منو
 صفحه های تصادفی
فلوراید
شیره پرورده
توری پراش
کاپیتول
اصول رشد در مکتب اسلام
سالم بن عمرو و شهادت در کربلا
آزمایش پس دید
زیتون «داروئی»
روانشناسی تربیتی
خرمالو
 کاربر Online
1382 کاربر online
 : ریاضی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه ریاضی 3 ستاره ها ارسال ها: 953   در :  پنج شنبه 25 بهمن 1386 [15:20 ]
  مهمترین جایزه ریاضیات
 

razz دوستداران ریاضی سلام
مدال 2006 `فیلدز` در ریاضیات که به نام نوبل ریاضیات شناخته می شود به یک ریاضیدان 31 ساله استرالیایی اهدا شده است.
تصویر

مدال فیلدز که عالی ترین نشان علمی جهان در رشته ریاضیات است توسط خوان کارلوس پادشاه اسپانیا و در حضور چهار هزار ریاضیدان از سراسر جهان به تِرِنس تائو، استاد دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لس آنجلس، اهدا شد.
این جایزه به پاس تحقیقات مؤثر تائو در درک معادلات حرکات پیچیده موج در محیط های فیزیکی به وی اعطا می شود.
بخشی از تحقیقات تائو به یکی از تلاش های دویست ساله ریاضیدانان در مورد تصاعدهای حسابی اولیه مربوط می شود.
در این تصاعدها، فاصله اعداد اول که معروفترین آن ها 3، 5 و 7 هستند مورد نظر است.
چنین اعدادی به هیچ عدد دیگری به جز خودشان بخش پذیر نیستند و فاصله آن ها در شمارگان های بسیار بالا نسبت به یکدیگر افزایش می یابد.
به عنوان مثال فاصله عدد اول 3 با عدد اول 5 تنها دو رقم است اما این فاصله به تدریج و در اعداد اول بزرگتر به بیست و سه شماره میرسد.
اهمیت چنین محاسباتی در خلق روش های ایمنی سازی اطلاعات و رمز گذاری در سیستم های بانکی است.
پروفسور تائو که هفدهم ژوئیه امسال 31 ساله شد در سال 1975 از والدینی چینی در شهر آدلاید استرالیا به دنیا آمد.
او که از سن 8 سالگی وارد دبیرستان شده بود از دوازده سالگی مطالعات خود را در ریاضیات در دانشگاه ملبورن آغاز کرد و در سال های 1986، 1987 و 1988 به عنوان جوانترین شرکت کننده در المپیادهای بین المللی ریاضی به ترتیب صاحب 3 مدال برنز، نقره و طلا شد.
او در سن 24 سالگی عنوان استادی ریاضیات دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس، یو سی ال ای، را به دست آورد.
مدال فیلدز در ریاضیات به یادبود پروفسور جی سی فیلدز، ریاضیدان کانادایی، پایه گذاری شده است و فهرست نامزدهای دریافت این جایزه هر چهار سال یک بار توسط رئیس کمیته اجرایی اتحادیه بین المللی ریاضیات اعلام می شود وهیچ کدام از برندگان نباید در زمان دریافت جایزه بیش از 40 سال سن داشته باشند.

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   ناشناس   در :  پنج شنبه 02 اسفند 1386 [15:53 ]
  مدال فیلدز
 

با سلام:

اضافه می کنم که این مدال در سال 2006 به سه تن دیگر هم اعطا شد.

مدال فیلدز جایزه‌ای است که به حداکثر چهار ریاضیدان زیر 40 سال در هر کنگره بین المللی مجمع بین المللی ریاضیدانان(IMU)، که در چهار سال یکبار برگزار می‌شود، اهدا می‌گردد. این مدال اولین بار در سال 1936 به دستور جان چارلز فیلدز ، ریاضیدان کانادایی، اهدا شد و از سال 1950 به طور منظم اعطا می‌گردد.

هدف از اعطای این مدال، شناسایی و حمایت از ریاضیدانان جوانی است که سهم عظیمی در توسعه ریاضیات داشته‌اند. این مدال را می‌توان قله افتخاراتی دانست که یک ریاضیدان می‌تواند احراز کند. به همراه این مدال جایزه‌ای مالی که در سال 2006 چیزی معادل پانزده هزار دلار کانادا (معادل ده هزار و پانصد و پنجاه یورو) می‌باشد اهدا می‌گردد. مدال فیلدز را اغلب به عنوان جایزه نوبل ریاضی توصیف می‌کنند تا تاکیدی بر اعتبار آن باشد. این مقایسه چندان دقیق نیست چرا که مدال فیلدز هر چهار سال یکبار و آن هم به ریاضیدانان زیر چهل سال تعلق می‌گیرد؛ یعنی ریاضیدانی که چهلمین سالگرد تولدش تا اول ژانویه سالی که مدال به وی تعلق می‌گیرد اتفاق نیفتاده باشد. همچنین این جایزه در برابر جایزه‌ای بالغ بر یک و سه دهم میلیون دلار آمریکا که به یک برنده جایزه نوبل تعلق می‌گیرد قابل مقایسه نیست.

برندگان مدال فیلدز سال 2006، اندره اکنکوف از روسیه (به دلیل ایجاد ارتباط‌های ژرف بین احتمالات، نظریه نمایش و توپولوژی جبری)، گریگوری یاکولویچ پرلمان از روسیه (به خاطر نگرش انقلابی‌اش در ساختارهای هندسی و تحلیلی شار ریسی و نقشش در هندسه- با این حال وی از دریافت جایزه امتناع می‌کند!)، ترنس تائو از استرالیا (برای نقش عظیمی که در گسترش معادلات دیفرانسیل جزیی، ترکیبیات، آنالیز هارمونیک و نظریه اعداد جمعی ایفا نموده است) و وندلین ورنر از فرانسه (به خاطر سهم با ارزش در گسترش هندسه حرکت براونی دو بعدی و نظریه میدان همدیس) می‌باشند.

امسال در کنگره ریاضی‌دانان، جایزه نوالینا به جان کلینبرگ از آمریکا به خاطر تحقیقاتش در علوم رایانه و اولین جایزه کارل فردریش گاوس (در کاربردهای ریاضی) به کیوشی ایتو به خاطر کارهای بزرگش در آنالیز تصادفی اعطا گردید.

در این بین تائو که اصالتاً چینی است و پرلمان روسی حکایات جالبی دارند. پدر تائو نقل قول می‌کند که پسرش در ین دوسالگی به یکی از پیج نزدیکان پیج ساله خود شمارش اعداد و حروف را آموزش می‌‌داده است و وقتی از او می‌پرسد که کجا آن‌ها را فراگرفته است می‌گوید: « از یک برنامه آموزشی در تلویزیون »! مادرش نیز می‌گوید که تائو همیشه عاشق ریاضیات بود و همواره به مسائل مختلف علمی فکر می‌کرد. تائو در نه سالگی به دانشگاه می‌رود و به عنوان جوان‌ترین شرکت کننده المپیادهای بین المللی ریاضیات و نیز جوان‌ترین برنده مدال‌های طلای این مسابقات قلمداد می‌شود. تائو در 20 سالگی به اخذ درجه دکتری نائل می‌شود و در 24 سالگی به کرسی استادی دانشگاه کالیفرنیا در لس آنجلس دست می‌یابد.

از سوی دیگر، گرچه عکس العمل هر چهار ریاضیدانی که موفق به دریافت مدال فیلدز شده‌اند قابل تأمل است، با این حال امتناع پرلمان از دریافت جایزه و پاسخی که به سر جان بال ، رئیس IMU ابراز داشته است غیبت او را در دریافت جایزه از دست پادشاه اسپانیا بیشتر مورد توجه قرار می‌دهد. پل یه راه پیش روی پرلمان می‌گذارد: این که بپذیرد و برای دریافت جایزه بیاید، بپذیر و به کنگره نیاید ولی جایزه برای او ارسال شود، و دست آخر این که جایزه را نپذیرد. و پرلمان در کمال حیرت گزینه سوم را انتخاب می‌کند! استدلال او برای این انتخاب این بوده است که اثبات او برای حدس پوانکاره با دریافت جایزه قوام نخواهد یافت و برای تضمین صحت استدلال خود نیازی به پذیرش این جایزه ندارد. این اتفاق مجدداً این حقیقت زیبا را در ذهن تداعی می‌کند که ریاضیدانان در بین دانشمندان، منحصر بفرد هستند و هر ریاضیدانی به گونه‌ای منحصر به فرد منحصر بفرد است.

منبع: ویکی پدیا، خبرنامه انجمن ریاضی ایران
پویان مرادی‌فر

  امتیاز: 0.00