منو
 صفحه های تصادفی
کارل مارکس
درس تاریخ اسلام 2
رشد مهارتهای حرکتی دست
پل قوسی
پروپرانولول
خانواده ی زبان های هند و اروپایی
نیم رسانای نوع p و نوع n
برونشکتازی
ابو شجاع مظفر بن ابوصالح میکالی
مواسات علی علیه السلام با پیامبر
 کاربر Online
478 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  یکشنبه 01 اردیبهشت 1387 [17:53 ]
  روشی جدید برای تولید فلز مایع
 

دانشمندان انستیتوی فناوری کالیفرنیا راهبرد جدیدی را برای تولید «فلز مایع» به وجود آورده‌اند که امکان خم کردن زیاد آن بدون شکستن را فراهم می‌سازد و در عین حال به آن استحکامی دو برابر تیتانیم می‌دهد. این ماده در بین محکم‌ترین، یا ناشکننده‌ترین مواد شناخته شده است که می‌توان از آن در تمام مواردی که آلیاژهای فلزی محکم موردنیاز است استفاده کرد، اما مهم‌ترین مورد استفاده‌ی آن در صنایع هوافضاست که چگالی کم به معنی صرفه‌جویی در مصرف سوخت است.

وقتی چند سال پیش شیشه‌ی فلزی تجارتی معروف به ویترلوی به شکل چوب‌های گلف وارد بازار شد شکننده‌تر از آن بود که بتواند فشار زیادی را تحمل کند. اما اکنون به گفته‌ی داگلاس هافمان ، متخصص علم مواد در کالتک و نویسنده‌ی مقاله‌ای در مورد روش ساخت مواد جدید، می‌توان آن را به صورت قابل انعطاف‌ با هزینه‌ی نسبتاً کم ساخت. به گفته‌ی او « شیشه‌های فلزی اکنون از محکم‌ترین مواد هستند.»

شیشه‌های فلزی، مثل شیشه‌های پنجره، دارای ساختار بلوری نیستند، بلکه از تر کیب زیرکونیم، تیتانیم، مس، نیکل، پلاتین یا سایر فلزات ساخته می‌شوند. گرچه آرایش کاتوره‌ای عناصر به این ماده استحکامی چون محکم‌ترین فلزات شناخته شده می‌دهد، اما آن را بسیار شکننده می‌سازد. بیش‌تر فلزات دیگر به صورت پلاستیک تغییر شکل می‌دهند، یعنی تحت تأثیر بار سنگین تغییر شکل پیش از شکستن آن‌ها دائمی است. رفتار شیشه‌ی فلزی مانند کش است که پس از آزاد شدن به شکل اولیه‌ی خود در می‌آید، ولی با کشیده شدن بیش از حد پاره می‌شود. به گفته‌ی هافمان « قطعه شیشه‌ی فلزی با هر ضخامت در هنگام خم شدن می‌شکست و نمی‌توانستید با استفاده از آن پل بسازید. بسیاری از پژوهشگران شیشه‌های فلزی سعی می‌کنند تا آن‌ها را برای کاربردهای ساختمانی مناسب‌تر بسازند.» او و همکارانش در کالتک سرانجام موفق به انجام این کار شده‌اند. آن‌ها با استفاده از ترکیب‌های مختلف فلزی و استفاده از نسبت‌های مختلف نوع جدیدی از این ماده را ساخته‌اند.

دانشمندان این دانشگاه دریافته‌اند که چکش خواری- قابلیت تغییر شکل ماده تحت فشار پیش از شکستن- با تشکیل انشعاب، ساختارهای بلورین موسوم به درخت واره در شیشه‌ی فلزی ارتباط دارد.

مرجع

http://www.physorg.com/news123430580.html

  امتیاز: 0.00