منو
 کاربر Online
876 کاربر online
 : روان شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  شنبه 10 آذر 1386 [12:04 ]
  نحوه تهیه یک مقاله علمی
 

پیشنهادهای زیر فرایند تهیه مقاله های تحقیقی را روشن می کنند . دو قاعده اساسی را که برای این منظور باید در نظر داشت عبارتند از :
1- زود شروع کنید و با دقت کار کنید . تا آخرین لحظات صبر نکنید ؛ تا مجبور نشوید با عجله چیزهایی را سر هم کنید .
2- بعد از این که مقاله را تهیه کردید ، بگذارید قدری زمان بگذرد ، آنگاه مقاله را به طور عینی بررسی کنید . انجام ندادن این کار منجر به تهیه یک مقاله ضعیف خواهد شد .


قدم اول : انتخاب و تعریف موضوع
قدم اول در تهیه مقالات تحقیقی انتخاب موضوع و تعریف کردن دقیق آن است ، مگر در مواقعی که موضوع از قبل انتخاب شده و یا برایتان تعیین کرده اند . اگر حق انتخاب به شما داده شده است ، موضوعی را انتخاب کنید که حداقل تا حدودی به آن علاقه مند هستید . زیرا ، عدم علاقه در کار شما منعکس خواهد شد . اگر نمی توانید تصمیم بگیرید که چه موضوعی را انتخاب کنید از معلم خود راهنمایی بخواهید . حتی اگر موضوع را خودتان انتخاب کرده اید ، باز هم با معلم خود در مورد زمینه های مربوط به موضوع مشورت کنید و مناسب ترین آنها را انتخاب نمایید . بعضی اوقات، معلم شما را در پیدا کردن منابع مربوط یاری خواهد کرد .
به هنگام تعریف کردن موضوع مورد تحقیق ، ماخذ و مراجع مورد نیاز را در نظر بگیرید . پیش از درگیری زیاد با مطلب ، به کتابخانه مراجعه کنید و ببینید منابع و کتب مورد نیاز موجود است یا نه .
اغلب انتخاب یک موضوع کلی خیلی آسان است . ولی محدود کردن آن به طریقی که بتواند به اندازه کافی مطلب را روشن کنید کار دشواری است . سعی کنید مطلب را آن قدر وسیع نگرید که در مقاله خود فقط به طور سطحی در مورد آن صحبت کنید . اگر پیش از شروع به تحقیق نمی توانید موضوع را جمع و جور کنید ، سعی نمایید در فرایند تحقیق این کار را انجام دهید . ولی فراموش نکنید که مطلب مورد تحقیق شما باید آن قدر ارزش داشته باشد که در مورد آن به تحقیق بپردازید .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  جمعه 16 آذر 1386 [07:58 ]
  قدم دوم : جمع آوری اطلاعات
 

قدم دوم در تهیه مقاله تحقیقی ، انتخاب منابع و مراجع مربوط به موضوع مقاله و جمع آوری مواد مناسب است . اگر مقاله شما مستلزم تحقیق وسیع کتابخانه ای است ، با مراجعه به کاتولوگ کارت های عنوان به دنبال کتاب های مناسب بگردید . فهرستی از این کتاب ها و مقالات را به طور جداگانه بر روی کارت هایی که تهیه کرده اید ، بنویسید و در روی هر کارت علاوه بر عنوان ، مولف ، شماره کتاب در کتابخانه و اطلاعاتی که می خواهید در کتاب پیدا کنید بر روی کارت بنویسید . بعد از کاتولوگ کارتها به اندیکس یا راهنمای مجلات مراجعه کنید و اطلاعات لازم را یادداشت کنید . با توجه به این که اطلاعات بسیار گسترده ای که در اغلب سایت ها درباره موضوع تحقیق شما وجود دارد ؛ می توانید با استفاده از اینترنت به اطلاعات مورد نظرتان دسترسی پیدا کنید .
در صورت امکان کار برآورد از مطالب را محدودتر کنید . بعد از انتخاب کتابها ، از طریق مطالعه اجمالی ، دیدزنی ، و مطالعه انتخابی ، کتاب را بخوانید و معین کنید که لازم است آن را به طور دقیق بخوانید یا نه . در ضمن این کار ، مطالب مهم و نقل قول های مناسب را بر روی کارتهای یادداشت ، خلاصه نمایید . این مطالب را در صورت امکان به زبان خودتان خلاصه و یادداشت کنید .
برای هر موضوعی یک کارت مجزا به کار برید و به دقت محل اخذ موضوع را مشخص کنید . کارتهای یادداشت به شما کمک می کنند تا ماخذ اطلاعات جمع آوری شده را کنترل کنید و همچنین به شما در سازمان دادن و نوشتن مقاله کمک خواهند کرد .ادامه دارد ...

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  جمعه 16 آذر 1386 [09:24 ]
  قدم سوم : تهیه یک طرح مقدماتی
 

سومین قدم در تهیه مقاله تحقیقی ، بیان موضوع اصلی و سازمان دادن مطالبی است که می خواهید در گزارش خود بگنجانید .
درباره موضوع اصلی خود که اجزای مقاله با هم متحد خواهد کرد ، عبارتی بنویسید . برای بیان موضوع خود ، جند روزی فرصت بدهید و در این مدت هر چه به ذهنتان می رسد یادداشت کنید . روابط بدیع ، دیدگاه های تازه و افکار اصیل در طی این فرصت خود نمایی خواهند کرد .
وقتی که طرح خود را تهیه می کنید ، می توانید کارت های یادداشت خود را بر طبق نکات اصلی دسته بندی کنید و کارت های غیر مربوط را کنار بگذارید . در این زمان در مورد یک روش مناسب ارائه مطالب تصمیم بگیرید ؛ یعنی این که مطالب را می خواهید بر حسب زمان ارائه دهید یا به طریق استدلال قیاسی یا استقرایی و غیره . در طرح خود نکات اصلی را به طور کامل بیان کنید . کارت های یادداشت خود را به ترتیبی که می خواهید مورد استفاده قرار دهید ، شماره گذاری کنید و این شماره ها را در طرح خود بنویسید .ادامه دارد ...

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  جمعه 16 آذر 1386 [09:54 ]
  قدم چهارم : نوشتن مقاله
 

قدم چهارم بسط طرح تهیه شده و تبدیل آن به نسخه اول مقاله است . هر کسی برای خودش یک سبک بخصوص نوشتن را به کار می برد ، ولی توجه به نکات زیر می توانند شما را در این مورد کمک کنند :
1- دقیقا با بیان هر اندیشه چه چیزی را می خواهم بگویم ؟ این سوال به شما کمک می کند تا هر مطلب را که می خواهید بنویسید ، به طور صریح روشن کنید .
2- آیا تمام بیانات خود را با اطلاعات واقعی مستدل کرده ام ؟ آیا اطلاعات من به مطلب مورد بحث مربوط هستند ؟ این سوالات به شما کمک می کنند تا از غلط معمول بیان مطالب بدون مدارک و اسناد کافی بر حذر بمانید .
3- آیا آنچه را که می خواهم بگویم تا حد امکان به طور روشن ، خلاصه و ساده بیان می کنم ؟ این سوال را به هنگام نوشتن به خاطر داشته باشید تا مطلب شما به موثرترین وجهی نوشته شوند .
4- چگونه می توانم بین آنچه که قبلا گفته ام و آنچه که بعد خواهم گفت به طرز موثر یک رابطه برقرار کنم ؟ انتقال هموار از مطالبی به مطلب دیگر اساس منطقی مقاله شماست و مطالعه آن را آسان می سازد .
5- آیا به طور دقیق ولقعیاتی را که یک مولف گفته است از عقاید او متمایز ساخته ام ؟ همچنین بین عقیده مولف و عقیده خودم این کار را انجام داده ام ؟ آیا به طور دقیق تمام نقل قولها و مراجع را مشخص کرده ام ؟ این سوالات دقت شما را افزایش می دهند .
از نقل قولها صرفا برای تاکید و حمایت از مطالب خود استفاده کنید ؛ نقل قول زیاد جریان طبیعی کارش را به هم می زند . در مورد اعتبار دادن به ماخذی که مورد استفاده قرار می دهید ، خیلی دقت و وسواس به خرج دهید .ادامه دارد ...

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  جمعه 16 آذر 1386 [10:03 ]
  قدم پنجم : تجدید نظر و تکمیل مقاله
 

آخرین قدم در تهیه یک مقاله تحقیقی ، تجدید نظر در نسخه اول و تکمیل اطلاعات لازم است ؛ به طریق که بتوان آن را به طور هموار و منطقی مطالعه کرد . بعد از نوشتن نسخه اول ، مقاله را برای چند روزی کنار بگذارید و آنگاه به ویرایش و اصلاح آن بپردازید . این مدت وقفه بسیار ضرورت دارد ؛ زیرا در این فرصت شما یک نظر عینی و انتقادی راجع به کار خود پیدا کرده اید. برای تجدید نظر در مقاله خود ، آن را چندین بار بخوانید . در بار نخست به محتوا و ساختمان مطلب توجه کنید و تغییرات لازم را در آن بدهید . بعد به منظور اصلاح نکات دستوری و املایی مقاله را بخوانید . مفید است که پیش از اصلاح نهایی نظر افراد دیگری را در مورد مقاله خود کسب کنید .
بالاخره اصلاحات لازم را در مورد جزئیات و شکل کلی صورت بدهید . در مورد حواشی و مراجع و منابع دقت لازم را به خرج دهید . سرانجام نسخه ماشین شده را برای رفع اشکالات تایپی بخوانید و پیش از آخرین فرصت ، مقاله را تحویل دهید .
وقتی معلم مقاله شما را پس داد ، تمام اظهار نظرها را به دقت بخوانید و یاد بگیرید که چگونه می توانید کیفیت مقالات تحقیقی آینده خود را بالا ببرید .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  چهارشنبه 21 فروردین 1387 [07:04 ]
  آگاهی و درج تجربه تهیه یک مقاله پژوهشی
 

از شما دوست عزیز و گرامی که مطلب مربوط به تهیه یک مقاله پژوهشی را مطالعه کردید ، دعوت به عمل می آید که در صورت علاقه می توانید تجربه خود را در این زمینه برای ما ارسال نمایید تا به نام خودتان در همین قسمت درج شود . منتظر ارسال تجربه های شما هستیم .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  پنج شنبه 14 آذر 1387 [14:13 ]
  روش تهیه مقاله
 

برای این که بتوانید یک مقاله پژوهشی مناسب تهیه کنید ، مطالب این بخش را به دقت مطالعه نمایید .

  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  جمعه 07 خرداد 1389 [13:54 ]
  بیایید با هم مقاله پژوهشی بنویسیم
 

::::__با سلام؛ دوستان عزیز ، اگر می خواهید در نوشتن یک مقاله پژوهشی مهارت پیدا کنید ، از همین حالا با ما همراه شوید.
اولین قدم برای این کار این است که شما موضوع مورد علاقه تان را همراه با توضیح کوتاهی درباره آن با ما در میان بگذارید تا شما را راهنمایی کنیم. در ضمن برای ما مشخص کنید که هم اکنون در چه پایه و دوره ای مشغول به تحصیل هستید.منتظر موضوع های انتخابی شما هستیم.__::::

  امتیاز: 0.00    نمایش یاسخ های این پست  
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  شنبه 13 آذر 1389 [11:58 ]
  ارائه کمک
 

دوستان عزیز اگر می خواهید در نوشتن مقالة پژوهشی تبحر پیدا کنید ؛ می توانید به کتاب چگونه مقالة پژوهشی بنویسیم ، تالیف دکتر بورلی آن چاین ترجمة احمد شریفان که توسط انتشارات شباهنگ منتشر شده است ، مراجعه کنید.


  امتیاز: 0.00     
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه روان شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 2479   در :  یکشنبه 26 دی 1389 [11:37 ]
  معرفی کتاب مناسب
 

معلمان گرامی برای آگاهی از چگونگی آموزش مهارت های پژوهش به دانش آموزان می توانند به کتاب آنچه یک معلم باید بداند: آموزش مهارت های پژوهش تالیف احمد و امین شریفان که توسط انتشارات زرباف اصل منتشر شده است، مراجعه کنند.


  امتیاز: 0.00