منو
 کاربر Online
82 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه زمین شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 513   در :  پنج شنبه 22 فروردین 1387 [17:49 ]
  آشنایی با تالاب بین المللی شادگان
 

آشنایی با تالاب بین المللی شادگان
هور یا تالاب شادگان جزء یکی از ۱۸ تالاب بین المللی ثبت شده در یونسکو است و یکی از مناظر طبیعی و زیبای خوزستان محسوب می شود.این تالاب در شهر شادگان در جنوب استان خوزستان واقع شده و شمال و غرب شادگان را فرا گرفته و مساحتی بالغ بر ۵۳۷۷۰۰ هکتار دارد. آب این تالاب از رود جراحی یا مارون بزرگ تامین می شود.این تالاب در منتهی الیه جنوب حوزه آبریز رودخانه جراحی قرار گرفته و مانند دلتا نقش رابط بین رودخانه جراحی و خلیج فارس را ایفا می کند.تالاب شادگان از لحاظ اکولوژیکی یا اکوسیستمی، زیست محیطی، زیبا شناختی، اجتماعی، اقتصادی و اشتغال، برای ساکنان منطقه اهمیت دارد.با توجه به آب و هوای گرم و خشک خوزستان، نقش تالاب هایی نظیر شادگان در تلطیف آب و هوا و تا حدی جلوگیری از گرد و غبار موجود در هوا برجسته است. این تالاب در سال های اخیر تحت تاثیر عوامل غیر طبیعی و ورود آلاینده ها از جمله پس آب های کشاورزی توام با انواع سموم دفع آفات نباتی، آسیب دیده و دستخوش تحولاتی شده که علاوه بر تهدید حیات وحش، محیط زیست شهر شادگان را نیز تهدید می کند.
سابقه تاریخی
در میان تالاب های ایران، تالاب شادگان از نظر شکل رویشی، متنوع ترین تالاب به شمار می آید و سرزمینی است که در اثر جزر و مد خلیج فارس و ورود آب رودهای جراحی و کارون، در اثر سیلاب های فصلی و دوره های نسبتا خشک، در اواخر تابستان، تنوعی از اشکال زمین و رویش گیاهی را به نمایش می گذارد.بر اساس تحقیقات گیاه شناسی، تا به حال حدود ۱۱۰ گونه، ۹۲ جنس و ۳۷ تیره گیاهی در تالاب شناخته شده است که این خود دلیلی بر اهمیت این تالاب از نظر گونه های گیاهی است.187 روستا و سه نقطه شهری در منطقه تالاب شادگان وجود دارند که همه ساکنان آنها عرب زبان هستند.شادگان از شهرهای قدیمی استان خوزستان است و در ۴۵ کیلومتری شمال شرقی آبادان و در کنار خور موسی از خلیج فارس قرار گرفته است.شادگان از شهرهای اواخر دوره هخامنشی است و ساختش را به دارا یا داریوش نسبت می دهند و در عهد باستان به `دارا ارک` معروف بوده است. بعدها و در دوره اسلامی این شهر به `دورک` یا `دورق` شهرت یافته است.
برگرفته از واحد خبر پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور
-
واحد خبر پایگاه ملی داده های علوم زمین کشور -

  امتیاز: 0.00