منو
 کاربر Online
1332 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  جمعه 30 فروردین 1387 [03:35 ]
  منطقه فسیلی مراغه مامن موجودات عظیم‌الجثه علف‌خوار بوده است
 

عضو هیات علمی دانشگاه تبریز گفت: مطالعات و یافته‌های علمی حاکی از انست که منطقه فسیلی مراغه، در گذشته‌های بسیار دور محل زندگی انواع موجودات عظیم‌الجثه علف خوار و گوشتخوار بوده است.

دکتر زین‌العابدین پورابریشمی، روز پنجشنبه در همایش ویژگی سکونت‌گاه‌های جنوب سهند در ادوار مختلف تاریخی، در مراغه افزود: این موجودات از جمله شامل انواع فیل، زرافه، اسب، آهو، خرس و ببر دندان شمشیری بوده است.

وی گفت: با توجه به مطالعات انجام یافته، شرایط پوشش گیاهی استپی منطقه دراین برهه از تاریخ، امکان زیست را برای موجودات بومی منطقه فراهم کرده بود.

وی افزود: آثاری از انسان‌های اولیه نیز در منطقه فسیلی مراغه بدست آمده که حاکی از سکونت انسان‌های اولیه در منطقه می‌باشد.

به گفته‌ی وی، علاوه بر مراغه، در منطقه شلیلوند و ورزقان نیز آثار فسیلی از حیوانات گوشتخوار پیدا شده است.

پورابریشمی افزود: بررسی‌های اولیه انجام شده نشان می‌دهد که در منطقه مراغه شش لایه فسیلی وجود دارد که نیاز است برای تعیین دقیق محل قرارگیری فسیل‌ها تحقیقات و بررسی‌های بیشتری صورت گیرد.

وی منطقه فسیلی مراغه را بسیار با اهمیت ذکر کرد و خواستار ایجاد رشته فسیل شناسی مهره‌داران در این شهرستان شد.

وی همچنین، دراین آیین آثاری از فسیل انسانی یافت شده در منطقه را به دانشگاه آزاد واحد مراغه اهدا کرد.

تاکنون در منطقه فسیلی مراغه افزون بر یک هزار مترمربع حفاری طی چهار مرحله صورت گرفته که در جریان آن قطعات فسیلی قابل توجهی از خانواده‌های اسب ، کرگدن، فیل ، آهو و زرافه‌ها کشف ، استخراج و شناسایی شده‌است.

منطقه فسیلی مراغه به دلیل دارا بودن فسیل ماستادون و ماموت‌ها(فسیل‌های ماقبل تاریخ) دارای شهرت جهانی بوده و هم اکنون مورد حفاظت ویژه سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد.

منطقه فسیلی مراغه در دامنه جنوبی کوه سهند و شرق مراغه واقع شده و وسعتی بالغ بر ‪ ۱۴۴‬کیلومترمربع دارد.

شهرستان ‪ ۲۵۰‬هزار نفری مراغه در ‪ ۱۴۷‬کیلومتری جنوب تبریز مرکز استان آذربایجان شرقی واقع است.

  امتیاز: 0.00