منو
 صفحه های تصادفی
جهت یابی در میان امواج خروشان
نظریه لوییس
خیانت در امانت
زلزله
کاربردهای انتقال ژن به گیاهان
نقشه ستارگان
گراف و طبقه بندی آن
خورجین
دانشکده‌ الهیات دانشگاه تهران
درس ماشین های الکتریکی AC
 کاربر Online
323 کاربر online
 : زیست شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه زیست شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 164   در :  شنبه 26 آبان 1386 [16:46 ]
  پروتئین‌های شیرین
 

گلوکز، فروکتوز، ساکارز، نشاسته، گلیکوژن و سلولز از مولکول‌هایی هستند که آن‌ها را با عنوان کربوهیدرات یا مواد قندی می‌شناسیم. سه قند نخست از دیگران شیرین‌ترند و سه قند دیگر در واکنش‌های آنزیمی به گلوکز تبدیل می‌شوند. مواد شیرین دیگری چون آسپارتام را نیز می‌شناسیم که هر چند شیرین هستند، اما از کربوهیدارت‌ها به شمار نمی‌آیند و ساخته‌ی دست انسان به شمار می‌آیند.
اما مواد شیرین دیگری نیز در طبیعت وجود دارد که هرچند شیرین هستند اما قند نیستند. این مواد که در برخی میوه‌ها یافت شده‌اند، پروتئین‌های شیرینی هستند که کام ما را شیرین می‌کنند اما چون در دستگاه گوارش به اسیدآمینه تبدیل می‌شوند، پی‌آمدهای مصرف قندها را ندارند.
برازیین نام یکی از این پروتئین‌هاست که از چند سال پیش در میوه‌های برخی مناطق آفریقا شناسایی شده بود و اکنون یک پژوهشگر ایرانی روشی برای تولید انبوه آن پیدا کرده است.
گزارش پژوهش دکتر فریبا اسدی را در ایسنا بخوانید.

  امتیاز: 0.00