منو
 کاربر Online
1018 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 20 تیر 1387 [18:21 ]
  بحران هویت پلوتون دامن‌گیر کلاس‌های درس و ناشرها هم شده‌است
 

پلوتون زمانی برای خودش یک سیاره بود، بعدها یک کوتوله‌سیاره شد، و سرانجام چند هفته‌ی پیش یک پلوتوئید (plutoid) نام‌گرفت. سقوط پلوتون باعث شده معلم‌ها، پدر مادرها و ناشران به هماهنگ شدن با این تغییرها مشغول شوند اما بچه‌ها هنوز به سیاره‌ی نهم سخت وفادارند.
تازه نویسنده‌ها و ناشران کتاب‌های علمی از تبدیل واژه‌ی سیاره به کوتوله‌سیاره در مورد پلوتون آسوده شده بودند که با یک خبر وحشتناک روبرو شدند: واژه‌ی کوتوله‌سیاره دیگر معتبر نیست! و مفهوم جدید پلوتوئید باید جای آن را بگیرد. این‌جاست که ممکن است دانش‌آموزان بگویند: چرا باید چیزی را یاد بگیریم که ممکن است سال بعد تغییر کند؟
تاریخجه‌ی پلوتون
کلاید تامبا در سال 1930 این دورترین همسایه‌ی ما را در رصدخانه‌ی لوول آریزونا کشف کرد. این جرم آسمانی همیشه به خاطر اندازه‌ی کوچک و خروج از مرکز مداری بزرگ‌اش نخودی سیاره‌ها محسوب شده‌است. پلوتون در هر سفر 248 ساله از اوج که 5/49 واحد نجومی با خورشید فاصله دارد خودش را تا حضیض که تا 29 واحد نجومی به آن نزدیک می‌شود، می‌کشاند. هر واحد نجومی در حدود 150 میلیون کیلومتر است.
70 سال پس از کشف تامبا در اوت 2006، 242 اخترشناس در همایش انجمن بین‌المللی اخترشناسی به تنزل رتبه‌ی پلوتون تا حد یک کوتوله‌سیاره رای دادند. چند هفته پیش هم کمیته‌ی اجرایی انجمن آن را یکی از پلوتوئیدها قلمداد کرد. جرم آسمانی دیگری که عضو کلوپ پلوتوئیدها شد اریس (Eris) همسایه‌ی بزرگ‌تر و دورتر پلوتون است.
اخترشناس‌ها انتظار دارند صدها پلوتوئید دیگر را کشف کنند، و فرجام پلوتون بر سرنوشت آن‌ها هم اثر خواهد گذاشت. برای مثال، مدل‌سازی‌های رایانه‌ای نشان می‌دهند جسمی با 70% جرم زمین دورتر از پلوتون پرسه می‌زند. این جرم هم بر اساس طبقه‌بندی جدید یک پلوتوئید محسوب خواهد شد. اما بسیاری از بچه‌ها موافق نیستند!
برخی از متخصصان آموزش علوم اعتقاد دارند این تغییرها طبیعی‌اند و آموزش آن‌ها باعث می‌شود دانش‌آموزان با پویایی دانش تجربی بیش‌تر آشنا شوند. عده‌ای از معلم‌های علوم نیز بر‌آنند که به کمک طبقه‌بندی تازه بهتر می‌توانند پیدایش سامانه‌ی خورشیدی را تدریس کنند. از نظر آن‌ها وقتی سیاره‌ها را در دو گروه زمین‌مانند و مشتری‌وار قرار می‌دهیم بچه‌ها درک می‌کنند که پلوتون در هیچ‌یک از دو گروه جای ندارد.

کیمیاگری

  امتیاز: 0.00