمرکز باشد ، در این صورت شور و شوق انجانم دادن تکلیف زایل می شود و خلاقیت کمتری رخ می دهد . کار کردن برای هدف ها که دیگراتن تعیین مکی کنند شما را به سوی خلاقیت هدایت نمی کند . اما قرار دادن هدف های دیگران در چشم انداز خودمان درباره پایان طرح ، ما را به سوی خلاقیت رهنمون می شود .
8- حداکثر تلاش خودتان را بکار ببندید . حداکثر تلاش شخصی به جای کوشش برای شکست رقیب است . اگر هدف شما این باشد که سعی کنید بهتر از دفعه قبل عمل کنید ، نه این که بهتر از دیگری عمل کنید ، احتمال این که به یک اندیشه اصیل برسید بیشتر است .
9- عادت خطر جویی را در خودتان پرورش دهید . زمانی که به اندیشه های احتمالی یا راه حل های موقاتی می رسید ، صرف نظر از عجیب و نامعمول بودن آنها ، به سرعت درباره آنها قضاوت نکنید و آنها را کنار نگذارید . اندیشه های نو را باید بسیار با ارزش تلقی نمایید ، به ویژه زمانی که خطر جویی را می طلبند . اگر خطر نکگنید ، با سنت و امور قراردادی همرنگ می شوید و لذا فردی خلاق و مبتکر نخواهید شد .
10- باور خوشبیانه را در خودتان پرورش دهید . به معنا که می توانید برونداد خلاق خود را بهبود بخشید . این اندیشه که توان بالقوه خلاقیت شما کلا بر اثر وراثت تعیین شده است مانع خلاقیت شما خواهد شد . شواهد خوبی وجود دارد که انگیزش ، تعهد و پشتکار به اندازه عوامل وارثتی مهم هستند .
11- راهبردهایی را برای از میان برداشتن بن بست تدوین کنید.هدف های فرعی بسازید ، از هدف اصلی به عقب برگردید ؛ سپس در جایی که هستید گام به گام به سوی هدف حرکت کنید ؛ یک تحلیل هدف - وسیله انجام دهید ؛ تمام ویژگی های مساله یا راه حل های بالقوه را فهرست کنید ؛ بعد آنها را به نحو متفاوتی از نو ترکیب کنید ؛یک مشکل مشابه را درر نظر بگیرید ؛ این مساله را بر حسب نمودهای شنیداری ، دیداری و کلامی مورد توجه قرار دهید ؛ موارد انتهایی را مد نظر قرار دهید ؛ بازاندیشی در مورد راه حل از حذف ؛، جایگزینی ، ترکیب ، اصلاح ، و بازآزمای یک یا تمام عناصر استفاده کنید . اگر باز هم به بن بست رسیدید ، مساله را کنار بگذارید و روی چیز دیگری کار کنید ؛ آن را فراموش کنید و قدم بزنید یا به کاری دیگر بپردازید تا حواستان از آن پرت شود و حالت نهفتگی رخ دهد . سپس شاداب و سرحال به مساله برگردید .
12- بردبار باشید . خلاقیت و ابتکار به صرف زمان نیاز دارد . تلاش ها و فراورده های خلاق زیادی را تولید کنید ، خلاق ترین کار شما زمانی حاصل می شود که در بارآورترین شرایط هستید .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  چهارشنبه 19 مهر 1391 [10:16 ]
  قدرت خیال پردازی
 

خیال پردازی یعنی استفاده از تفکر تصویری. تخیل یعنی استفاده از اطلاعات یا دانشی که شما قبلا آن را می دانستید و یا آن را در موقعیت های دیگری دیده اید. از آنها جدیدی را بسازید یا تصاویری از آنها را در ذهن تان بیافرینید.
چشم هایتان را ببندید و دنیا را در سال 2050 تصور کنید. تصور می کنید ماشین ها چگونه به نظر می رسند؟ چه نوع رایانه هایی خواهیم داشت؟ ماشین ها چقدر از زندگی ما را کنترل خواهند کرد؟
خیال پردازی برای تفکر خلاق، عالی است. علاوه بر این، خیال پردازی یکی از مهم ترین دستاوردهای جدید در قرن 21 است.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  چهارشنبه 19 مهر 1391 [10:20 ]
  خیال پردازی
 

خیال پردازی با رویای روزانه، عزت نفس، توانایی در تجسم موفقیت و آنچه که می خواهید باشید، ارتباط دارد. ذهن شما قدرت زیادی دارد؛ به شرطی که بتوانید به خوبی آن را تصور کنید. یک تخیل مثبت، خیلی بهتر است و عملکردتان را در حدود سه برابر افزایش می دهد.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  پنج شنبه 20 مهر 1391 [11:10 ]
  تجسم
 

تجسم فرایندی است که بوسیلۀ آن می توانید یک کلمه، قصه یا موقعیت های زنده و ... را در ذهن تان ساخته و آنها را با تمام وجودتان حس کنید.
شما می توانید چیزهایی را در موقعیت های مختلف ببینید، یا به آنها معانی متفاوت بدهید؛ و یا می توانید موفقیت هایتان را همراه با جزییاتشان در رویا ببینید( بدون این که در رویاهایتان در این زمینه شکست بخورید). تصویر ذهنی مثل دوربینی است که مغز شما فیلم آن را پخش می کند و شما در حال دیدنش هستید. شما می توانید از این مهارت هنگامی که در حال یادگیری از طریق دلتان هستید، استفاده بکنید.

  امتیاز: 0.00