منو
 کاربر Online
1075 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  دوشنبه 06 خرداد 1387 [18:37 ]
  دی اکسید کربن اب اقیانوسها را اسیدی کرده است
 

تهران-خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا): دانشمندان زیست دریایی می گویند دی اکسید کربن ناشی از فعالیت های انسانها باعث افزایش خاصیت اسیدی آب اقیانوسها شده به حدی که اکنون این اسید صدف ها و اسکلت های ستاره های دریایی، مرجانها ، دو کفه ای ها و دیگر موجودات دریایی را می خورد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دانشمندان زیست دریایی می دانستند که اسیدی شدن اقیانوس در اعماق آب های دور از خشکی روی می دهد اما آنچه دانشمندان را سخت شگفت زده کرده است، مشاهده این پدیده در فلات قاره آمریکای شمالی است که از مکزیک به کانادا در حال گسترش است.
`ریچارد فیلی` از آزمایشگاه محیط زیست دریایی اقیانوس آرام در اداره ملی اقیانوس و جو آمریکا، می گوید این به آن معناست که اکنون در فلات قاره ای که از مکزیک تا کانادا ادامه دارد، اسیدی شدن اقیانوس بطور جدی در حال از بین بردن حیات دریایی است.
به گفته وی مناطق دیگری در سایر فلات قاره های جهان احتمالا با همین سرنوشت مواجه اند.
بسیاری از فعالیت های طبیعی از جمله تنفس انسان، گاز گلخانه ای دی اکسید کربن را وارد جو می کند اما طی حدود200 سال گذشته فرایندهای صنعتی که شامل سوزاندن سوخت های فسیلی مانند زغال و نفت می شوند، انتشار دی اکسید کربن در جو را به شدت افزایش داده اند.
اقیانوس ها سالیان سال مخزن دی اکسید کربن بوده و حدود 252 میلیارد تن از این ماده گرم کننده اقلیم یعنی حدود یک سوم تمامی دی اکسید کربنی که توسط بشر طی دو قرن گذشته تولید شده است را جذب کرده اند.
اقیانوس ها با جذب حدود 252میلیارد تن گاز گلخانه ای دی اکسید کربن ظرف دو قرن گذشته به عنوان انبارهای ذخیره این گاز عمل کرده اند. این مقدار گاز حدود یک سوم کل دی اکسید کربنی است که در این دوره زمانی توسط انسان تولید شده است.
اما جذب روزانه 22 میلیون تن دی اکسید کربن، ترکیب شیمیایی و زیست شناختی اقیانوس را تغییر داده و با بالا بردن خاصیت اسیدی آن تولید صدف های کربنات کلسیم و یا اسکلت را برای برخی حیوانات دشوار و یا غیر ممکن ساخته است.S
دانشمندان با انتشار یافته های خود در نشریه ساینس می گویند این تغییر طی سه دهه گذشته مشاهده شده است.
بر اساس گفته های این پژوهشگران،به دلیل الگوی چرخشی آب اقیانوس، که در بهار و تابستان آب سرد اعماق را به سمت سطح حرکت می دهد، آبهای اسیدی به آبهای فلات قاره یعنی منطقه کم عمق در نزدیکی توده خشکی وسیعی مانند آمریکای شمالی،نفوذ می کنند.
50 سال طول کشیده است تا آبهایی دی اکسید کربن دار که اکنون در نزدیکی ساحل غرب آمریکا هستند به این منطقه برسند. در طول این مدت ابتدا آبهای سطح اقیانوس دی اکسید کربن را جذب کرده اند، آب به همراه گاز جذب شده به اعماق اقیانوس رفته و دوباره به سطح آمده است.
تنفس اقیانوس که یک فرایند طبیعی است نمی تواند توجیه کننده میزان زیاد دی اکسید کربنی باشد که باعث اسیدی شدن آب اقیانوس به شکلی که دانشمندان در فلات قاره یافته اند باشد اما دی اکسید کربن فراوانی که حاصل فعالیت های بشر است می تواند چنین پدیده ای را توضیح دهد.
داشمندان با اشاره به داده های تحقیقات سال 2007 اعلام کردند این آب اسیدی صدف های دوکفه ای، ستاره دریایی،حلزون های دریایی شناور پرپا که از بچه ماهی های آزاد تغذیه می کنند را میخورد.
به گفته محققان فرسایش در آبهایی رخ داده است که دی اکسید کربن را در سال 1957 که میزان این گاز بطور قابل توجهی کمتر از امروزه بود از جو جذب کردند.
`بورک هیل` استاد شیمی اقیانوس شناسی در دانشگاه اورگان آمریکا گفت این به آن معناست که حتی اگر روند کنونی افزایش دی اکسید کربن در جو را فورا متوقف کنیم ، اثر فرسایشی این آب های بالا رونده، می تواند تا 50 سال بعد همچنان افزایش یابد.

  امتیاز: 0.00