منو
 صفحه های تصادفی
نظریه چند جمله ای ها
کتابهای نظریه اعداد
داستانی در مورد اهمیت وفای به عهد
دلیل بلند بودن موی پیامبر اکرم
مجمع عمومی
لباسهای ضد شوک
هوا در تمام جهات فشار وارد می کند
عوامل داخلی منجر به این قرارداد
همدردی امام صادق علیه السلام با مردم
در عزای کودک
 کاربر Online
288 کاربر online
 : فیزیک
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه فیزیک 3 ستاره ها ارسال ها: 2228   در :  دوشنبه 29 بهمن 1386 [05:26 ]
  برهم‌کنش جدید بین ابررسانایی و مغناطیس
 

برهم‌کنش جدید بین ابررسانایی و مغناطیس


پژوهشگران به راهبری هورتن رینگ اسیکلدسن در دانشگاه نوتردام موفق به کشف روش کاملاً جدیدی برای برهم‌کنش الکترون‌های اَبَررسانا با میدان مغناطیسی به کار رفته شده‌اند.

اَبَررسانایی پدیده‌ای است که در بعضی مواد به وقوع می‌پیوندد و در آن مقاومت الکتریکی این مواد کاملاً ازبین می‌رود. یک مورد مهم در بررسی اَبَررسانایی، چگونگی واکنش آن‌ها با میدان‌های مغناطیسی است. این بررسی‌ها علاوه بر ارتباط با کاربردهای عملی، برای شناخت عمیق‌تر جنبه‌های بنیادی اَبَررسانایی اهمیت دارند.

گروه اسیکلدسن در آزمایش‌های خود از ماده‌ی CdCoIn5 استفاده کردند که اَبَررسانایی فرمیون سنگین با دمای گذار K3/2 (456 – درجه‌ی فارنهایت) است. نتیجه‌های موردنظر با استفاده از آزمایش‌های پراکندگی نوترون که با چشمه‌ی نوترون اسپلایشن سوئیس انستیتوی پل شر در سوئیس و با همکاری پژوهشگران دانشگاه مونترآل، پلی‌تکنیک زوریخ، دانشگاه بیرمنگهام، آزمایشگاه ملی لوس‌آلاموس و آزمایشگاه ملی بروکهاون به دست آمد.

اغلب اَبَررساناها وقتی در معرض میدان مغناطیسی قرار بگیرند، گرداب‌هایی (دیوبادهای الکتریکی) را تولید می‌کنند که باعث محصور شدن آن‌ها در لوله‌هایی از شار مغناطیسی می‌شود. این گرداب‌ها را مدلی توصیف می‌کند که الکسی آبریکوسوف و ویتالی گینزبرگ به خاطر آن جایزه‌ی نوبل فیزیک سال 2003 را دریافت کردند. با این همه، نتایج اسکیلدنس و همکارانش انحراف شدیدی از رفتار معمول را نشان می‌دهد.

اسکیلدنس می‌گوید «حتی در مواردی چون اَبَررساناهای دمای بالا یا فرمیون سنگین که هنوز سرشت میکروسکوپی حالت اَبَررسانایی آن‌ها را نمی‌فهمیم، تصویر ابریکوسوف- گنیزبرگ- لاندأو برای مدت بیش از پنجاه سال توصیفی پدیده شناختی از گرداب‌ها دراختیار می‌گذارد اما در CeCoIn5، اندازه‌گیری‌های ما شکست این الگو را نشان می‌دهد و ما را وادار می‌سازد تا شناخت خود از اَبَررسانایی را مورد بازنگری قرار دهیم.

کشف اَبَررسانایی در بعضی مواد سرامیکی در دماهای تا K140 (208- درجه‌ی فارنهایت) که بسیار بالاتر از نقطه‌ی جوش نیتروژن مایع است، امکانات جدیدی را برای کاربرد این مواد فراهم ساخت. اکنون مواد اَبَررسانا گستره‌ی وسیعی از کاربردهایی چون خطوط انتقال برق، موتورهای پیشرانش کشتی، قطارهای با تعلیق مغناطیسی، آهنرباهای مورد استفاده در تصویرگیری پزشکی و صافی‌های دیجیتال در مخابرات سریع دارند.

گرچه ماده‌ی مورد استفاده‌ی اسکیلدنس را به خاطر دمای گذار بسیار پایین آن نمی‌توان در موارد عملی مورد استفاده قرار داد اما بسیاری از ویژگی‌های آن شبیه اَبَررساناهای دمای بالاست.

آزمایش‌های گروه اسکیلدنس در شماره‌ی 11 ژانویه 2008 مجله ساینس آمده است.
مرجع :http://www.physorg.com/news119272244.html

  امتیاز: 0.00