منو
 صفحه های تصادفی
دانشکده معماری و شهرسازی شهید بهشتی
توسعه روستایی و کارآفرینی روستایی در آمریکا
سیستمهای بازیافت مواد و انرژی
ترانسفورماسیون
اثبات قضیه دزارگ در فضا
بیماری سرخچه
ذکر در بین الطلوعین
نوبیوم
تاکسیدرمیست
حرکات تمرینی
 کاربر Online
1214 کاربر online
 : زمین شناسی
برای پاسخ دادن به این ارسال باید از صفحه قبلی اقدام کنید.   کاربر offline دبیر گروه زمین شناسی 3 ستاره ها ارسال ها: 513   در :  سه شنبه 22 آبان 1386 [18:34 ]
  «دانشمند یک روزه» شوید!!!!
 

دانش آموزان ایرانی می‌توانند با شرکت در رقابت «دانشمند یک روزه» بخت خود را برای کنترل فضاپیمای کاسینی بیازمایند.

دانشمندان و دست اندرکاران فضاپیمای کاسینی به مناسبت دهمین سال پرتاب این فضاپیما به فضا به برگزاری رقابتی دانش آموزی به نام «دانشمند یک روزه» اقدام کرده‌اند.

دانش آموزان می‌توانند با ارسال مقاله‌ای 500 کلمه‌یی در مورد یکی از چهار سوژه‌ای که فضاپیمای کاسینی می‌تواند در روز جمعه 9 آذر 1386 عکاسی کند در این رقابت شرکت کنند.

رقابت به این شکل است که دانشمندان، چهار سوژه ای را که فضاپیمای کاسینی می تواند در روز 9 آذر 1386 عکاسی کند شبیه سازی کرده اند؛ حال از دانش آموزان می خواهند که مقالات خود را درباره ارجحیت یک سوژه بر سه سوژه دیگر ذکر کنند.

در ضمن بایستی علل انتخاب آن سوژه نسبت به دیگر سوژه ها، بر اساس ارجحیت میزان اطلاعات علمی بدست آمده و همچنین در نظر گرفتن ارزش هنری آن عکس باشد.

در صورت برگزیده شدن مقاله ارسالی، کنترل این فضاپیما در نهم آذر برای عکس برداری از سوژه مورد نظر به گروه دانش آموزان برگزیده داده می شود و آن گروه برای یک روز دانشمند کاسینی خواهند شد.

در آن زمان فضاپیمای کاسینی در فاصله یک و نیم میلیون کیلومتری از زحل قرار دارد و با سرعت 3/4 کیلومتر در ثانیه به سوی زحل در حرکت است.

این همان وضعیتی است که دانشمندان کاسینی همیشه با آن مواجهند: امکان عکاسی از یک سوژه خاص از بین چند سوژه؛ اینکه کدام سوژه برای عکاسی از اهمیت بالاتر برخوردار است، مناظره همیشگی این دانشمندان را شکل می دهد؛ البته دانشمندان سریعاً هم به توافق می رسند.

به رغم اعلام مسوولان این رقابت مبنی بر عدم امکان شرکت دانش آموزان خارج از ایالات متحده در این رقابت، وبگاه ماهنامه «نجوم» با مکاتبات و پیگیری‌هایی که با مرکز پیشرانش جت (JPL) ناسا به عنوان مجری این طرح داشت، توانست موافقت آنها را با شرکت دانش آموزان ایرانی در این رقابت علمی جلب کند.

بنابر طرح پیشنهادی آن ها، وبگاه نجوم مقالات را دریافت و داوری می کند و بهترین مقالات هر سوژه را برای داوری به JPL ارسال خواهد کرد. به این ترتیب هم دانش آموزان ایرانی در این رقابت شرکت می کنند و هم مرکز پیشرانش موشک با حجم به مراتب کمتری از مقالات مواجه می شود.

مقالاتی به مستقیماً و به صورت مستقل از خارج ایالات متحده به این مرکز ارسال می شوند، مورد داوری قرار نمی گیرند.


نحوه شرکت در مسابقه

علاقمندان به شرکت در این مسابقه برای نوشتن مقاله می‌توانند به بخش مربوط به این رقابت در وبگاه ناسا مراجعه کنند.

مقالات در دو رده متعارف سنی راهنمایی و دبیرستان مورد داوری قرار می گیرند و در هر رده جداگانه برگزیده خواهیم داشت.

مقاله بایستی(حداکثر) 500 کلمه‌یی و به زبان انگلیسی باشد.

علاقمندان به شرکت در این رقابت تا ساعت 24 روز پنج‌شنبه 24 آبان ماه جاری فرصت دارند که مقالاتشان را به پست الکترونیکی ماهنامه «نجوم» به نشانی nojummag@gmail.com ارسال کنند.

وبگاه ماهنامه نجوم اعلام کرده که فقط مسئولیت انتخاب و ارسال مقالات برگزیده در ایران را برعهده داشته و در برابر انتخاب نهایی این مقالات هیچ گونه مسئولیتی ندارد.

  امتیاز: 0.00